Het laatste gekozen boek is Schaduwleven van Kim Moelands


 
Aan de bal

Aan de bal - Lieneke Dijkzeul


76 recensies

1


Was wel leuk, vooral als je een beetje van voetbal houd.
- M.

2


Erg leuk.
- J.

3


Een leuk boek, mooi geschreven en het heeft een erg mooie boodschap.
- J.

4


Ik vond het een spannend boek. Maak ook wel grappig. Alleen sommige hoofdstukken ging het er best wel grof. Ik vond het spannend omdat er was twee keer een vechtpartij geweest grappig omdat sommige stukjes grappig werd verteld en grof omdat er best wel veel in word gescholden.
- B.

5


Ik vond het een beetje leuk want, soms wou je niet meer stoppen met lezen, en omdat het over voetbal ging. Maar soms vond ik het saai omdat, er soms bijna niks gebeurde in het boek. En dan had ik geen zin om te lezen, maar er zaten ook wel leuke en spannende stukjes in.
- R.

6


Ik vond het boek aan de bal niet zo’n tof boek. Ik kon de verhaal lijn niet goed volgen en voetbal is niet echt een onderwerp waar ik van hou dus dat zat ook niet mee. Maar voor de mensen die van voetbal houden is dit mischien een leuker boek! Verder was het erg interessant en ik vind de mensen in het boek erg goed bedacht.

~N.
- N.

7


Het is een heel leuk boek het avontuur is ook leuk. Ik zou het boek zeker aanraden de onverwachte stukjes vind ik het leukste. Ik hoop dat je het boek ook leuk gaat vinden.
.
- L.

8


Leuk en goed want je moet geloven in jezelf en niet iedereen moet vertrouwen en het ging over voetbal dus dat vind ik ook Leuk ik vind het zeker een aanrader voor anderen kinderen.
- J.

9


Ik vond het een leuk boek. Het was een leuk en spannend verhaal.
- B.

10


Ik vond het boek leuk! Aan het begin dacht ik dat ik hem niet zo leuk zou vinden, omdat ik voetbal matig vind. Maar ik ben positief verrast!
- 3.

11


Ik vond het boek eerst een beetje saai maar later werd het boek steeds een beetje leuker. Het leek me in het begin een saai boek, omdat ik voetbal niet zo leuk vind.
Maar later werd het toch wel leuk.
- N.

12


Ik vond een leuke boek om te lezen.
Het is aanrader.
- A.

13


Ik vond dit boek heel erg leuk. Het is heel erg interessant want je leer hoe mensen daar leven en wat Rahamane van het nieuwe leven vond. En het boek leest heel erg fijn en je wilt ook gelijk doorlezen omdat het zo spannend is.
- M.

14


Ik vond het een leuk en spannend boek.
- F.

15


Aan de bal is een boek dat ik zelf niet zou kiezen. Het leven van Rahmane vond ik best interessant om te lezen, maar er werd wel veel in gevloekt.
- N.

16


Ik vond het een heel leuk, spannend en leerzaam boek je lieten je echt zien dat als je iets wilt je er helemaal voor moet gaan en dat het je dan ook lukt.
.
- R.

17


Ik vond het een leuk en spannend boek wel jammer dat het bijna allemaal over voetbal ging. Voor de rest super leiuk boek.
Met vriendelijke groet Emma van Haastert.
- E.

18


Ik vond het een mooi verhaal ik hou niet zoveel van voetbal maar ik vond het na dat ik het boek had gelezen veel leuker. Vriendelijke groet Roos van der Meij.
- R.

19


Het was een leuk boek om te lezen, en het was ook best wel een spannend boek. Ik zou het zeker aanraden. Ook voor mensen die niet van voetbal houden is het zeer interessant. Met vriendelijke groet Megan Coram.
- M.

20


Ik vond het een leuk boek om te lezen, omdat ik veel van voetbal hou.
Ook erg bijzonder om te lezen hoe het in Afrika aan toe gaat.
Jammer dat er in het einde (te) veel voetbal termen worden gebruikt, iemand die niet zo van voetbal houdt zal dit niet snappen en moeite hebben om het boek uit te lezen.
Met vriendelijke groet Bart Rauch.
- B.

21


Een super leuk boek wel jammer dat er best veel in werd gescholden.
.
- B.

22


Ik vond het een leuk boek omdat als ik aan het lezen was wou ik niet meer stoppen met lezen omdat het zo leuk was. Maar soms was het saai dan gebeurde er niks. Verder vind ik het nog leuk omdat het over voetbal gaat,
Met vriendelijke groet Raven Alberter.
- R.

23


Leuk boek over een jongen die zijn droom uitkomt.
Alleen er mag wel iets minder grove taal gebruikt worden
Zeker wel een aanrader.
- C.

24


Ik vond het wel een leuk en spannend boek omdat er best veel agressieve stukjes waren waar ik best wel soms van schrok en ik had verwacht dat het een boek over voetbal ging waar het ook wel over gaat maar soms ook niet.
- P.

25


Ik vond het een leuk boek soms was ik even het verhaal kwijt maar daarna wist ik het wel weer ik vond het leuk om te lessen niet te lang maar ook niet te kort.

Groetjes Bart van Veen.
- B.

26


Ik vond het een leuk en soms ook spannend boek!
- F.

27


Ik vond het een leuk boek omdat, het over voetbal ging en ze gingen naar Nederland.
Ik vond het boek spannend want, er waren stukjes dat ze weg moesten. Ik vond het ook interessant om te lezen hoe dat allemaal ging. Het jammere vind ik dat er soms moeilijke woorden in zitten.
.
- R.

