Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 

Leestip

 

 
 

Harry Potter en de steen der wijzen - J.K. Rowling


50 recensies

 

1

Ik vind het een leuk boek.
Er zit ook veel fantasie in het verhaal.
Ik vind het design op de voorkant ook mooi.
Je moet dit boek lezen want ander ben je geen echte tovenaar.
- D.   ★★★★
 
 
>
 

2

Harry potter en de steen der wijzen is een heel leuk boek en het is ook fijn dat sommige dingen die in de film onduidelijk waren in het boek duidelijker is.
- R.
 
 
>
 

3

Harry Potter en de steen der wijzen is een leuk en spannend boek.
- Y.   ★★★★
 
 
>
 

4

Ik vind het wel een dik boek maar is wel leuk maar niet heel erg want ben niet echt fan van harry potter. Maar wel goed verzonnen en je kan er wel goed doorheen lezeb.
- A.
 
 
>
 

5

Ik vond het een grappig boek en je kon goed begrijpen wat je leestde.
- H.   ★★★★
 
 
>
 

6

Ik vind het een leuk boek en gebeuren spannende dingen en er is altijd wel een avontuur te beleven zelf heb ik ook de films gekeken en er zijn wel een paar dingen anders maar het is alsnog wel een heel leuk boek.
- M.   ★★★★★
 
 
>
 

7

Dit boek vond ik heel vermakend en spannend omdat er altijd wel wat gebeurt. Harry en zijn vrienden maken dingen mee die heel spannend zijn om te lezen, en daardoor is het moeilijk om het boek weg te leggen. Ik vind het zeker een aanrader om te lezen.
- L.   ★★★★
 
 
>
 

8

Spannend avontuurlijk boek met veel spannende momenten en een goed hoofdpersoon met een mysterieuz achtergrond ik vind het knap dat ze geen cliffhangers hebben maar je wil nog meer films kijken.
- S.   ★★★★★
 
 
>
 

9

Leuk boek waarbij je niet kan stoppen en alsmaar wilt doorlezen. Een echte aanrader als je niet van lezen houd en ook leuk dat je daarna nog de films kan kijken.
- L.   ★★★★★
 
 
>
 

10

Echt een top boek! Top gemaakt en mooi verhaal! Ik kan echt meevoelen met het verhaal door de vele precieze details die worden gegeven. Ook zijn de films echt een aanrader.
- L.   ★★★★★
 
 
>
 

11

Ik vind dit boek leuk omdat er veel actie in zit en je verwacht niet wat er in dit boek gebeurd daarom zou ik dit boek aan raden als je van spanning houd.
- Y.   ★★★★★
 
 
>
 

12

Ik vond het een best goed boek maar veel bladzijdes en weinig plaatjes waardoor ik het verhaal minder goed snapte.
- N.   ★★★★
 
 
>
 

13

Dit boek is fantastisch en ook geweldig geschreven
Het verhaal klopt leuke scenes. Als je aan het lezen bent dan dwaal je helemaal weg in het boek. De hoofdpersonen vullen elkaar aan met hun karakter. Goed beschreven scenes. Dus gewoon een geweldig boek.
- R.   ★★★★★
 
 
>
 

14

Het is echt een heel mooi verhaal en ook heel magische. Ik kan echt niet wachten om de andere te lezen.
- A.   ★★★★★
 
 
>
 

15

Titel: Harry Potter en de steen der wijzen

Ik vond het een geweldig boek! Ik had zelf een paar jaar geleden de film gezien, dus ik was meteen geÏnteresseerd in hoe het boek zou zijn. Het boek gaat over het verhaal van hoe Harry Potter een tovenaar werd, en het was het zeker waard om te lezen. Het schrijfwerk is mooi, de karakters blijven vastzitten in je hoofd en het boek is erg spannend. Dit boek is zeker aan te raden aan iedereen!.
- S.   ★★★★★
 
 
>
 

16

Dit boek zat vol met fantasie en avontuur. Het gaat over Harry Potter en de magische wereld van tovenaars. Het is een enorme aanrader voor jongere en oudere lezers. Het was een goed boek om te onbedekten ik heb het bijna in één keer uitgelezene.
- T.   ★★★★
 
