Zoek naar boeken op
 
 
 
 

Leestip

 

 

Boy 7 - Mirjam Mous


57 recensies

 

1

Het is een leuk en spanend boek. Het gaat over een jongen die op een dag zijn geheugen verliest. Door een auto ongeluk en toen hij wakker werd vond hij een rugzak. Ik vind het een leuk boek dus zou ik hem zeker lezen.
- R.
 
 
>
 

2

Erg leuk boek maar je moet wel erg in komen en kan soms een beetje verwarrend zijn. Goed opbouw en een leuk einden.
- F.   ★★★★
 
 
>
 

3

Het zou een thriller moeten zijn maar voor mij niet zo erg ik vond het we echt een leuk boek met een goed verhaal. Ik vond het soms spannend maar niet altijd ik hou er wel van las het boek wat spannender werd omschreven. Het boek heeft lekker veel bladzijdes en dat vind ik wel leuk want dan ben je langer bezig met het boek. En het is een boek waar je niet na 1 hoofdstuk klaar mee bent.
- T.   ★★★
 
 
>
 

4

Recensie boek
Titel: Boy 7
Schrijver: Mirjam mouse
Uitgever: Van Holkema en Warendof

Inleiding.

Mening.
1.Ik vond dit boek erg leuk, want het bouwt zich heel mooi op. Het verhaal speelt zich ook af in 2 tijden dat is ook kei leuk om te lezen. Deze tijden kun je ook uit elkaar halen, want het is in 2 verschillende lettertype geschreven. Voor de rest is het een leuk en spannend boek.

Vragen?
2.Het boek is een realistische boek je leeft er erg mee in. Je word er erg mee ingenomen. Je vraagt je ook veel dingen af zoals “hoe gaat het met hem” en “gaat hij het wel halen?’’ en “wat moet hij hiermee”.

Samenvatting.
3. Het gaat over een jongen die zijn geheugen is verloren. Hij is bij een grasveld die helemaal kaal is. Na een tijdje vind hij een rugzak. In die rugzak vind hij een telefoon. Hij ontvangt veel voicemailberichten. Hij probeert zijn verleden te vinden en stap voor stap komt hij achter de pijnlijke waarheid. Dat doet hij met behulp van de spullen in zijn rugzak. Hij wou de politie bellen maar in een van die voicemail hoorde hij een stem zeggen bel niet de politie. Hij wist zeker dat dat zijn eigen stem was en hij luisterde ernaar. Maar zolang hij niks herinnert wilt hij niks of niemand vertrouwen zelfs Lara niet. Hij besluit alles in zijn eentje te doen. Dus eigenlijk is het een soort van escape verhaal. Hij is ergens en hij weet helemaal niks.

Stap 2
Verhaalopbouw
A).Ik vind dit verhaal opbouw heel fijn. Het bouwt zich steeds beter op en word steeds spannender. Het speelt ook in 2 tijden af en dat is juist leuk voor het verhaalopbouw het is een hele spannende opbouw. Ik vind dat omdat ik van zulke escape verhalen hou.
Geloofwaardigheid.
B).Het is heel realistisch maar ook weer niet, want je kan niet zomaar je geheugen kwijtraken en op een leeg grasveld terecht komen maar voor de rest is het wel erg geloofwaardig.

Schrijfstijl.
C). Ik vind het heel fijn hoe ze schrijft en ze gebruikt niet te lange zinnen en ook geen moeilijke woorden ofzo. Ze legt dingen heel fijn uit en ze weet wanneer ze veel details moet geven en wanneer niet. Bijvoorbeeld toen ze gingen vechten legde ze het fijn uit.

Boodschap.
D). De boodschap van dit boek is denk ik dat je niet iedereen zo snel moet vertrouwen en dat je nooit weet hoe mensen eigenlijk zijn. En ik vind wel dat ze gelijk heeft want je weet maar nooit hoe mensen kunnen zijn.
Stap 3
Slotmening.
Ik vind het een leuk boek en ik zou het zeker aanraden voor de mensen die niet erg van lezen houden zoals ik, want het is een erg spannend boek en een meelevend boek.

I A
2Hc.
- I.   ★★★★
 
 
>
 

5

Als je ‘t zelf niet meer weet...

