Het laatste gekozen boek is 2C van Mirjam Mous
 

 

 
 
 
Echte Amerikaanse jongens

Echte Amerikaanse jongens - Jason Reynolds


6 recensies

 

1

 

Rashad gaat op een vrijdagavond de supermarkt in om wat spullen te halen. Dit loopt alleen uit de hand, want een politieagent vermoedt dat Rashad wilde stelen en hij wordt hard aangepakt. Rashad belandt zelfs in het ziekenhuis doordat hij hard is geslagen, en Quinn ziet het allemaal gebeuren. Quinn kent de politieagent als de broer van zijn beste vriend en hij weet niet wat hij met de situatie aan moet. Rashad begint door zijn opname in het ziekenhuis met een discussie over politiegeweld en racisme, maar aan welke kant hoor Quinn te staan?

Dit boek is vanuit 2 verschillende perspectieven geschreven, namelijk Rashad en Quinn. Je leest steeds een hoofdstuk van Rashad en een dan een hoofdstuk vanuit Quinn. Beide jongens hebben op verschillende manieren te maken gekregen met politiegeweld. Het verhaal nam me mee in de verhalen en ik wilde steeds verder lezen om meer over de hoofdpersonen te weten te komen. De schrijfwijze sprak me aan en ik raad dit boek dan ook aan iedereen aan om te lezen. In een tijd waar politiegeweld een maatschappelijk probleem is zou dit boek verplicht leesmateriaal moeten worden.
- R.   ★★★★
 
>
 

2

 

Ik vond het een leuk boek een interessant hoe het ging ik raad je echt aan om het te lezen maar je moet wel goed kunnen begrijpen want je gaat de ene keer naar de ander hoofdpersoon
.
- T.   ★★★★
 
>
 

3

 

Rashad is een jongen van 17 jaar, gedwongen door zijn vader zit hij op een militaire stage. Na school ging Rashad naar de supermarkt en struikelde over een vrouw. Een witte politie agent zag dit gebeuren en trok snel een conclusie en gebruikt hard geweld tegen de zwarte jongen. Quinn is een witte jongen en hij heeft het harde geweld gezien. Het probleem is dat deze politie agent zijn grote broer is. Hij moet nu een keuze maken. Steunt hij Rashad of zijn grote broer?

Mijn favoriete personage uit dit boek is de broer van Rashad want hij staat duidelijk achter zijn mening.

De schrijfstijl van dit boek is dat je leest uit Rashad zijn perspectief en uit Quinn zijn perspectief. Ik vind dit een fijne manier van lezen want je leest het verhaal door de ogen van twee verschillende personen.

Elke keer als ik het boek erbij hield om te lezen werd ik zo meegesleept in het verhaal dat ik niet de behoefte had om te stoppen met lezen. Ik raad dit boek zeker aan want het is een goed voorbeeld van politiegeweld en racisme. Zeker in deze tijd is het interessant en leerzaam om over deze onderwerpen te lezen.
.
- L.   ★★★★
 
>
 

4

 

Het is een boek wat zeer interessant en past heel erg met de situatie die nu speelt in Amerika.
- M.   ★★★★
 
>
 

5

 

Heel goed boek, we hebben deze gezamenlijk in de klas gelezen.
- A.Theda Mansholt College
 
>
 

6

 

Is een heel goed boek heel goed en realistisch geschreven.
- Y.   ★★★★★vso Leystede
 
>
 
 

< Leestip

Log in of meld je aan  ×

Om mee te kunnen doen aan de Weddenschap heb je een account nodig. Klik hier om in te loggen of hier om je aan te melden