 
>
 

17

Heel leuk boek van het bekende verhaal van Harry Potter de structuur van het boek is erg goed en je ziet duidelijk de karakterontwikkelingen.
- J.   ★★★★
 
 
>
 

18

Het boek is heel leuk en ook veel gedetailleerder dan in de film want je krijgt ook meer inzicht van andere personages en dat is ook wel leuk dat je het dan een beetje kan vergelijken met de film.
- S.   ★★★★
 
 
>
 

19

Heel leuk boek van het bekende verhaal van Harry Potter de structuur van het boek is erg goed en je ziet duidelijk de karakterontwikkelingen.
- J.   ★★★★
 
 
>
 

20

Ik vond dit een spannend boek met een goed verhaal. Doordat er telkens dingen gebeuren waardoor het boek je aan het lezen houd. Je leest er redelijk makkelijk doorheen dus het is niet te moeilijk om te lezen. Er zitten geen plaatjes in het boek waardoor je wel een beetje fantasie nodig hebt, maar dat is geen heel groot probleem omdat er ook een film is gemaakt. Alles wat je in je fantasieën wilt, kan in dit boek. Maar aan de andere kant, de dingen die in dit boek gebeuren kunnen alleen in je fantasie, een beetje tegenstrijdig dus. Over het algemeen vond ik het een super leuke boek. Vooral omdat het een spannend grappig en leuk boek is wat je aan het lezen houd. Daarom geef ik dit boek 4 sterren. Ik geef er geen 5 omdat er vind ik altijd wel iets beter kan. Ik raad het je zeker aan.
- J.   ★★★★
 
 
>
 

21

Titel: Harry Potter en de steen der wijzen.
Auteur: J.K.Rowling
Het boek gaat over Harry potter, een beroemd kind maar dat weet hij zelf nog niet. Hij word opgevoed door zijn tante en haar man. Harry komt op een gegeven moment erachter dat hij een tovenaar is omdat hij een brief krijgt van de tovenaars school. Op die school ontmoet hij Ron Wemel en Hermelien Griffel. Samen beleven ze allemaal spannende avonturen.

Ik vond dit een spannend boek met een goed verhaal, omdat er telkens dingen gebeuren waardoor het boek je aan het lezen houd. Je leest er redelijk makkelijk doorheen dus het is niet te moeilijk om te lezen. Er zitten geen plaatjes in het boek waardoor je wel een beetje fantasie nodig hebt, maar dat is niet een heel groot probleem omdat er ook een film is gemaakt. Ik raad het je zeker aan.
- N.   ★★★★
 
 
>
 

22

Echt super leuk.
- B.   ★★★★
 
 
>
 

23

Heel leuk wat een spannend einde en onverwachts.
- S.   ★★★★
 
 
>
 

24

Het verhaal gaat over Harry Potter. Harry woont bij zijn peetouders de Duffelingen. Harry zijn ouders zijn vermoord door Voldemort. Dat is een tovenaar. Harry was nog een baby en heeft zijn ouders nooit gekend. Harry is niet vermoord door de tovenaar maar heeft wel een litteken in zijn gezicht er aan over gehouden.
Harry krijgt een brief om naar Zweintstein te komen. Dat is een school voor Hekserij. Met een speciale trein vertrekt hij naar Zweinstein. Hij leert daar over monsters, toverdranken en bezemstelen. Hij moet gaat vechten tegen Voldemort de moordenaar van zijn ouders.

Harry potter is een boek dat lekker weg leest. Het is ontspanning maar wel spannend. De personen in het boek lijken echt doordat je veel informatie krijgt over de personen. Vooral professor Sneep vind ik een leuk personage. Hij is lekker geheimzinnig en heel onvoorspelbaar.
Mijn favoriete hoofdstuk is ''Het Verboden Bos''. In dit hoofdstuk krijgen Harry, Ron, Hermelien en Malfidus straf en moeten met Hagrid mee het verboden bos in. Dit is mijn favoriete hoofdstuk omdat het een erg geheimzinnig hoofdstuk is. Dit komt door de confrontatie met Harry en heer Voldemort, de eerste confrontatie na 11 jaar. Ook worden de personages in het boek nog beter uitgelicht zo wordt duidelijk dat Malfidus eigenlijk helemaal niet zo stoer is als hij eruit ziet.
Het boek is erg spannend maar heeft ook veel humor. Het blijft spannend tot het eind je wil dan ook snel verder gaan met de andere delen van het boek.
- B.   ★★★★
 