De titel van het boek is Boy 7 en is geschreven door Mirjam Mous.
Een jongen wordt wakker op een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niks meer, niet hoe hij daar is terechtgekomen, waar hij woont en hoe hij heet. Het enige wat hij heeft, is een rugzak met een telefoon. Op de telefoon staat een voicemailbericht, hij hoort: “Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie”. Hij weet het zeker, dit is zijn eigen stem.

Hij wordt bij de grasvlakte opgehaald door een vrouw, ze heet Lara. Hij heeft een notebook gevonden. Boy 7 gaat op onderzoek uit, hij komt erachter dat zijn echte naam Sam Waters is en hij bleek een hacker te zijn, die had ingebroken in het computersysteem van school. Als straf moet hij naar een inrichting genaamd CooperationX.

Hij en een vriend gaan op onderzoek uit, elke nacht wordt er een Boy uit zijn cel gehaald en krijgt hij een chip. Die chip zorgt ervoor dat alles wat je doet en wat de leiders van CooperationX zeggen, dat je dat niet onthoud.

Op een nacht worden zijn vriend en hij uit de cel gehaald. Hij heeft alles wat er gebeurd in zijn notebook opgeschreven. Vervolgens komt hij achter de waarheid van CooperationX.

Ik vind dat het een spannend, mysterieus, meeslepend boek is. Je wordt gegrepen door het boek en kan niet stoppen met lezen, want het boek is opgebouwd uit mysteries, die steeds meer duidelijker worden. Het maakt je nieuwsgierig naar wat nog komt. Het boek bestaat uit meerdere delen, in deel 2 wordt geschreven vanuit zijn notebook, wat hij zelf toendertijd heeft geschreven. Dit maakt het spannender, zo wordt ook gezegd in deel 2: “Als jij mij bent en ik deze woorden teruglees, is mijn plan gelukt. Dan heb je het kluisje met dit notebook gevonden. Alles wat hierin staat is echt gebeurd. Het zou kunnen dat jij... ik dus, me dat niet meer kan herinneren. Daarom heb ik alles opgeschreven”. Hierin wordt duidelijk dat dit zich eerder in de tijd heeft afgespeeld.

Kortom, het is een spannend, meeslepend verhaal. Maak wel even tijd vrij voor dit boek, stoppen lukt niet meer! Het is een absolute aanrader!.
- M.
 
 
>
 

6

Boy 7 is een erg leuk en vooral spannend boek de jongen word wakker op de gras vlakte en weet niks meer hij word opgepikt door iemand die toevallig langs reed. Hij ging opzoek naar zijn familie en gedachten. Het is erg spannend of die zijn verleden terug vind of niet. Als je een maal begint en in het boek ziet dan lees je hem zo uit. Ik vond het begin lastig om de concentratie te houden en bij het boek te blijven maar uiteindeli.
- R.
 
 
>
 

7

Boy 7 is een goed boek. Het begint best raar. Boy 7 beland op een verlaten plek. Zonder enige aanleiding. Hij wordt opgepikt door een vreemd iemand en hij gaat opzoek naar zijn familie. Alleen het vervelende is, is dat hij geen geheugen meer heeft. Het verhaal is een beetje vreemd. Je moet goed je fantasie gebruiken. Maar als je dat hebt is het een heel spannend, leuk en gaaf boek. Het is zeker een aanrader.
- T.   ★★★★★
 
 
>
 

8

Ik vond het boek saai, omdat ik niet echt houd van boeken met veel tekst en weinig plaatjes.
- E.
 
 
>
 

9

Leuk en spannend boek met waarbij je steeds wil doorlezen en je kan niet verwachten wat er gaat gebeuren. Ik vind het niet echt een horror boek zoals mij wel werd verteld. Normaal hou ik meer van geschiedenis boeken maar dezen was ook wel leuk.
- L.   ★★★★★
 
 
>
 

10

Ik vond het een leuk en spannend boek ik vond het ook leuk dat ze van tijden veranderde eerst begon je dat hij ze geheugen kwijt was en daarna kom je erachter hoe en hoe hij er beland was de personages waren ook goed bedacht het verhaal was ook heel goed.
- S.   ★★★★★
 
 
>
 

11

Boekenrecensie

1.
Titel: Boy 7.
Schrijver: Mirjam Mous.
Uitgever: Van Holkema & Warendorf.
Genre: Jeugdroman.
Pagina's: 284.
Leeftijd doelgroep: vanaf ca. 14 jaar oud.

