Boy 7

Boy 7 - Mirjam Mous


46 recensies

 

1

 

Dit is de mooiste boek dat ik ooit heb gelezen, want is heel fantastisch en het verhaal is heel diep en je moet door lezen om te begrijpen wat gaat gebeuren met hem. Ik vind deze zin heel goed [Ik wist niet wie ik was, waar ik was en hoe ik op deze verlaten plek terecht was gekomen], want ik wil weten wat gebeurt met hem om als te vergeten. Ik heb dit boek gekozen, omdat ik de film heb gezien. Ik was heel enthousiast met dit boek.
- I.   ★★★★★
 
>
 

2

 

Dit boek is echt mooi, maar ik vond het verhaal van deze film is mooier dan het verhaal dat in dit boek staat.
- N.   ★★★★★
 
>
 

3

 

Minder leuk. Het verhaal duurde te lang, bleef me niet boeien.
- D.   ★★★
 
>
 

4

 

Een prachtig boek over vriendschap en vertrouwen.
- J.   ★★★★★
 
>
 

5

 

Heel spannend leuk boek zeker aan te raden!
- E.   ★★★★★
 
>
 

6

 

Een leuk boek en ook spannend het gaat over de boys die een chip in hun hoofd hebben en daarmee gedwongen worden om illegale dingen te doen.
- K.   ★★★★
 
>
 

7

 

Heel leuk want je leeft echt mee en het is een spanend en interessant boek.
- B.   ★★★★
 
>
 

8

 

Het was op zich wel een leuk boek alleen soms duurde het een beetje lang voor dat je wist wat er aan de hand was maar het was wel een erg spannend boek om te lezen!
- E.   ★★★
 
>
 

9

 

Ik vond dat het verhaal steeds opnieuw zo spannend was dat je steeds weer opnieuw wil lezen.
- S.   ★★★★
 
>
 

10

 

Het was een spannend boek en dit boek is een aanrader.
- K.   ★★★★
 
>
 

11

 

Ik vond het een leuk boek! Aan het begin begreep ik het niet maar eenmaal veder in het boek wel. Het was een heel leuk boek, .
- T.   ★★★★★
 
>
 

12

 

Ik vond het een leuk boek want ik heb het boek wel eens gelezen maar toen begreep ik het niet maar nu wel.
- L.   ★★★
 
>
 

13

 

Een heel spannend boek..
- G.   ★★★★★
 
>
 

14

 

Het was een leuk en spannend boek een mooi verhaal en goed bedacht ik hat het zelf niet kunnen bedenken.
- I.   ★★★★★
 
>
 

15

 

Het was een heel spannend boek vanaf het begin tot het eind, ik raad het iedereen aan om deze boek te lezen.
- S.   ★★★★★
 
>
 

16

 

Ik vond zelf het boek niet het leukste boek wat er was dat kwam doordat ik niet van zulke boeken houw ik houw heel erg van romatische boeken.
- L.
 
>
 

17

 

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het verhaal klopte het was duidelijk en ik kon het goed volgen.
- N.
 
>
 

18

 

Echt heel leuk en spannend, hij was wel ingewikkeld.
- T.
 
>
 

19

 

Spannend, maar niet echt een boek dat ik zo nog een keer zou lezen. Ik snap dat mensen dit boek leuk vinden maar het is niks voor mij.
- V.
 
>
 

20

 

Ik vond het wel een goed boek. Het soms wel een klein beetje vaag, maar het was goed te lezen.
- C.
 
>
 

21

 

Het boek was heel spannend.
En het leek alsof je er zelf inzit omdat het in de ik persoon word gezegd. Ik zou het boek lenen/kopen omdat er veel actie in zit en je een spannend gevoel krijgt.
- S.
 
>
 

22

 

Ik vond het een erg spannend boek en daar houd ik wel van. Andere boeken van Mirjam Mous vond ik ook erg leuk. Zeker een aanrader als je van spannende boeken houdt.
- J.   ★★★★
 
>
 

23

 

Ik geef het boek een 9, 4 omdat ik het een super leuk boek vond. Alleen vond ik dat je als lezer aan het begin van het verhaal een beetje in het diepe gegooid werd, want het begon gelijk met dat hij niks meer wist. Maar voor de rest is het een geweldig boek.
- K.   ★★★★★
 
>
 

24

 

Ik vond het boek super leuk. Heel spannend en gezellig om te lezen. Ik kreeg kriebels in m'n buik ervan!
- N.   ★★★★★
 
>
 

25

 

Ik vindt dit boek erg spannend en daar houdt ik van. Ik heb ook de andere boeken van Mirjam mous gelezen en die zijn net zo goed.
- J.   ★★★★
 
>
 

26

 

Mirjam Mous Boy 7.