 
>
 

25

Ik vond het een leuk en spannend boek. Er zitten veel verrassingen in. Het is wel wat anders dan de film, maar dat maakt het juist leuk.
- B.   ★★★★★
 
 
>
 

26

Leuk boek.
- I.   ★★★★
 
 
>
 

27

Een heeeeeeeel leuk boek een echte aanrader!!
Leuke avonturen.
- C.   ★★★★★
 
 
>
 

28

Ik vond het een leuk boek.
- I.   ★★★★★
 
 
>
 

29

Ik vond het een erg leuk boek, het is natuurlijk echt een boek dat je ooit gelezen moet hebben. Ik sta hier ook zeker achter want het is gewoon een leuk boek.
- I.   ★★★★★
 
 
>
 

30

Ik vind het super leuk boek dit is mijn tweede keer dat ik het lees en het verveeld nooit!.
- 1.   ★★★★★
 
 
>
 

31

Het boek ging over een jongen die een tovenaar werd.
Ik vind het een heel leuk boek want het verhaal was heel spannend.
Ik raad het boek zeker aan omdat ik het zelf een geschikt boek voor iedereen vind.
- R.   ★★★★★
 
 
>
 

32

Een normale jongen die erachter komt dat hij een tovenaar is.
Ik vond het boek een beetje langdradig doordat het probleem pas echt op het laatst werd opgelost.
Ik raad het aan als je van spannende en magische boeken houd.
- A.   ★★★
 
 
>
 

33

Ik vond het boek erg leuk, ik was er zo in verdiept en las het in een ruk uit. Na dit boek heb ik ook meteen de andere delen gekocht en gelezen, zo leuk vond ik het. Ik vind het heel mooi geschreven en wanneer er iemand dood ging (in de volgende delen) moest ik ook daadwerkelijk huilen, zo erg kon ik me inleven in het boek.
- B.   ★★★★★
 
 
>
 

34

Ik vind het boek leuk maar naar dat de namen nederlands zijn.
- S.   ★★★
 
 
>
 

35

Harry Potter en de steen der wijzen.
Harry Potter en de Steen der Wijzen gaat over een jongen, Harry. Harry?s ouders worden vermoord door Voldemort (hij die niet genoemd mag worden) waarneer hij 1 is. Harry heeft daardoor zijn ouders nooit gekend. Voldemort is er niet in geslaagd om harry ook te vermoorden wat bijzonder is want de spreuk (avada kadavra ) is nog nooit overleeft. Hij verdwijnt spoorloos. Het enige wat Harry er aan overhoud is een litteken in de vorm van een bliksemschicht op zijn voorhoofd.
Harry is dezelfde avond van de moord afgezet voor de deur van de ligusterlaan, bij zijn oom en tante die tovernarij haten. Harry woont tot zijn 11de bij zijn oom en tante, de Duffelingen. Voor Harry is dit een regelrechte ramp. Op zijn 11de verjaardag krijgt Harry een uitnodigingbrief van Zweinstein Hoge School voor Hekserij en Hocus Pocus.
Met Zweinsteinexpres vertrekt harry van perron 9^3/4 en belandt Harry op Zweinstein. Hier leert hij alles over bezemstelen, toverdranken en monsters en verweer tegen zwarte kunsten. En uiteindelijk moet hij het opnemen tegen Voldemort de moordenaar van zijn ouders.

Harry Potter en de Steen der Wijzen was de eerste keer dat ik in aanraking kwam met Harry Potter ik was gelijk al fan en ben inmiddels begonnen met de 9de keer de boeken lezen en ook de films heb ik al 7 keer gezien het is een mooi boek dat altijd mooi zal blijven magie zal altijd iets zijn wat mij blijft fascineren.

