De Weddenschap archief

 

 

Editie 2017/2018

 
Editie 2017/2018
Vanaf editie 2017-2018 zoekt Stichting Lezen een uitvoerende partij voor De Weddenschap. Deze wordt gevonden in MediaMucho, een organisatie gespecialiseerd in leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie. In de week van 30 oktober is de aftrap van De Weddenschap. De leescampagne voor het vmbo, pro en mbo van Stichting Lezen daagt leerlingen uit in zes maanden drie boeken te lezen. Iris van Lunenburg, Lennart Timmerman en LAKSHMI zijn de nieuwe uitdagers.

Doel van de campagne is alle leerlingen van het vmbo en mbo op een aansprekende manier met boeken in aanraking te laten komen. Veel leerlingen vinden lezen niet zo leuk, weten de weg niet naar leuke boeken of hebben moeite zich tot lezen te zetten. De Weddenschap biedt leerlingen suggesties voor boeken en een stimulans om te lezen. Alle Nederlandstalige boeken passend bij de leeftijd zijn toegestaan. Leesplezier staat voorop.

De leerlingen staan er niet alleen voor. Zij krijgen hulp van drie BN'ers. Iris van Lunenburg, Lennart Timmerman en LAKSHMI kiezen drie boeken die ze voor De Weddenschap gaan lezen. Zij zijn niet alleen de uitdagers maar ook coach. Op deze manier helpen ze de jongeren de finish te laten behalen.
Iris van Lunenburg
LAKSHMI
Lennart Timmerman
 

 

Leescoaches 2017

 
LAKSHMI

LAKSHMI

Zangeres

Wie is LAKSHMI?
 
LAKSHMI is singer-songwriter en toert met haar debuutshow door Nederland. Ze houdt van lezen, maar is afgeleid door haar mobiel. Gaat het boek het winnen van de mobiel?
 
SelfieFree runAlaska
 
LAKSHMI
 
Kaat de Kock - Selfie
 
Annemarie Bon - Free run
 
Anna Woltz - Alaska
 
 
Lennart Timmerman

Lennart Timmerman

Acteur

Wie is Lennart?
 
Lennart Timmerman werd bekend als Raaf in de tv-serie SpangaS. Lennart leest alleen tijdens vakanties, heeft hij tijd genoeg voor De Weddenschap...?
 
CyberboyDe zee zienSeks, drugs + asperger
 
Lennart Timmerman
 
Tanja de Jonge - Cyberboy
 
Koos Meinderts - De zee zien
 
Hoe gaat het met Lennart?
 
 
Iris van Lunenburg

Iris van Lunenburg

Presentatrice

Wie is Iris?
 
Iris van Lunenburg maakt het nieuwe NTR-programma 'Iris onderzoekt' over gemengde relaties. Ze leest graag en veel. Zullen de gekozen boeken uitdagend genoeg zijn?
 
Het smeltWie is nou normaalEilanddagen
 
Iris van Lunenburg
 
Lize Spit - Het smelt
 
Gideon Samson - Eilanddagen
 
Lisa Williamson - Wie Is Nou Normaal?
 
 
 
<  editie 2018/2019editie 2016/2017  >
 

<  Archief