Het laatste gekozen boek is Ugly love van Colleen Hoover
 

 

 
 
 
De Hongerspelen

De Hongerspelen - Suzanne Collins


8 recensies

 

1

 

Ik vind het boek 'De hongerspelen' van Suzanne Collins een leuk boek omdat het spannend is en daar houd ik wel van. Het is spannend; ten eerste omdat er mensen worden vermoord en ten tweede omdat je jezelf in leven moet houden. Het boek zit goed in elkaar, alles wordt goed beschreven zodat je jezelf helemaal kan inleven in het verhaal.
- S.   ★★★★★
 
>
 

2

 

Het is een leuk en spannend boek, want ik had niet gedacht dat het zusje eerst zou worden getrokken, maar er zitten ook wat zielige stukjes in.
- 3.   ★★★★
 
>
 

3

 

Ik vond de hongerspelen spannend maar toch leuk en interessant.
- A.
 
>
 

4

 

Katniss moet meedoen aan de afschuwelijke hongerspelen waarin ze met 23 andere spelers moet vechten tot de dood in een vreselijke arena met roofdieren en gemanipuleerde natuurrampen. Ontzettend spannend boek, ik heb zitten trillen van de spanning. Echt heel leuk! Ik was er in een week doorheen. Ook kon ik me goed verplaatsen in Katniss en haar doorzettingsvermogen.
- F.   ★★★★★
 
>
 

5

 

Ik vond dit boek erg spannend, want als Katniss eenmaal in de arena zit, strijdt ze om leven en dood. Soms is ze in zo lastige situaties dat je niet weet of ze het gaat overleven.
Ik vond het boek ook leerzaam, omdat je meer komt te weten over de armoede in het land. Je leert ook dat je zo maar mensen om je heen kunt verliezen en dat je dus goed voor elkaar moet zorgen en vooral niet vergeet wat je allemaal hebt.
Ik vond de rol van Katniss erg belangrijk. Ze geeft een voorbeeld aan jonge mensen die misschien in armoede leven. Katniss groeide op in armoede en had heel weinig, maar toch won ze de hongerspelen.
- R.elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
 
>
 

6

 

Ten eerste vind ik dit boek erg spannend, omdat er veel onverwachte dingen gebeuren en de hoofdpersoon komt vaak in angstaanjagende situaties terecht. De spanning wordt ook groter doordat het in het boek over leven of dood gaat.

Daarnaast vind ik dit boek redelijk onrealistisch, omdat veel dingen die in het verhaal zitten in het echt nooit zouden kunnen gebeuren, maar er zijn ook wel delen van het verhaal die wél echt zouden kunnen gebeuren. Zo zou het spel waar het om gaat in het boek in het echt gespeeld kunnen worden, maar sommige scenes in het boek zijn erg onrealistisch en kunnen dus niet in het echt gebeuren.

Ook vind ik de keuzes van de hoofdpersoon en de hoofdpersoon zelf erg bewonderingswaardig, omdat ze anderen vaak helpt in tijden dat het eigenlijk niet goed uitkomt voor haarzelf en omdat ze alles voor haar familie over heeft. Zo geeft ze zich bijvoorbeeld vrijwillig op om mee te doen aan De Hongerspelen, omdat haar zusje, waar ze veel van houdt, in eerste instantie werd uitgeloot om mee te doen.
- N.   ★★★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
 
>
 

7

 

Ik vond het een spannend boek. want Katniss moest vaak voor haar leven strijden om te blijven leven er waren sitiuaties waar je niet wist of ze het wel ging overleven dat bouwt de spanning op.
Het boek is ook leerzaam je ziet hoe de mensen in armoede leven en hoe daar mee om wordt gegaan.
Katniss heeft een goede en belangrijken rol ze helpt jongeren met leven in armoede en ze laat zien dat ze van niks komt en toch de hongerspelen kan winnen.
- T.   ★★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
 
>
 

8

 

Ik vond het een goed boek en het was heel spannend dus ik wou blijven door lezen. Het boek beschrijft echt goede details van bepaalde situaties en zo kan je je echt in het verhaal in leven en dat maakt het een heel leuk en goed boek
- A.   ★★★★★Maurick College Scholengemeenschap voor ..
 
>
 
 

< Leestip

Log in of meld je aan  ×

Om mee te kunnen doen aan de Weddenschap heb je een account nodig. Klik hier om in te loggen of hier om je aan te melden