De personages in het boek zijn goed bedacht en je krijgt veel informatie over de personen. Vooral Harry, Ron en Hermelien worden uitgebreid uitgelicht, je weet vrijwel alles over ze hoe ze er uit ijn home hun karakter is en hoe ze omgaan met problemen en school. Dit is omdat de personen vaak voorkomen en ook al vroeg de hooftpersoon en zijn hierdoor bouw je als het ware een band met ze op.
Mijn favoriete personage is albus Perkamentus, hij is aardig maar we misteieus ook zorgt hij goed voor harry, Ron en hermelien
Mijn favoriete hoofdstuk is ''Het Verboden Bos''. In dit hoofdstuk krijgen Harry, Ron, Hermelien en Malfidus straf en moeten met Hagrid en muil mee het verboden bos in. Dit is mijn favoriete hoofdstuk omdat het een erg geheimzinnig en spannend hoofdstuk is. Dit komt grotendeels omdat harry voor. Het eerst in 11 jaar Voldemort ziet waarneer hij eenhoorn bloed drinkt. Verder worden de personages in het boek nog beter uitgelicht, zo wordt duidelijk dat Malfidus eigenlijk helemaal niet zo stoer is als hij eruit ziet.
Tijdens het boek krijg je steeds meer vragen waarop het antwoordt pas aan het einde van het boek duidelijk worden. Sommige blijven zelfs na het einde nog een raadsel.
De schrijfstijl van het boek is uiteraard erg goed. Het verhaal is erg spannend maar zit ook vol humor en problemen.
Je moet enorm veel fantasie hebben om zo'n verhaal te kunnen bedenken. J.K. Rowling heeft maar weer bewezen dat dit boek zeker thuis hoort in het genre "Fantasy".
Vanaf het moment dat je aan het verhaal begint zit je er goed in. En mocht je het verhaal nog niet kennen, dan zal je het boek in ??n keer uit willen lezen; het verhaal zit vol mysterie en wordt spannender met elke bladzijde die je omslaat dit trekt je aandacht en maakt het bijna verslavend om te lezen.

Kortom, Harry Potter en de Steen der Wijzen is het begin van een geweldige boeken reeks en ook nog eens goed geschreven het is magisch en bijzonder maar ook spannend en vol problem. Als je bent begonnen kan je ook niet meer stoppen. Het is een grote aanrader zolang je maar de boeken leest voor de films 😉.
.
- E.   ★★★★★
 
 
>
 

36

Ik vond het een leuk en spanend boek ik koos er voor omdat ik wel van magic hou en tovernaarij ik raad het boek aan want als je het leest blijf je maar leesen.
- M.   ★★★★★
 
 
>
 

37

Nadat Harry zijn ouders heeft verloren op vroege leeftijd woont hij als wees bij zijn oom en tante. Harry slaapt in een bezemkast onder een trap en wordt heel slecht behandeld door zijn oom en tante want de oom en tante van Harry hebben een hekel aan hem. Dirk de neef van Harry krijgt alles wat hij van de oom en tante en pest Harry graag heel veel. Wanneer er een brief voor Harry komt door de brievenbus dan schrikt de oom en pakt de brief af en scheurt de brief door midden. Als de volgende dag de oom bij de post kijkt liggen daar vier dezelfde brieven die Harry de vorige dag ook kreeg. Hij pakt alle vier de brieven en gooit ze in de openhaard terwijl Harry toekijkt. De volgende dag krijgt Harry super veel brieven en het zijn allemaal dezelfde de oom wordt gek van alle brieven die Harry binnen krijgt en timmert het huis dicht. Als de oom denkt dat hij veilig is en dat er geen brieven meer komen en zeker niet op zondag dan komen er honderden brieven door de schoorsteen. De oom wordt zo moe van alle brieven dat ze verhuizen naar een huisje midden op zee. De oom denkt dat hij veilig is maar dan is er gebonk op de deur midden in de nacht. Het is Hagrid en hij zegt dat Harry een tovenaar is en dat zijn ouders ook tovenaars waren Harry kan het niet geloven en zeker niet omdat zijn ouders dood waren door een auto ongeluk zei hij. Hagrid verteld dat zijn ouders zijn vermoord door een boosaardige tovenaar genaamd: Voldemort.

Hagrid geeft de dezelfde brief aan Harry die ook de afgelopen dagen in zijn huis was gestormd en in de brief staat dat hij naar tovenaar school Zweinstein mag. Eenmaal op de school aangekomen merkt hij al dat hij tegen een paar problemen tegen komt. Draco hij denkt dat hij de beste is en pest Harry veel samen met zijn twee vrienden en professor sneep. Professor sneep vertrouwd Harry niet helemaal en Harry vertrouwd hem niet.

