'De tafelmanieren van de Chinezen deden me denken aan mijn zomers in de jaren tachtig, toen ik een bijbaantje had bij een van de boeren in ons dorp. Het was me in Hongkong al opgevallen dat het rauwe geweld waarmee Chinezen op hun eten aanvielen het beste tot zijn recht kwam wanneer ze noedelsoep aten, en in een klein restaurant op het treinstation van Guangzhou bereikte het culinaire inferno een absoluut hoogtepunt. Ik zat naast een groep Chinese boeren die niet alleen noedels aten, maar ook nog eens haast hadden. Ze smakten, slurpten en boerden onophoudelijk terwijl ze elkaar met volle mond luidruchtig aanspoorden om nog sneller te vreten. Het schouw- en hoorspel zou zelfs de varkens van boer Mensink verstoord hebben doen opkijken van hun trog. Het was, in één woord, geweldig.' Non-fictie, Reisbeschrijvingen, Japan, China, AziĆ«
2019, 425 pagina's, vanaf ca. 13 jaar, ISBN: 9789044641714, E-book Ik ga "Wegwee" lezen!
Op mijn boekenplank plaatsen ➔