Er gebeuren allerlei spannende dingen in het boek. Ik vind het boek leuk en spannend, omdat je uit zijn perspectief kijkt wanneer hij zijn geheugen kwijt is, en uit zijn perspectief kijkt waar hij alles nog weet. Ten slot vond ik het een spannend en leuk boek.
- C.   ★★★
 
>
 

27

 

In het begin was het interessant, maar ik ben slecht in boeken helemaal uitlezen.
- 1.   ★★★
 
>
 

28

 

Interessant en spannend.
- N.   ★★★★★
 
>
 

29

 

Heel leuk en spannend boek.
- J.   ★★★★★
 
>
 

30

 

BOY 7 is een super leuk en spannend boek dus zeker een aanrader als je van spannende boeken houd.
- D.   ★★★★★
 
>
 

31

 

Het was een super leuk en spannend boek!
- M.   ★★★★★
 
>
 

32

 

Recensie Boy 7.

Boy 7 is een boek dat geschreven is door Mirjam Mous. Het gaat over een jongen die op een grote grasvlakte terecht komt en niet weet wie hij is. Daarom probeert hij in dit boek te achterhalen wie hij is. De uitgever is Van Hokema & Warendorf en het is geschreven in 2009.

Het boek begint met een jongen die wakker wordt op een grote grasvlakte en niet weet wie hij is. Hij lift mee met een vrachtwagen en logeert in een hotel met het geld dat in zijn rugzak zit. Hij raakt bevriend met Lara en gaat samen met haar op zoek naar zijn identiteit.
Als hij samen met Lara een notebook vind waarin hij zelf geschreven heeft toen hij zijn geheugen nog had leest hij dit helemaal door. Hij komt erachter dat hij Sam Waters heet en wat er allemaal gebeurd is. Hij moest meewerken aan een project, omdat hij de schoolcomputer gehackt heeft. Ook staat er in de Notebook dat dit project niet goed is en dat de kinderen er gebruikt worden om te stelen. Hij gaat in zijn eentje proberen de andere kinderen uit dit project te halen, maar of dit ook zal lukken...

Ik vind de opbouw van het verhaal heel goed. Het is leuk dat het boek zich in twee tijden afspeelt. De tijd dat Sam zijn geheugen nog had (het verhaal uit de Notebook) en de tijd dat hij zijn geheugen niet heeft en op zoek gaat naar zijn ware identiteit. Je kunt deze tijden goed uit elkaar houden: Er zijn twee verschillende lettertypen gebruikt. Ook is het boek in vijf delen opgebouwd, bijvoorbeeld een deel over het Notebook en een deel over hoe Sam op de verlaten grasvlakte kwam. Hierdoor begrijp je het boek beter. .
- L.   ★★★★
 
>
 

33

 

Vanaf de eerste bladzijde zit ik al in het boek. Aangezien je net als Boy 7 nog niets weet van de situatie, moet je samen met hem achter de waarheid komen. De hoofdpersoon kan bijna niemand vertrouwen en moet met wat enkele hints ervoor zorgen dat hij zijn geheugen terug kan krijgen. Lara is een meisje dat hem helpt, maar hij heeft zelfs bij haar zijn bedenkingen. Stapje voor stapje komt Boy erachter hoe hij wakker werd op de grasvlakte en welke geheime en duistere praktijken hier achter zitten.

De personages in het verhaal spraken ook zeker aan. Aangezien Boy geheugenverlies heeft, is hij wantrouwig en vastberaden om zijn geheugen terug te krijgen.

Plus en min punten.
+ het boek is vanaf het begin erg mysterisch.
+ de progressie van hoe veel je van het verhaal weet is langzaam
- soms kan de mysterie wegdrijven en wordt een stuk saaier dan dat hij is.