2.
A)
Hoofdpersoon: Boy 7, hij is 15 jaar oud en komt uit Amerika. Hij komt terecht op een kale, snikhete grasvlakte. Hij heeft last van hoofdpijn en een verstuikte enkel. Hij weet niet waar hij is, wie hij is en hoe hij er terecht is gekomen. Hij ziet een rugtas liggen, hij kijkt erin en ziet een flesje water, tube tandpasta, bankbiljetten, menukaart van Pizza Hut en een telefoon. Op die telefoon stond een voicemail: “Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie.” Hij kwam een auto tegen die hem een lift wilde geven. Iemand genaamd Lara zat achter het stuur die hem naar een B&B bracht. Hij had uiteindelijk een sleutel gevonden in zijn rugtas. Die in een kluisje in een bowlingcentrum paste, in dat kluisje zaten bowlingsschoenen en een USB-stick. Op die USB-stick staat een “verhaal” geschreven aan zichzelf over hoe hij vastzat in een gebouw als Boy 7 omdat hij de zevende jongen was die ze daar hadden. Met een vriend ook in dat gebouw: Louis kwam hij erachter dat daar chips werden gemaakt die mensen hun geheugen laten verliezen die in hoofden werden gezet, na het lezen van dat verhaal kwam hij erachter dat ze dat met hem hadden gedaan. In dat verhaal stonden ook dingen over dokter Rogers, en Lara heette ook Rogers. Hij kwam er achter dat Lara en Jones, ook iemand van de B&B in het complot zaten en Boy bond hun vast. Jones stuurde een signaal naar het gebouw waardoor het ging exploderen en dan kwam iedereen daar te overlijden. Boy pakte de auto haalde de chip uit zich en had alle herinneringen weer terug, alle “boys” waren voor de explosie uit het gebouw en Boy 7 werd weer naar familie gebracht. Het verhaal speelt zich in de moderne tijd af.

B)
De opbouw van het verhaal: Ik vind het begin heel goed, over de grasvlakte, want je krijgt meteen een goed beeld over de situatie, ik vind sowieso dat je in het hele verhaal goede beelden kan schetsen. Er worden soms flashbacks gebruikt, bijv. Dat hij terugdenkt aan momenten. Soms vond ik dat de schrijver ook kon afwisselen van het verhaal van in het gebouw en het heden. De opbouw van spanning: Ik vind de opbouw van de spanning vooral aan het begin en eind spannend, dat hij eigenlijk geen idee heeft waar hij instapt of terecht is, en op het einde met de explosie en dat het een soort open einde is met het bedrijf. In het middenstuk in het gebouw is er ook spanning met die chips die ze vinden. De geloofwaardigheid: Ik denk dat het verhaal niet in het echt zou kunnen dus ongeloofwaardig, daar is de technologie niet ver genoeg voor denk ik, dat er chips gemaakt worden die in je hoofd word gezet die je geheugen laat verliezen. Sommige dingen zijn dan wel weer realistisch, dat vind ik wel leuk, want ik houd wel van die afwisseling. De schrijfstijl: Ik vind de schrijfstijl vooral duidelijk, want als het over het verhaal in het gebouw ging, gebruikte ze een ander lettertype en dat vind ik zelf wel fijn. De zinnen zijn niet lang, maar ook niet heel kort. De woorden zijn ook wel makkelijk die worden gebruikt door de schrijfster. Boodschap: De boodschap is, dat je in elke situatie dan ook zelfs in welke situatie hij zat niet bij een vreemde moet instappen in de auto. Wat Boy 7 deed, want hij kwam er later achter dat de mensen in de B&B niet te vertrouwen waren wat hij wel dacht in eerste instantie.
C)
Slotmening: Ik vond Boy 7 een prachtig boek om te lezen met veel spanning in het verhaal en een duidelijke boodschap erin, vooral omdat je goed een beeld kon schetsen over de situaties waar hij zich bevindt, en omdat je een beetje kan meedenken wat het slimste was om te doen. Met makkelijke woorden en niet te lange zinnen erin. Ik vind het boek zeker een aanrader omdat het ook voor mijn leeftijd is rond de 14 jaar.
- N.
 
