Het laatste gekozen boek is 2C van Mirjam Mous
 

 

 
 
 
Darius de Grote is niet oké

Darius de Grote is niet oké - Adib Khorram


4 recensies

 

1

 

Darius de grote is niet oké geeft je een mooi inzicht hoe het leven eruit ziet van een jongen die kampt met een depressie. Bovendien geeft het boek een mooi inkijkje in een andere cultuur (Iran). Je komt te weten hoe het is om daar op te groeien, maar ook hoe het is om vast te zitten tussen twee culturen (Iran en VS); je hoort bij beide culturen maar half thuis.
Het boek zal niet voor iedereen even aansprekend zijn. Er zitten geen spannende gebeurtenissen in. Je maakt het leven van een jongen mee die voor het eerst op vakantie gaat naar het land van zijn moeder. Daar maakt hij voor het eerst kennis met zijn Iraanse familie. Het is echter wel een boek dat lekker weg leest. Je kan echt meeleven met de hoofdpersoon.
- M.   ★★★★
 
>
 

2

 

Best een leuk boek hij is een nerd en dat is grappig. Hij is dol op star trek en leest maar al te graag Lord of the Rings. Hij is een halve Iraniëren voelt zich niet thuis in Amerika maar hij heeft ook niet het gevoel dat hij in Iran zal horen. Hij spreekt geen Farsi en weet niet veel over de Perzische cultuur, maar wanneer zijn grootvader zal sterven, gaat Darius, et zijn familie naar Iran. Hij leert daar Sohrab kennen en hij ontmoet voor het eerst van zijn leven zijn grootouders. In Iran merkt hij dat hij zich ook niet thuis voelt in dit land. Maar ook dat het soms oke is om je niet oke te voelen.
- O.   ★★★
 
>
 

3

 

Ik vond het boek niet zo leuk ik snapte het boek niet helemaal.
- R.   ★★★
 
>
 

4

 

Het boek geeft een mooi perspectief van een persoon die problemen heeft met depressie. Het geeft inzicht inzicht over hoe je afkomst jezelf kan beÏnvloeden. Het is goed geschreven, alhoewel er af en toe iets teveel verwijzingen naar bepaalde dingen. Deze zijn meestal niet erg maar op bepaalde momenten toch storend. Dat is waarom ik het 3/5 sterren geef.
- G.   ★★★Maurick College Scholengemeenschap voor ..
 
>
 
 

< Leestip

Log in of meld je aan  ×

Om mee te kunnen doen aan de Weddenschap heb je een account nodig. Klik hier om in te loggen of hier om je aan te melden