Boy7 is een goed boek, omdat het boek vol spanning en mysterie zit, en je moet het zeker een kans geven. Het is nog een redelijk dunne boek, dus je kan in korte tijd dit boek uitlezen. Als je eenmaal begint, houdt Boy 7 je in zijn greep en laat hij niet meer los!

Als je van mysterie houdt zou ik jou dit boek aanraden.
- J.   ★★★★
 
>
 

34

 

Ik vond het in het begin verwarrend en bij het middenstuk saai worden, maar als je met aandacht verder leest naar het einde word het pas echt spannend.
Hou er rekening mee dat het boek heel dik is 245 bladzijde.
- R.   ★★★★★
 
>
 

35

 

Het ging over een jongen die probeerde zijn geheugen terug te krijgen. Dit vind ik zeker een leuk onderwerp voor een boek! Ik raad het daarom zeker aan als je van spannende boeken houd, dus zeker lezen!
- S.   ★★★★
 
>
 

36

 

Het boek ging over een jongen en hij moest allemaal rare dingen doen en daarna werd zijn geheugen gewist. Ik vond het een leuk boek omdat het best spannend was en het was niet saai. Ik raad het boek aan voor jongens en voor meisjes.
- J.   ★★★★★
 
>
 

37

 

Het boek Boy 7 vind ik een spannend boek. Dit komt doordat er veel spannende dingen in gebeuren. Bijvoorbeeld is het spannend wanneer Boy 7 aan het uitzoeken is wie hij is. Ook is het spannend omdat de schrijver het spannend heeft geschreven, want op de stukjes dat het spannend wordt is het ook spannender geschreven door dingen toe te voegen zoals: “mijn hart bonkt in mijn keel.”
Ook vind ik het een realistisch boek, omdat het misschien ooit wel gaat gebeuren dat mensen worden gestuurd via een chip in hun hoofd. En ik vind het ook heel realistisch omdat het realistisch is geschreven. Het wordt namelijk niet geschreven als een sciencefiction boek. Ik vind dit omdat je gewoon normale winkels hebt die in het echt ook bestaan en het word ook beschreven alsof het in de echte wereld is, want er staat bijvoorbeeld dat het gras kriebelt en dat is in het echt ook.
Daarnaast vind ik de boodschap die de schrijfster brengt belangrijk, want ik denk dat het een soort waarschuwing is van dat we moeten opletten met de technieken en dat we niet te ver moeten gaan met de nieuwe technieken.
- S.   ★★★
 
>
 

38

 

Ik vond boy 7 een heel leuk boek omdat het een spannend verhaal. Ook was het mijn lievelingsboek van vroeger en nog steeds was het boek super leuk!
- M.   ★★★★
 
>
 

39

 

Was echt goeie boek opzich want die jongen kreeg chip in zijn hoofd en kon allemaal bestuurd worden en shit echt lijp
- M.   ★★★★★
 
>
 

40

 

Het was een spannend, meeslepend en leuk boek. Ik zou het zo nog een keer willen lezen.
- 9.   ★★★
 
>
 

41

 

Ik vond het een erg leuk boek. het gaat over een jongen genaamd Sem dat zijn geheugen is verloren en midden in een weiland is aan gestrand. En zodra hij zijn telefoon vind staat er 'Wat er ook gebeurt bel geen politie!'. Gedurende het boek probeert Sem zijn geheugen terug te krijgen maar dit gaat niet zoals je zou verwachten. Het is een makkelijk boek om te lezen doordat er niet te moeilijke woorden in staan en een het duidelijk lettertype heeft. En ondanks het met niet te moeilijk is verwoord houd het je aandacht erbij blijft het een spannend boek om te lezen. De verhaallijn in ook erg verassend en toen ik begon met lezen is dit zeker niet wat ik had verwacht.
- D.   ★★★★
 
>
 

42

 

Titel: Boy 7 Uitgever: Van Holkema & Warendorf 284 Pagina’s.
Schrijfster: Mirjam Mous Genre: Thriller Voor jongeren van 12-15 jaar