 
>
 

12

‘’Boy 7 is een heel spannend boek, omdat er veel ‘’cliffhangers’’ zijn. Wat ook heel leuk is aan dit boek is dat er wordt verteld vanuit het perspectief van de jongen, sam (boy 7). DIt maakt het nog extra spannend omdat het lijkt alsof je het zelf meemaakt.

Waar gaat het boek over,
Het boek gaat over een jongen genaamd sam, van 15 jaar oud. Hij wil uitvinden waar zijn bestaan nou eigenlijk vandaan komt. Hij komt terecht in een hele gevaarlijke wereld, waar hij niks meer weet, en gebruikt wordt om opdrachten uit te voeren. Als een soort robot. Het is ook erg modern boek waar veel apparatuur van deze tijd wordt gebruikt.
- J.   ★★★★
 
 
>
 

13

Ik vond het een moeilijk maar leuk boek omdat het in 3 verschillende kanten verteld werd.
- R.   ★★★★
 
 
>
 

14

Boy 7 was een mooi boek. Ik vond het een mooi boek omdat er veel gebeurde en het was heel erg spannend. Ook kwam er veel fantasie in voor dat maakte het ook nog een avontuurlijk.
- P.   ★★★★★
 
 
>
 

15

Stap 1.
- Titel: BOY 7.
- Schrijfster: Mirjam Mous.
- Uitgever: Van Holkema en Warendorf.
- Genre: Jeugdboek.
- Aantal pagina's: 284.
- Leeftijd van de doelgroep: (12-15 jaar)

Stap 2

Een jongen (Sam Waters) komt bij bewust zijn in een kale grasvlakte. Hij weet niet wie hij is, hoe hij daar is terechtgekomen en wat hij daar doet. Vlakbij hem vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij hoort een auto aankomen en mag meeliften met een vrouw die Lara heet. Als Lara vraagt hoe hij heet, kijkt hij naar een merkje op zijn tas waarop staat: Boy Seven zegt hij.
Een dag later vindt hij nog iets in zijn tas: een sleutel. Hij komt er achter dat dit een sleuteltje van een kluisje bij een bowlingbaan kan zijn. Hij zoekt het juiste kluisje en kijkt erin. Er zit een notebook en een USB-stick in. Het hele raadsel staat in het notebook.
Hij bleek een hacker te zijn die in gebroken had in het computersysteem van school. Als straf is hij in een inrichting opgenomen waar kinderen heen moeten. In die inrichting, Coöperation X. Word elke boy word op een nacht uit zijn cel gehaald en hij ondergaat dan een operatie waarbij er een chip wordt geplaatst. Die chip zorgt ervoor dat je alles doet wat de witpakken(medewerkers Coöperation X) zeggen.
Jones pakt zijn mobieltje en stuurt een signaal naar het grijze gebouw waar alle boys zitten, dat het over 90 minuten wordt opgeblazen. Sam komt meteen in actie en rijdt naar het grijze gebouw. Hij wordt achternagezeten, maar weet zijn belagers af te schudden door de chip uit zijn nek weg te snijden. Vanaf dat moment weet hij alles weer. Hij gooit de chip op een auto en de achtervolgers gaan achter die auto aan. Er was sprake van een bommelding en het gebouw was een uur geleden al ontruimd, dus de boys zijn ongedeerd. Bij iedereen word de chip weggehaald, en de leden van de coöperation worden opgepakt.
De opbouw van het verhaal.
Ik vind het begin heel erg apart, omdat er niks duidelijk is. Maar zodra je in het slot van de film zit snap je het. Het boek zit in chronologische volgorde, in het middenstuk zijn er wel een paar flashbacks. Omdat er een uitleg gegeven moet worden voor het begin.

De opbouw van spanning.

Ik vind dat er veel spanning is, want je weet heel graag weten wat er is gebeurd met Sam. En hoe het is gebeurd. Het is meteen al spannend, want als je de 1e pagina leest start je gelijk op level 100. In het boek wordt de hele tijd een hele onzekere, spannende sfeer opgeroepen.

De geloofwaardigheid van het verhaal.