Professor sneep heeft namelijk een hekel aan Harry. Als er opeens een trol in Zweinstein loopt wil Harry en zijn vrienden er achter na. Harry ziet dat hij de wc's in loopt en probeert de reuzen trol te doden. In een van de wc's zit hermelien en zij heeft de trol gedood.
Als Harry een tovenaar duel met draco aan gaat om 12 uur 's nachts komt draco niet opdagen en worden Harry, Ron en hermelien betrapt door een klopgeest ze rennen zo snel mogelijk weg en komen per ongeluk in de verboden gang. Achter de deur staan ze oog in oog met een driekoppige hond en rennen snel terug naar hun kamers. Aan Hagrid vragen ze wat de hond bewaakt, maar Hagrid vertelt alleen per ongeluk dat dat alleen hoofdprofessor Perkamentus en Nicolaas Flamel aangaat. Het boek eindigt wanneer Harry er achter komt dat professor krinkel het hoofddoek draagt omdat aan het achterkant van krinkels hoofd zit Voldemort's gezicht. Harry gaat een gevecht met hem aan en wint deze ook maar wel gewond.
Ik vond het boek prima om te lezen maar niet alsof ik er erg van hield maar het heeft wel een goed verhaal opbouw en karakter opbouw. Ook vond ik dat het boek veel fictie had dus voor de mensen die van fictie houden is dit een aanrader.

.
- J.   ★★★
 
 
>
 

38

Ik vond het erg spannend en leuk boek
.
- D.   ★★★
 
 
>
 

39

Het boek was vooral heel spannend.
- S.   ★★★★★
 
 
>
 

40

Heel spannend, grappig en leuk boek.
Voor al dat Hermelien stond te snateren als een boze gans.
- S.   ★★★★★
 
 
>
 

41

Harry Potter zijn ouders verongelukten toen hij een baby was en sindsdien woont hij in de bezemkast bij zijn oom en tante.
Hij heeft het daar helemaal niet naar zijn zin maar daar komt verandering in als hij op zijn elfde verjaardag hoort dat hij een tovenaar is. Hij mag naar Zweinstein, de hogeschool voor hekserij en hocus pocus. Eindelijk voelt hij zich ergens thuis en heeft hij vrienden. Maar ook een vijand: Voldemort heeft het op hem voorzien.
Ik vond het een leuk boek, een paar spannende stukken maar ook grappige stukken. Ik zelf raad het je aan om het te lezen omdat Harry net op school komt en al vrienden maakt. En hopelijk kom ik in de volgende boeken meer te weten over Harry.
.
- 2.   ★★★★★
 
 
>
 

42

Het is een spannend boek met veel wendingen en een goede verhaal opbouw.
- L.   ★★★
 
 
>
 

43

Harry Potter en de steen der wijzen.
Harry Potter en de Steen der Wijzen gaat over een jongen, Harry. Harry’s ouders worden vermoord door Voldemort (hij die niet genoemd mag worden) waarneer hij 1 is. Harry heeft daardoor zijn ouders nooit gekend. Voldemort is er niet in geslaagd om harry ook te vermoorden wat bijzonder is want de spreuk (avada kadavra ) is nog nooit overleeft. Hij verdwijnt spoorloos. Het enige wat Harry er aan overhoud is een litteken in de vorm van een bliksemschicht op zijn voorhoofd.
Harry is dezelfde avond van de moord afgezet voor de deur van de ligusterlaan, bij zijn oom en tante die tovernarij haten. Harry woont tot zijn 11de bij zijn oom en tante, de Duffelingen. Voor Harry is dit een regelrechte ramp. Op zijn 11de verjaardag krijgt Harry een uitnodigingbrief van Zweinstein Hoge School voor Hekserij en Hocus Pocus.
Met Zweinsteinexpres vertrekt harry van perron 9^3/4 en belandt Harry op Zweinstein. Hier leert hij alles over bezemstelen, toverdranken en monsters en verweer tegen zwarte kunsten. En uiteindelijk moet hij het opnemen tegen Voldemort de moordenaar van zijn ouders.

