Zoek naar boeken op
 
 
 
 

Leestip

 

 
 

Bijna echt - Lisa van Campenhout


2 recensies

 

1

Ik vond dit boek echt geweldig, de verhaallijn was goed te volgen en bracht je echt in het verhaal.
- F.   ★★★★★
 
 
>
 

2

Bijna echt door Lisa van Campenhout voelde en las als het kijken naar guilty pleasure shows.

Bijna echt volgt Brenda die aan het begin staat van haar studentenleven. Ze is klaar voor een nieuw begin en vooral om vrienden te maken. Maar haar strategie is om te liegen om vrienden te maken in plaats van haarzelf te zijn. Bij de studentenvereniging valt ze al snel door de mand en Brenda zet 'm op een lopen. In een hotel raakt Brenda aan de praat met wat influencers van haar leeftijd en stelt zich voor als Aurélie Fabulateur uit Parijs en denkt dit wordt het begin van mijn nieuwe leven zoals het altijd al had moeten zijn.

Ik volg de uitgever Blossom Books nu al een tijdje op Instagram. Zo kwam ik Bijna echt tegen en het verhaal intrigeerde mij vrijwel meteen. De setting in Amsterdam waar ik zelf ook heb gestudeerd en dan de webben van leugens die Brenda of moet ik Aurelie zeggen waar zijzelf uiteindelijk ook in verstrikt raakt. Toen ik over de helft was, wilde ik gewoon weten hoe het af zou lopen. Zouden er consequenties volgen voor Brenda of komt ze er gewoon mee weg? En ik kan zeggen dat er wel degelijk consequenties zijn en dat maakt Bijna echt voor mij dan ook een 4 sterren i.p.v. 3 sterren boek.

Van Campenhout heeft goed doordacht wat leugens en identiteitsfraude op deze schaal in zou houden waardoor het vrij geloofwaardig is. Van geldzaken tot basiskennis die verwacht wordt wanneer je vertelt uit Parijs te komen.

Ik raad dit boek aan iedereen die houdt van dit soort guilty pleasures met de drama ron appelsap (in dit geval) influencers in misschien iets overdreven fashion zoals je bij romcoms films ook wellicht kan verwachten.
- B.   ★★★★
 
 
>
 
 

< Leestip