Ik vind het verhaal redelijk geloofwaardig want, het zou echt kunnen gebeuren. Gezien de situatie waarin we nu in zitten.
De schrijfstijl van de schrijver.
Ik keur de manier hoe de schrijfster schrijft goed, want ze haalt bepaalde tijden door elkaar gehaald, wat het boek erg leuk maakt om te lezen. De verteller is niet altijd betrouwbaar, omdat de verteller Sam is en hij zijn geheugen kwijt is. Hij weet dus een heleboel dingen niet meer.

De boodschap van het verhaal.

Ik denk dat de boodschap is dat je altijd moet oppassen, maar er staat niet duidelijk een boodschap in het boek.

Ik zou het boek zeker aanraden, want het is een spannend boek vanaf pagina 1 t/m 284. Het verhaal word logischer hoe verder je het boek in gaat, en dat vind ik leuk aan dat boek.
- D.   ★★★★
 
 
>
 

16

Titel: Boy 7 Uitgever: Van Holkema & Warendorf 284 Pagina’s
Schrijfster: Mirjam Mous Genre: Thriller Voor jongeren van 12-15 jaar

A) Samenvatting
In het boek Boy 7 is de hoofdpersoon Boy 7 (Sam Waters). Waarom tussen haakjes? Sam Waters is de echte naam van de jongen die zijn geheugen kwijt raakt. Sam Wordt in het begin van het boek wakker langs een lange weg bij een open vlakte. Hij is zijn volledige geheugen kwijt en weet niet eens meer hoe hij heet. Hij heeft een tas bij met wat spullen: Geld, kleding en een telefoon. Volgens een voicemail op de telefoon mag hij de politie niet bellen, Sam merkt dat de voicemail zijn eigen stem is. Er komt een auto langs, de auto stopt en vraagt of Sam mee wilt. In die auto zit Lara, ook een grote rol in dit verhaal. Lara neemt Sam mee en vraag wat zijn naam is. Op de tas die hij meehad stond Boy 7 dus noemt hij zichzelf Boy Seven. Lara heeft een eigen Hostel waar Sam mag blijven slapen. Sam probeert daar met alle informatie die hij heeft uit te zoeken hoe hij langs de weg terecht kwam en hoe hij heet. Na veel zoeken komt hij erachter dat hij ergens een notebook heeft achtergelaten waar allemaal dingen in staan over hem, dus ook zijn naam. Hij heeft daar ook een USB-Stick gevonden. Als hij later wilt kijken wat er op de USB-stick staat, komt hij erachter dat Lara de stick heeft gestolen. Door zijn notebook komt hij er wel achter dat hij in een soort menselijke chip proef zat, waarmee ze hem kunnen besturen. Dit verhaal lijkt mij dus in de toekomst of misschien wel het heden af te spelen. Sam komt erachter dat Lara Bij De organisatie die dat heeft gedaan werkt, CooperationX. Na een slim plan van Sam Heeft hij al zijn geheugen terug. Hij vertelt alles aan de politie, maar als die naderen word het gebouw opgeblazen.... Al het bewijs, WEG!
B) Beoordeling Boek
Opbouw Verhaal
Het verhaal is aan het begin even moeilijk te volgen, want er gebeurt zoveel tegelijk. Uiteindelijk richting het midden van het verhaal vind ik het duidelijker worden wat er allemaal gebeurt. Het slot vond ik heel mooi en leuk, er is een duidelijk einde en ik begreep goed wat er gebeurde. In het verhaal worden Flashbacks gebruikt.
Opbouw Spanning
Ik vind het verhaal steeds spannender worden, het begint redelijk gewoon. Een jongen met een probleem, maar richting het midden van het verhaal wordt het steeds spannender om te lezen. Het einde vind ik onverwachts en spannend.