A) Samenvatting.
In het boek Boy 7 is de hoofdpersoon Boy 7 (Sam Waters). Waarom tussen haakjes? Sam Waters is de echte naam van de jongen die zijn geheugen kwijt raakt. Sam Wordt in het begin van het boek wakker langs een lange weg bij een open vlakte. Hij is zijn volledige geheugen kwijt en weet niet eens meer hoe hij heet. Hij heeft een tas bij met wat spullen: Geld, kleding en een telefoon. Volgens een voicemail op de telefoon mag hij de politie niet bellen, Sam merkt dat de voicemail zijn eigen stem is. Er komt een auto langs, de auto stopt en vraagt of Sam mee wilt. In die auto zit Lara, ook een grote rol in dit verhaal. Lara neemt Sam mee en vraag wat zijn naam is. Op de tas die hij meehad stond Boy 7 dus noemt hij zichzelf Boy Seven. Lara heeft een eigen Hostel waar Sam mag blijven slapen. Sam probeert daar met alle informatie die hij heeft uit te zoeken hoe hij langs de weg terecht kwam en hoe hij heet. Na veel zoeken komt hij erachter dat hij ergens een notebook heeft achtergelaten waar allemaal dingen in staan over hem, dus ook zijn naam. Hij heeft daar ook een USB-Stick gevonden. Als hij later wilt kijken wat er op de USB-stick staat, komt hij erachter dat Lara de stick heeft gestolen. Door zijn notebook komt hij er wel achter dat hij in een soort menselijke chip proef zat, waarmee ze hem kunnen besturen. Dit verhaal lijkt mij dus in de toekomst of misschien wel het heden af te spelen. Sam komt erachter dat Lara Bij De organisatie die dat heeft gedaan werkt, CooperationX. Na een slim plan van Sam Heeft hij al zijn geheugen terug. Hij vertelt alles aan de politie, maar als die naderen word het gebouw opgeblazen.... Al het bewijs, WEG!
B) Beoordeling Boek.
Opbouw Verhaal.
Het verhaal is aan het begin even moeilijk te volgen, want er gebeurt zoveel tegelijk. Uiteindelijk richting het midden van het verhaal vind ik het duidelijker worden wat er allemaal gebeurt. Het slot vond ik heel mooi en leuk, er is een duidelijk einde en ik begreep goed wat er gebeurde. In het verhaal worden Flashbacks gebruikt.
Opbouw Spanning
Ik vind het verhaal steeds spannender worden, het begint redelijk gewoon. Een jongen met een probleem, maar richting het midden van het verhaal wordt het steeds spannender om te lezen. Het einde vind ik onverwachts en spannend.


De Geloofwaardigheid.
Het verhaal is Fictie geschreven. Want het is niet waargebeurd. Maar het had misschien allemaal gekund, met de technologie van later zou het allemaal misschien waargebeurd kunnen zijn. IK heb een citaat waaruit duidelijk te halen is dat het niet waargebeurd kan zijn. ’ En wat als ik dat nou niet wil?’ ‘Dan druk ik op de knop en dan doe je het toch’ Dit stukje heeft te maken met de chip in de mensen.

De Schrijfstijl van de schrijfster
De schrijver schrijft niet persé in langere of kortere zinnen, dat is een beetje afwisselend. Ze gebruikt ook geen moeilijke woorden, alle woorden zijn voor mij wel te begrijpen. Er zitten wel wat woorden tussen die moeilijker zijn maar wel te achterhalen in de zin.
De boodschap van het verhaal.
De tekst is amuserend, dus er zit niet echt een boodschap achter denk ik zelf. Als er wel een boodschap achter zou zitten zou dat kunnen zijn dat de overheid omgekocht kan worden en dat er stiekem heel veel slechte dingen gebeuren in de wereld.
- G.   ★★★★★
 
>
 

43

 

Stap 1.
- Titel: BOY 7.
- Schrijfster: Mirjam Mous.
- Uitgever: Van Holkema en Warendorf.
- Genre: Jeugdboek.
- Aantal pagina’s: 284.
- Leeftijd van de doelgroep: (12-15 jaar)