Harry Potter en de Steen der Wijzen was de eerste keer dat ik in aanraking kwam met Harry Potter ik was gelijk al fan en ben inmiddels begonnen met de 9de keer de boeken lezen en ook de films heb ik al 7 keer gezien het is een mooi boek dat altijd mooi zal blijven magie zal altijd iets zijn wat mij blijft fascineren.

De personages in het boek zijn goed bedacht en je krijgt veel informatie over de personen. Vooral Harry, Ron en Hermelien worden uitgebreid uitgelicht, je weet vrijwel alles over ze hoe ze er uit ijn home hun karakter is en hoe ze omgaan met problemen en school. Dit is omdat de personen vaak voorkomen en ook al vroeg de hooftpersoon en zijn hierdoor bouw je als het ware een band met ze op.
Mijn favoriete personage is albus Perkamentus, hij is aardig maar we misteieus ook zorgt hij goed voor harry, Ron en hermelien
Mijn favoriete hoofdstuk is ''Het Verboden Bos''. In dit hoofdstuk krijgen Harry, Ron, Hermelien en Malfidus straf en moeten met Hagrid en muil mee het verboden bos in. Dit is mijn favoriete hoofdstuk omdat het een erg geheimzinnig en spannend hoofdstuk is. Dit komt grotendeels omdat harry voor. Het eerst in 11 jaar Voldemort ziet waarneer hij eenhoorn bloed drinkt. Verder worden de personages in het boek nog beter uitgelicht, zo wordt duidelijk dat Malfidus eigenlijk helemaal niet zo stoer is als hij eruit ziet.
Tijdens het boek krijg je steeds meer vragen waarop het antwoordt pas aan het einde van het boek duidelijk worden. Sommige blijven zelfs na het einde nog een raadsel.
De schrijfstijl van het boek is erg goed. Het verhaal is erg spannend maar zit ook vol humor en problemen.
Je moet enorm veel fantasie hebben om zo'n verhaal te kunnen bedenken. J.K. Rowling heeft maar weer bewezen dat dit boek zeker thuis hoort in het genre fantasie.
Vanaf het moment dat je aan het verhaal begint zit je er goed in. En ook als je het verhaal nog niet kent, dan zal je het boek in één keer uit willen lezen; het verhaal zit vol mysterie en wordt spannender met elke bladzijde die je omslaat dit trekt je aandacht en maakt het bijna verslavend om te lezen.

Kortom, Harry Potter en de Steen der Wijzen is het begin van een geweldige boeken reeks en ook nog eens goed geschreven het is magisch en bijzonder maar ook spannend en vol problem. Als je bent begonnen kan je ook niet meer stoppen. Het is een grote aanrader zolang je maar de boeken leest voor de films 😉.
.
- E.   ★★★★★
 
 
>
 

44

Boek: Harry potter en de steen der wijzen

J.K Rowling

Een jongen die in een Dreuzelgezin woont, maar naar een tovenaarsschool gaat, waar hij via Perron 9 3/4 naartoe kan komen via een speciale trein. Hij maakt allemaal gekke dingen mee, zoals allemaal geheimzinnige brieven krijgen en ontdekken wie zijn verongelukte ouders zijn die eigenlijk helemaal niet verongelukt zijn, als hij ze in een spiegel ziet staan. Zwerkbalwedstrijd waarin Harry zich van zijn beste kant laat zien, en over Hagrid, een soort grote vriendelijke reus die Harry graag mag en allemaal enge beesten houdt in zijn kleine huisje vlakbij school. Kay van Wees.
- K.   ★★★★★
 
 
>
 

45

Ik vond dit een spannend en een leuk boek en genoeg bladzijdes.
- 1.   ★★★★★
 
 
>
 

46

9, 5 want een 10 zou zijn dat het echt perfect is, maar ook al is het mijn lievelings boek/film, een film/boek is nooit een 10, er kunnen altijd kleine dingetjes iets beter.
- R.   ★★★★★
 
 
>
 

47

Heel leuk ik hou wel van die fantasieboeken ik heb alle films ook al gekeken maar de boeken vind ik veel leuker.
- I.
 
 
>
 

48

10/10.
- J.   ★★★★
 
 
>
 

49

Ik vond het een goed boek, las heel makkelijk weg, van een geweldige schrijfster.
- C.
 
 
>
 

50

Leuk boek, met spannende momenten.
- M.
 
 
>
 
 

< Leestip