De Suikersmoes
Vanaf ca. 12 jaar
Misdaadverhalen, Gezinsverhalen, Diefstallen
118 pagina's
ISBN: 9034528634
Leen in de jeugdbibliotheek  

De Suikersmoes (2005) - Mieke van Hooft


Het zal je maar gebeuren, dat je door je oudere broer gedwongen wordt om geld te pikken. Ach onzin, dan zeg je toch gewoon dat je het niet wilt?
Maar dat nee zeggen soms moeilijk is, blijkt wel uit het verhaal van Anja. Ze wil helemaal geen dief zijn, maar ze is tegelijkertijd bang voor haar broer Danny. Want als zij geen geld voor hem steelt, wat gebeurt er dan? Daar komt nog bij dat Anja's moeder met Danny onder één hoedje speelt, en dat maakt het allemaal nog gecompliceerder. Als op een dag blijkt dat Danny zelfs zijn eigen opa heeft bestolen, is voor Anja de maat vol. Ze doorbreekt het zwijgen en dat heeft grote consequenties.

De suikersmoes is een beklemmend en spannend boek in de stijl van De tasjesdief. De titel staat voor de truc waarmee Anja en haar zus het geld stelen. Het ene meisje vraagt in de supermarkt aan een iemand waar de suiker staat; waarop diegene meestal even meeloopt om het te wijzen en het karretje onbeheerd achterlaat. Vervolgens steelt de ander de portemonnee uit de tas.
Gemiddelde score 4 (2 beoordelingen)
2 keer ★★★★

> Bekijk 1 recensie