Het laatste gekozen boek is Waanzin van Mel Wallis de Vries
 

 
 
 
 
 
2C

2C - Mirjam Mous


22 recensies

 

1

 

Heel leuk ik kon eigenlijk ook niet stoppen met lezen had hem binnen 2 dagen uit. Zeker een aanrader.
- R.
 
>
 

2

 

Grappig.
- M.
 
>
 

3

 

Leuk en spannend.
- D.
 
>
 

4

 

Saai, hij is niet leuk en niet spannend. Ik heb leukere boeken gelezen.
- R.
 
>
 

5

 

Ik vond het een leuk en spannend boek om te lezen.
- N.
 
>
 

6

 

Het was een leuk boek alleen sommige stukjes zijn heel saai.
- Y.
 
>
 

7

 

Het boek begon rustig en daarna was er alleen maar actie. Hartstikke leuk naar mijn mening. Ik vind Mirjam Mous een goede schrijfster.
- R.
 
>
 

8

 

2C gaan naar de Ardennen voor een werkweek. Het boek is spannend, omdat er een "bom" aan boord is. De leerlingen van 2C maken zich druk en ze zoeken naar de "bom." Er zijn veel misleidingen waar de leerlingen zich door laten misleiden. Mila van Kersteren wordt gepest door sommige leerlingen van 2C. Haar vader heeft een bipolaire stoornis en haalt fantasie en werkelijkheid door elkaar. Mila's moeder woont in Japan met Mila's broer. De vader van Mila heeft met de "bom" te maken.
Ik vond dit boek top, omdat het heel erg spannend is. Het boek raakt mij ook wel een beetje.
- C.   ★★★
 
>
 

9

 

Niet heel leuk want het was de heletijd het zelfde. Het gaat over een klas die op werkweek gaat naar de Ardenne in een touringcar. Er blijkt een bom aan boord te zijn dus ze moeten stoppen en de leerlingen beginne met alle tassen controleren, maar je weet al dat dat het niet kan zijn want dat gebeurt ongeveer op 1/3e van het boek en het kan niet dat je zo vroeg in het boek al weet waar de bom licht en of er wel een is. Uiteindelijk blijkt de vader van een meisje uit de klas er achter te zitten en er is geen eens een bom aan boord. De vader wordt opgepakt en eindigt in een psychiatrisch centrum.
- B.   ★★★
 
>
 

10

 

Heel leuk boek, heb plezier gehad met lezen. Zeker een aanrader!
- M.   ★★★★★
 
>
 

11

 

Super leuk en spannend boek, ik zou hem zeker aanraden als je van spanning houdt.
- J.
 
>
 

12

 

Heel spannend boek als je aan het lezen bent wil je ook door blijven lezen zeker een aanrader als je van spanning houd!
.
- D.   ★★★★★
 
>
 

13

 

Een leuk boek en best spannend.
- J.   ★★★★
 
>
 

14

 

Het ging over een klas die op een schoolreisje ging in een bus en toen kwamen ze erachter dat er een bom in de bus zat. Ik vond het boek best spannend en ook wel leuk met de verschillende perspectieven en kijken. Ik raad het aan voor jongens en voor meisjes.
- J.   ★★★★
 
>
 

15

 

Het boek gaat over een klas die op excursie naar de Ardennen gaat, en te horen krijgt dat ze een bom aan boort hebben. In het begin moest ik wel even wennen, omdat je telkens wisselt van persoon. Door het verhaal heen leren we de achtergronden van verschillende scholieren, ouders en docenten kennen en er lijken heel veel mensen met een motief. Het is dus best wel spannend, en je moet wel goed nadenken. Ik heb het boek binnen 2 dagen uitgelezen omdat ik MOEST weten hoe het afliep! Ik vind het verhaal mooi verteld, karakters werden goed omschreven en daardoor vond ik het ook heel geloofwaardig. Alleen het einde vond ik wat jammerlijker (wat er met Mila en haar ouders gebeurt ). Er waren redelijk veel hoofdpersonen maar de gene die ik het meeste vond terugkeren waren Valentijn en Dries. Ik vond Dries heel asociaal, hij pest Valentijn. En Valentijn was denk ik wel sociaal, hij deed eigenlijk de hele tijd dingen om te helpen met onderzoeken wie de bom heeft geplaatst enzovoorts. Ook heeft Valentijn Dries geholpen ondanks Dries hem pest.
- E.   ★★★★★
 
>
 

16

 

Het was een leuk en interessant boek
- F.   ★★★★
 
>
 

17

 

Spannend en leuk
- R.   ★★★★
 
>
 

18

 

Klas 2c van Mirjam Mous.

1 Vertel Iets over de schrijver van het boek.
Gaat het boek bijvoorbeeld over een onderwerp waarover de schrijver vaker schrijft? Of is het boek dat je hebt gelezen, heel anders dan de andere boeken van de schrijver?

Mirjam schrijft vooral kinderboeken ze gaf les op een speciaal onderwijs en sinds 2005 is ze gaan schrijven over jongeren boeken en verhalen over lesmethodes en tijdschriften
Wat is je mening over het boek? Vertel hierbij over elk onderdeel iets.
A personages - Kon je je goed inleven in de personages? Vind je de personages goed beschreven?
B plot -Vond je het verhaal goed opgebouwd? Wilde je graag doorlezen? Heeft het verhaal een goed einde?
C stijl - Vond je het taalgebruik fijn om te lezen? Staan er veel moeilijke woorden in, leest het makkelijk weg.
D thema - Waarover heeft het boek je aan het denken gezet? Zijn er kwesties waar je anders over bent gaan denken door het boek?

A- ik kon me zeker heel goed inleven ze werden goed verteld en alles was goed te lezen.
B-het verhaal begint met een goede opbouw het wordt heel spannend en zelf ben ik niet echt van spannende boeken maar ik vond de boek echt heel interessant
C-eerlijk gezegd heb ik er niet echt opgelet omdat ik heel druk bezig was hoe het afloopt.
D- ik denk het niet het is een spannend boek maar ik denk natuurlijk niet dat dit echt zou gebeuren.

Is je boek een aanrader? Waarom (niet)? Geef ook in het programma de Weddenschap een aantal sterren aan.

Het is zeker een aanrader als je van spannende boeken houdt.
- 4.   ★★★
 
>
 

19

 

Ik vond het boek spannend op sommige momenten, maar vond het helaas wel op veel momenten ook wel saai of het valt soms een beetje in herhaling
- J.   ★★★
 
>
 

20

 

Het begin van de werkweek van klas 2C begint meteen slecht, als er een bom in hun bus blijkt te liggen. Zodra iemand de bus in of uit gaat, zal de bom ontploffen. Wie zit hier achter....
Heel spannend en leuk, ik geef het daarom 4 sterren
- M.   ★★★★★
 
>
 

21

 

Klas 2c is onderweg met een touring car er komt een bommelding die op valetijns tefoon verschijnt hij neemt het niet sireus en toen verscheen de andere bij een andere leerling met daarop open de elvolop met dvd hij laat met blaadjes zien met er is een bom aanboord. ik vindt de storyline goed uitwerkt spannend en leuk de boeken van mirjan mouse ben ik algroots fan van ik denk dat iedereen ongeacht de leeftijd aangeraden is
- M.   ★★★★★
 
>
 

22

 

Heel leuk geschreven!! Het begon allemaal met een leuk school reisje, maar al snel veranderd het schoolreisje in een nachtmerrie.
Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal! En je leest er snel doorheen. Super leuk boek!
- F.   ★★★★
 
>
 
 

< Leestip