De Geloofwaardigheid
Het verhaal is Fictie geschreven. Want het is niet waargebeurd. Maar het had misschien allemaal gekund, met de technologie van later zou het allemaal misschien waargebeurd kunnen zijn. IK heb een citaat waaruit duidelijk te halen is dat het niet waargebeurd kan zijn. ’ En wat als ik dat nou niet wil?’ ‘Dan druk ik op de knop en dan doe je het toch’ Dit stukje heeft te maken met de chip in de mensen

De Schrijfstijl van de schrijfster
De schrijver schrijft niet persé in langere of kortere zinnen, dat is een beetje afwisselend. Ze gebruikt ook geen moeilijke woorden, alle woorden zijn voor mij wel te begrijpen. Er zitten wel wat woorden tussen die moeilijker zijn maar wel te achterhalen in de zin.
De boodschap van het verhaal
De tekst is amuserend, dus er zit niet echt een boodschap achter denk ik zelf. Als er wel een boodschap achter zou zitten zou dat kunnen zijn dat de overheid omgekocht kan worden en dat er stiekem heel veel slechte dingen gebeuren in de wereld.
- G.   ★★★★★
 
 
>
 

17

Ik vond het een erg leuk boek. Het gaat over een jongen genaamd Sem dat zijn geheugen is verloren en midden in een weiland is aan gestrand. En zodra hij zijn telefoon vind staat er 'Wat er ook gebeurt bel geen politie!'. Gedurende het boek probeert Sem zijn geheugen terug te krijgen maar dit gaat niet zoals je zou verwachten. Het is een makkelijk boek om te lezen doordat er niet te moeilijke woorden in staan en een het duidelijk lettertype heeft. En ondanks het met niet te moeilijk is verwoord houd het je aandacht erbij blijft het een spannend boek om te lezen. De verhaallijn in ook erg verassend en toen ik begon met lezen is dit zeker niet wat ik had verwacht.
- D.   ★★★★
 
 
>
 

18

Het was een spannend, meeslepend en leuk boek. Ik zou het zo nog een keer willen lezen.
- 9.   ★★★
 
 
>
 

19

Was echt goeie boek opzich want die jongen kreeg chip in zijn hoofd en kon allemaal bestuurd worden en shit echt lijp.
- M.   ★★★★★
 
 
>
 

20

Ik vond boy 7 een heel leuk boek omdat het een spannend verhaal. Ook was het mijn lievelingsboek van vroeger en nog steeds was het boek super leuk!.
- M.   ★★★★
 
 
>
 

21

Het boek Boy 7 vind ik een spannend boek. Dit komt doordat er veel spannende dingen in gebeuren. Bijvoorbeeld is het spannend wanneer Boy 7 aan het uitzoeken is wie hij is. Ook is het spannend omdat de schrijver het spannend heeft geschreven, want op de stukjes dat het spannend wordt is het ook spannender geschreven door dingen toe te voegen zoals: “mijn hart bonkt in mijn keel.”
Ook vind ik het een realistisch boek, omdat het misschien ooit wel gaat gebeuren dat mensen worden gestuurd via een chip in hun hoofd. En ik vind het ook heel realistisch omdat het realistisch is geschreven. Het wordt namelijk niet geschreven als een sciencefiction boek. Ik vind dit omdat je gewoon normale winkels hebt die in het echt ook bestaan en het word ook beschreven alsof het in de echte wereld is, want er staat bijvoorbeeld dat het gras kriebelt en dat is in het echt ook.
Daarnaast vind ik de boodschap die de schrijfster brengt belangrijk, want ik denk dat het een soort waarschuwing is van dat we moeten opletten met de technieken en dat we niet te ver moeten gaan met de nieuwe technieken.
- S.   ★★★
 
 
>
 

22

Het boek ging over een jongen en hij moest allemaal rare dingen doen en daarna werd zijn geheugen gewist. Ik vond het een leuk boek omdat het best spannend was en het was niet saai. Ik raad het boek aan voor jongens en voor meisjes.
- J.   ★★★★★
 
 
>
 

23

Het ging over een jongen die probeerde zijn geheugen terug te krijgen. Dit vind ik zeker een leuk onderwerp voor een boek! Ik raad het daarom zeker aan als je van spannende boeken houd, dus zeker lezen!.
- S.   ★★★★
 
 
>
 

24

Ik vond het in het begin verwarrend en bij het middenstuk saai worden, maar als je met aandacht verder leest naar het einde word het pas echt spannend.
Hou er rekening mee dat het boek heel dik is 245 bladzijde.
- R.   ★★★★★
 
 
>
 

25

Vanaf de eerste bladzijde zit ik al in het boek. Aangezien je net als Boy 7 nog niets weet van de situatie, moet je samen met hem achter de waarheid komen. De hoofdpersoon kan bijna niemand vertrouwen en moet met wat enkele hints ervoor zorgen dat hij zijn geheugen terug kan krijgen. Lara is een meisje dat hem helpt, maar hij heeft zelfs bij haar zijn bedenkingen. Stapje voor stapje komt Boy erachter hoe hij wakker werd op de grasvlakte en welke geheime en duistere praktijken hier achter zitten.

