Drift - Marion Pauw
Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend, advocaat Simon, is zojuist door de gerenommeerde trustmaatschappijen Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en woont in een prachtig turquoise appartement aan zee. Toch werkt het niet voor Jill. Haar relatie kan exploderen en ze voelt zich verloren op het eiland. Iedereen is vriendelijk op het eiland, maar niemand kent haar echt. Duikcursussen leiden af. Maar wanneer haar instructeur Edsel meer te weten komt over de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird en gevangen wordt gezet wegens vermeende betrokkenheid bij de moord, pakken donkere wolken zich samen boven Jills hoofd. De dag na Edsel's driftduik, als ze tevoorschijn komt, verdwijnt de boot. Ze ziet alleen water.
..
Ik vindt het boek leuk want het personage's zijn allemaal leuk en ze hebben heel veel mee gemaakt maar ze behandelen het goed, spannend want je wilt het hele tijd door lezen om te weten wat je kan doen, sfeervol want Jill is heel sociaal en zij maakt heel snel vrienden maar ze wil liever met haar vriendje, verassend want er gebeuren dingen die je zegt dat gaat het worden maar er gebeurt iets anders dan je denkt, ik hoop dat er een tweede versie is van het boek. Want het boek kan niet zo einden.

Ik zou het boek niet aan m'n klasgenoten raden want het is niet een boek dat ze willen lezen ze willen eigenlijk geen boeken lezen maar nog, ik zou ze het niet raden want het heeft geen leuke einde. En ze zullen voor een vrolijke/blije einde verwachten maar het is niet zo.

Ik zou het boek 7/10 geven want je zou het boek heel erg door wil lezen zelfs ik moest aan de boek denken wanneer ik het niet aan het lezen was.
- S.Maurick College Scholengemeens..
 

Geschreven op 16 mei 2022