Stap 2

Een jongen (Sam Waters) komt bij bewust zijn in een kale grasvlakte. Hij weet niet wie hij is, hoe hij daar is terechtgekomen en wat hij daar doet. Vlakbij hem vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij hoort een auto aankomen en mag meeliften met een vrouw die Lara heet. Als Lara vraagt hoe hij heet, kijkt hij naar een merkje op zijn tas waarop staat: Boy Seven zegt hij.
Een dag later vindt hij nog iets in zijn tas: een sleutel. Hij komt er achter dat dit een sleuteltje van een kluisje bij een bowlingbaan kan zijn. Hij zoekt het juiste kluisje en kijkt erin. Er zit een notebook en een USB-stick in. Het hele raadsel staat in het notebook.
Hij bleek een hacker te zijn die in gebroken had in het computersysteem van school. Als straf is hij in een inrichting opgenomen waar kinderen heen moeten. In die inrichting, Coöperation X. Word elke boy word op een nacht uit zijn cel gehaald en hij ondergaat dan een operatie waarbij er een chip wordt geplaatst. Die chip zorgt ervoor dat je alles doet wat de witpakken(medewerkers Coöperation X) zeggen.
Jones pakt zijn mobieltje en stuurt een signaal naar het grijze gebouw waar alle boys zitten, dat het over 90 minuten wordt opgeblazen. Sam komt meteen in actie en rijdt naar het grijze gebouw. Hij wordt achternagezeten, maar weet zijn belagers af te schudden door de chip uit zijn nek weg te snijden. Vanaf dat moment weet hij alles weer. Hij gooit de chip op een auto en de achtervolgers gaan achter die auto aan. Er was sprake van een bommelding en het gebouw was een uur geleden al ontruimd, dus de boys zijn ongedeerd. Bij iedereen word de chip weggehaald, en de leden van de coöperation worden opgepakt.
De opbouw van het verhaal.
Ik vind het begin heel erg apart, omdat er niks duidelijk is. Maar zodra je in het slot van de film zit snap je het. Het boek zit in chronologische volgorde, in het middenstuk zijn er wel een paar flashbacks. Omdat er een uitleg gegeven moet worden voor het begin.

De opbouw van spanning.

Ik vind dat er veel spanning is, want je weet heel graag weten wat er is gebeurd met Sam. En hoe het is gebeurd. Het is meteen al spannend, want als je de 1e pagina leest start je gelijk op level 100. In het boek wordt de hele tijd een hele onzekere, spannende sfeer opgeroepen.

De geloofwaardigheid van het verhaal.

Ik vind het verhaal redelijk geloofwaardig want, het zou echt kunnen gebeuren. Gezien de situatie waarin we nu in zitten.
De schrijfstijl van de schrijver.
Ik keur de manier hoe de schrijfster schrijft goed, want ze haalt bepaalde tijden door elkaar gehaald, wat het boek erg leuk maakt om te lezen. De verteller is niet altijd betrouwbaar, omdat de verteller Sam is en hij zijn geheugen kwijt is. Hij weet dus een heleboel dingen niet meer.

De boodschap van het verhaal.

Ik denk dat de boodschap is dat je altijd moet oppassen, maar er staat niet duidelijk een boodschap in het boek.

Ik zou het boek zeker aanraden, want het is een spannend boek vanaf pagina 1 t/m 284. Het verhaal word logischer hoe verder je het boek in gaat, en dat vind ik leuk aan dat boek.


Daye traore
- D.   ★★★★
 
>
 

44

 

Boy 7 was een mooi boek. Ik vond het een mooi boek omdat er veel gebeurde en het was heel erg spannend. Ook kwam er veel fantasie in voor dat maakte het ook nog een avontuurlijk.
- P.   ★★★★★
 
>
 

45

 

Ik vond het een moeilijk maar leuk boek omdat het in 3 verschillende kanten verteld werd
- R.   ★★★★
 
>
 

46

 

‘’Boy 7 is een heel spannend boek, omdat er veel ‘’cliffhangers’’ zijn. Wat ook heel leuk is aan dit boek is dat er wordt verteld vanuit het perspectief van de jongen, sam (boy 7). DIt maakt het nog extra spannend omdat het lijkt alsof je het zelf meemaakt.

Waar gaat het boek over,
Het boek gaat over een jongen genaamd sam, van 15 jaar oud. Hij wil uitvinden waar zijn bestaan nou eigenlijk vandaan komt. Hij komt terecht in een hele gevaarlijke wereld, waar hij niks meer weet, en gebruikt wordt om opdrachten uit te voeren. als een soort robot. Het is ook erg modern boek waar veel apparatuur van deze tijd wordt gebruikt.
- J.   ★★★★
 
>
 
 

< Leestip