De personages in het verhaal spraken ook zeker aan. Aangezien Boy geheugenverlies heeft, is hij wantrouwig en vastberaden om zijn geheugen terug te krijgen.

Plus en min punten
+ het boek is vanaf het begin erg mysterisch
+ de progressie van hoe veel je van het verhaal weet is langzaam
- soms kan de mysterie wegdrijven en wordt een stuk saaier dan dat hij is

Boy7 is een goed boek, omdat het boek vol spanning en mysterie zit, en je moet het zeker een kans geven. Het is nog een redelijk dunne boek, dus je kan in korte tijd dit boek uitlezen. Als je eenmaal begint, houdt Boy 7 je in zijn greep en laat hij niet meer los!

Als je van mysterie houdt zou ik jou dit boek aanraden.
- J.   ★★★★
 
 
>
 

26

Recensie Boy 7

Boy 7 is een boek dat geschreven is door Mirjam Mous. Het gaat over een jongen die op een grote grasvlakte terecht komt en niet weet wie hij is. Daarom probeert hij in dit boek te achterhalen wie hij is. De uitgever is Van Hokema & Warendorf en het is geschreven in 2009.

Het boek begint met een jongen die wakker wordt op een grote grasvlakte en niet weet wie hij is. Hij lift mee met een vrachtwagen en logeert in een hotel met het geld dat in zijn rugzak zit. Hij raakt bevriend met Lara en gaat samen met haar op zoek naar zijn identiteit.
Als hij samen met Lara een notebook vind waarin hij zelf geschreven heeft toen hij zijn geheugen nog had leest hij dit helemaal door. Hij komt erachter dat hij Sam Waters heet en wat er allemaal gebeurd is. Hij moest meewerken aan een project, omdat hij de schoolcomputer gehackt heeft. Ook staat er in de Notebook dat dit project niet goed is en dat de kinderen er gebruikt worden om te stelen. Hij gaat in zijn eentje proberen de andere kinderen uit dit project te halen, maar of dit ook zal lukken...

Ik vind de opbouw van het verhaal heel goed. Het is leuk dat het boek zich in twee tijden afspeelt. De tijd dat Sam zijn geheugen nog had (het verhaal uit de Notebook) en de tijd dat hij zijn geheugen niet heeft en op zoek gaat naar zijn ware identiteit. Je kunt deze tijden goed uit elkaar houden: Er zijn twee verschillende lettertypen gebruikt. Ook is het boek in vijf delen opgebouwd, bijvoorbeeld een deel over het Notebook en een deel over hoe Sam op de verlaten grasvlakte kwam. Hierdoor begrijp je het boek beter. .
- L.   ★★★★
 
 
>
 

27

Het was een super leuk en spannend boek!.
- M.   ★★★★★
 
 
>
 

28

BOY 7 is een super leuk en spannend boek dus zeker een aanrader als je van spannende boeken houd.
- D.   ★★★★★
 
 
>
 

29

Heel leuk en spannend boek.
- J.   ★★★★★
 
 
>
 

30

Interessant en spannend.
- N.   ★★★★★
 
 
>
 

31

In het begin was het interessant, maar ik ben slecht in boeken helemaal uitlezen.
- 1.   ★★★
 
 
>
 

32

Mirjam Mous Boy 7

Er gebeuren allerlei spannende dingen in het boek. Ik vind het boek leuk en spannend, omdat je uit zijn perspectief kijkt wanneer hij zijn geheugen kwijt is, en uit zijn perspectief kijkt waar hij alles nog weet. Ten slot vond ik het een spannend en leuk boek.
- C.   ★★★
 
 
>
 

33

Ik vindt dit boek erg spannend en daar houdt ik van. Ik heb ook de andere boeken van Mirjam mous gelezen en die zijn net zo goed.
- J.   ★★★★
 
 
>
 

34

Ik vond het boek super leuk. Heel spannend en gezellig om te lezen. Ik kreeg kriebels in m'n buik ervan!.
- N.   ★★★★★
 
