Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri - Khalid Kasem


12 recensies

 

1

 

Toen dit boek uitkwam was ik meteen al geÏnteresseerd. Dit is een verhaal waar de meeste mensen wel iets van mee heeft gekregen, maar nooit veel informatie over naar buiten kwam. In dit boek gebeurt dat zeker. Er staat veel emotionele details in en het hele proces word uitgebreid omschreven. Echt een top boek.
- S.   ★★★★★
 
>
 

2

 

Erg interessant, zeker een aanrader.
- D.   ★★★★
 
>
 

3

 

HET is een leuk boek.
- Y.   ★★★★★
 
>
 

4

 

Erg leuk boek, het boek gaat over nouri de voetballer en ze gaan beetje terug de geschiedenis in van nouri hoe die in nederland is gekomen.
- 2.
 
>
 

5

 

De schrijver is Khalid Kasek.
Bladzijdes: 224 bladzijdes.
Thema: Voetbal/Nour.
Het jaar van uitgave: 29 maart 2020.
Mening/Onderbouw= Ik vind het een intressant en een verhaal waarbij je zelfs kunt huilen vooral omdat het om voetbal gaat en omdat Nouri een talentvolle speler was.
Voorbeelden: Het verhaal gaat om een talentvolle voetballer genaamd Nouri die op 8 juli 2017 in zakte en in coma belandde.
Voetballer voor Ajax: Op zijn zevende begon Nouri bij de jeugdopleiding van AFC Ajax en zo liep hij door alle jeugdelftallen ook werd hij gezien als A-junior een van de grootste talenten uit jeugdopleiding van Ajax. Hij werd op dertienjarige leeftijd al in de krant genoemd om zijn voetbalkwaliteiten. Ook word Abdelhak Nouri beschouwd als een van de talentvolste voetballers van zijn generatie. Het zou ook een paar jaar duren voordat hij internationaal kon spelen. Maar op 8 juli 2017 verandert voorgoed zijn leven, en dat van zijn famillie tijdens de oefenwestrijd tegen Werden Bremen in het Oostenrijkse Hippach twintig minuten voor het eindsignaal zakt Nouri in op het veld. Niet veel later word bekend gemaakt dat hij een hartstilstand heeft gehad en als gevolg veel hersenschade heeft gebracht bij hem. Het nieuws zei dat hij nooit meer zal kunnen voetballen dat slaat in als een bom bij zijn famillie vrienden en fans wereldwijd.
Mijn recensie over Nouri: Quincy.
- Q.   ★★★★★
 
>
 

6

 

Abdelhak Nouri - Khalid Kasem.
Ik vind dit boek een aanrader, vooral omdat ik van voetbal houd is het leuk om te lezen. Ik vind het ook een interessant onderwerp, daarom las het ook makkelijker. Het boek is geschreven in makkelijke woorden, ik begreep alles. Het verhaal in het klein is hoe Nouri opgroeit en wat er is gebeurd, waar het is gebeurd en over al z'n jaren bij de club AJAX. Een verhaal over een jongen met veel talent, maar hij was heel vriendelijk vooral. Het is jammer dat het zo is geëindigd. Wat ik heb geleerd uit het boek is dat je moet genieten van alles wat je kunt, dat je moet werken voor je doelen en dat in één seconde je hele leven anders kan zijn..
- J.   ★★★★★
 
>
 

7

 

Het is een interessant boek, maar maakt me een beetje in de war, omdat het over vroeger gaat over het leven de ouders van Abdelhak Nouri, maar ik dacht dat het alleen over Nouri zou gaan, daarna over voor en na de hartstilstand van Nouri. De schrijver schrijft steeds over mensen die veel met Nouri te maken hebben en soms weet ik niet meer wie wie is, omdat alle Marokkaanse namen ook zo moeilijk zijn. Het is wel heel erg dat Ajax niet eerlijk is geweest dat er fouten zijn gemaakt door de dokters op het veld. Pas als er een rechtszaak komt, gaat Ajax sorry zeggen en allemaal dingen regelen.
.
- 2.
 
>
 

8

 

Het verhaal van Nouri.

Abdelhak Nouri was de beste speler in de jeugdopleiding van Ajax. Door zijn talent was hij veel op YouTube te zien omdat het een 12 jarige voetballer was met heel veel talent. Na jaren bij Ajax gevoetbald te hebben zakt de 20 jarige voetballer op 8 juli 2017 tijdens een oefenwedstrijd in elkaar, 2 ambulances waren het veld opgereden en hij werd heel lang gereanimeerd op het veld. Uiteindelijk kwam er een traumahelikopter die Nouri naar het ziekenhuis heeft gebracht en even later liet Ajax via twitter weten dat er sprake was van hartritmestoornissen en dat hij in slaap word gehouden. Dit kwam ook zeker als een shock aan omdat natuurlijk niemand dit zag aankomen.

-Schrijver: Khalid Kasem.
-Uitgebracht in: 2020.
Rudy 2B.
- R.
 
>
 

9

 

Ik vond het een heel mooi boek. Kwam er in het begin moeilijk in maar dat veranderde snel.de schrijver heeft het verhaal mooi verteld.
- E.
 
>
 

10

 

Ik vond het een heel mooi boek omdat je komt mee te weten over nouri en hoe zijn jeugd was en ook zijn voetbalcarrière, zelf wilde ik dit boek heel graag lezen omdat ik voetbal zelf ook en we weten wat er met nouri is gebeurd en ik heb ook veel medelijden met die jongen.
- L.   ★★★★
 
>
 

11

 

Het boek Nouri een onvervulde droom is naar mijn mening een interessant boek. Als Ajax supporter vind ik het leuk om te lezen. In het begin vond ik het boek redelijk saai aangezien het toen over de geschiedenis van de familie van Appie ging. Ik vond dat gedeelte redelijk langdradig geschreven en dat was ook niet de reden waarom ik het boek ging lezen. Hoe verder ik kwam in het boek hoe interessanter ik het vond. Ik kwam steeds meer te weten over Appie als mens in plaats van als voetballer zoals ik hem kende. Ik wist wel dat het een echt mensen mens was maar sommige dingen die hij deed voor anderen heb ik echt bewondering voor. Ook ben ik van mening dat je dit boek alleen moet lezen als je geÏnteresseerd bent in het leven van Appie en niet als je een goed verhaal met spanning wilt lezen.
- R.
 
>
 

12

 

Ik vond dit een gek boek. Aan de ene kant erg ontroerend en emotioneel, aan de andere kant kon ik me irriteren aan de manier waarop het boek is geschreven. Als lezer ging ik vaak van verdriet naar woeden en weer terug. In de tweede helft van het boek was er vaak een afwisseling met andere karakters van bijvoorbeeld Frenkie de jong of Matthijs de ligt. Ik geef dit boek een 7 omdat het toch mooi is geschreven en ik me echt heb uitgeleefd.
Pim Muskens AT3B
- P.   ★★★
 
>
 
 

< Leestip