 
>
 

35

Ik geef het boek een 9, 4 omdat ik het een super leuk boek vond. Alleen vond ik dat je als lezer aan het begin van het verhaal een beetje in het diepe gegooid werd, want het begon gelijk met dat hij niks meer wist. Maar voor de rest is het een geweldig boek.
- K.   ★★★★★
 
 
>
 

36

Ik vond het een erg spannend boek en daar houd ik wel van. Andere boeken van Mirjam Mous vond ik ook erg leuk. Zeker een aanrader als je van spannende boeken houdt.
- J.   ★★★★
 
 
>
 

37

Het boek was heel spannend.
En het leek alsof je er zelf inzit omdat het in de ik persoon word gezegd. Ik zou het boek lenen/kopen omdat er veel actie in zit en je een spannend gevoel krijgt.
- S.
 
 
>
 

38

Ik vond het wel een goed boek. Het soms wel een klein beetje vaag, maar het was goed te lezen.
- C.
 
 
>
 

39

Spannend, maar niet echt een boek dat ik zo nog een keer zou lezen. Ik snap dat mensen dit boek leuk vinden maar het is niks voor mij.
- V.
 
 
>
 

40

Echt heel leuk en spannend, hij was wel ingewikkeld.
- T.
 
 
>
 

41

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het verhaal klopte het was duidelijk en ik kon het goed volgen.
- N.
 
 
>
 

42

Ik vond zelf het boek niet het leukste boek wat er was dat kwam doordat ik niet van zulke boeken houw ik houw heel erg van romatische boeken.
- L.
 
 
>
 

43

Het was een heel spannend boek vanaf het begin tot het eind, ik raad het iedereen aan om deze boek te lezen.
- S.   ★★★★★
 
 
>
 

44

Het was een leuk en spannend boek een mooi verhaal en goed bedacht ik hat het zelf niet kunnen bedenken.
- I.   ★★★★★
 
 
>
 

45

Een heel spannend boek..
- G.   ★★★★★
 
 
>
 

46

Ik vond het een leuk boek want ik heb het boek wel eens gelezen maar toen begreep ik het niet maar nu wel.
- L.   ★★★
 
 
>
 

47

Ik vond het een leuk boek! Aan het begin begreep ik het niet maar eenmaal veder in het boek wel. Het was een heel leuk boek, .
- T.   ★★★★★
 
 
>
 

48

Het was een spannend boek en dit boek is een aanrader.
- K.   ★★★★
 
 
>
 

49

Ik vond dat het verhaal steeds opnieuw zo spannend was dat je steeds weer opnieuw wil lezen.
- S.   ★★★★
 
 
>
 

50

Het was op zich wel een leuk boek alleen soms duurde het een beetje lang voor dat je wist wat er aan de hand was maar het was wel een erg spannend boek om te lezen!.
- E.   ★★★
 
 
>
 

51

Heel leuk want je leeft echt mee en het is een spanend en interessant boek.
- B.   ★★★★
 
 
>
 

52

Een leuk boek en ook spannend het gaat over de boys die een chip in hun hoofd hebben en daarmee gedwongen worden om illegale dingen te doen.
- K.   ★★★★
 
 
>
 

53

Heel spannend leuk boek zeker aan te raden!.
- E.   ★★★★★
 
 
>
 

54

Een prachtig boek over vriendschap en vertrouwen.
- J.   ★★★★★
 
 
>
 

55

Minder leuk. Het verhaal duurde te lang, bleef me niet boeien.
- D.   ★★★
 
 
>
 

56

Dit boek is echt mooi, maar ik vond het verhaal van deze film is mooier dan het verhaal dat in dit boek staat.
- N.   ★★★★★
 
 
>
 

57

Dit is de mooiste boek dat ik ooit heb gelezen, want is heel fantastisch en het verhaal is heel diep en je moet door lezen om te begrijpen wat gaat gebeuren met hem. Ik vind deze zin heel goed [Ik wist niet wie ik was, waar ik was en hoe ik op deze verlaten plek terecht was gekomen], want ik wil weten wat gebeurt met hem om als te vergeten. Ik heb dit boek gekozen, omdat ik de film heb gezien. Ik was heel enthousiast met dit boek.
- I.   ★★★★★
 
 
>
 
 

< Leestip