28


Ik vond het een beetje saai boek want van mij hart er meer spanning in gemogen en wat meer avontuur voor de rest kan ik wel begrijpen dat voetballiefhebbers het wel een leuk boek vinden.
- T.

29


Ik vond het boek Aan de bal wel leuk maar er was wel veel grof taal en dat vind ik eerlijk gezegd niet super leuk maar voor de rest was het boek wel lekker spannen en interessant om te lezen 🙃.
- N.

30


Ik vond het boek “Aan de bal” een leuk boek. Ik vond Rahmane een goede voetballer, zeker omdat hij in Afrika woont. Dat vond ik leuk. En Tigani was ook best wel goed maar uiteindelijk ging hij het verkeerde pad op, dat was een stom idee want hij mocht niet meer mee naar Nederland om te voetballen. Dat vond ik wat minder. Maar voor de rest vond ik het een leuk boek.
- T.

31


Het was niet zo’n leuk boek omdat ik vaak de weg kwijt was en het groftaal.
Groetjes Timo van Zuylen.
- T.

32


Ik vond het een leuk boek en spannende stukjes soms wel wat grove scheldwoorden maar voor de rest wel een leuk boek, vriendelijke groet Mieke Nijssen uit R1B.
- M.

33


Ik vondt het niet echt een leuk boek want van een normaal voetbal verhaal gaat het, naar een agresief verhaal.dat vindt ik jammer ik vindt de karakters wel leuk, dat ik het verhaal niet echt leuk vindt komt ook wel dat ik niks met voetbal en voetbal verhalen heb.

.
- J.

34


Ik vond een leuke boek om te lezen.
Het is aanrader.
- A.

35


Ik vond het verhaal van dit boek niet heel erg leuk. Er kwamen te veel personen in voor. Dat vind ik niet zo fijn lezen.
- S.

36


Ik vond het een leuk boek, omdat het onderwerp mij boeide. En er gebeurden dingen die ik niet had verwacht.
- T.

37


Het was een wel een prima boek maar ik hou niet van boeken dus een 5.0.
- I.

38


Wel leuk en spannend.
- K.

39


Ik vond dit een leuk boek.
- K.

40


Ik vond dit een leuk boek.
- K.

41


Ik vond het een super leuke boek en een spannende boek.
- A.

42


Het is een leuk boek en het is een spannend boek, het is zeker een aanrader.
- M.

43


Ik vond het een leuk boek dat laat zien hoe het aan de andere kant van de wereld is.
En de gevaren die bestaan.
- T.

44


Leuk boek voor mensen die van voetbal houden, maar ook leuk voor de andere.
- J.

45


Ik vond het een leuk boek en er staat veel spanning in.
- T.

46


Erg leuk boek! Ik hou zelf niet veel van voetbal, maar dit boek vind ik erg leuk.
- S.

47


Ik vond het een leuk boek.
- F.

48


Ik vond het een leuk boek omdat ik hou ook van voetbal en het is ook een spannend boek.
- S.

49


Ik vond het een erg goed boek, het bleef leuk om ervan te lezen. Ook zou ik graag een deel 2 lezen al zou dat er zijn. Alles was heel goed uitgelegd en is wist altijd waar het over ging. Ik ben er erg tevreden over.
- T.

50


Ik vond het boek best wel leuk omdat, het ging over voetbal hoe dat in een ander land gaat en dat vond ik interessant.
- M.

51


Het is best een leuk boek, er gebeuren wel veel verdrietige dingen. Het is niet saai om te lezen.
- W.

52


Ik vond het boek aan de bal een spannend leuk en intressant boek.Ik denk dat het voor de niet voetbal liefhebbers nog steeds een leuk boek kan zijn als je wel van spanning houd.
- L.

53


Leuk boek!
- 3.

54


Het boek was zeker leuk! Ook zeker voor geen voetballiefhebbers is dit een leuk boek met veel spanning.
-I.
- I.

55


Boek waar veel in gebeurd is niet saai.
- R.

56


Ik vond dit geen leuk boek om te lezen omdat er heel veel scheldwoorden in komen, het verhaal was heel langdradig en het gaat de hele tijd over voetbal. Voor mensen die voetballen leuk vinden is dit zeker een aanrader maar anders zeker niet lezen. Daarom geef ik dit boek ook maar 2 sterren.
- F.

57


Ik vond het een leuk boek, aan het begin keek ik er tegen op om het te gaan lezen omdat ik niet van voetbal hou. Maar uiteindelijk was het een super leuk boek en heb ik er van genoten!
- I.

58


‘Aan de bal’ is een erg interessant boek. De hoofdpersonen van het boek zijn Tigani en Rahmane. Ze zijn heel verschillend van elkaar, maar doen alles samen, waaronder voetballen. Het is een erg avontuurlijk boek: er is vrijwel constant actie, waardoor het niet saai/eentonig wordt. Als je eenmaal begonnen bent, is het moeilijk weg te leggen omdat je zo meeleeft met de mensen in het boek. Het boek is aan te raden voor zowel wel - als niet voetballiefhebbers, omdat het boek niet specifiek over voetbal gaat, maar over iemand die de drang voelt om er zijn geld mee te verdienen voor zijn arme familie, maar ook voor andere dorpsgenoten. Ook is het leuk om te zien hoe de personages omgaan met de cultuurverschillen die ze zien, tussen Afrika en Nederland.
.
- 3.

59


I vind dit wel een spannend boek maar soms is het wel agreschief mar voor de rest is het wel leuk.
- P.

60


Het is een leuk boek voor voetballiefhebbers, maar zelf heb ik niet heel veel met dit boek.
- D.

61


Een super leuk boek wel jammer dat er best veel in werd gescholden.
.
- B.

62


Het boek was wel interessant maar niet mijn ding.
- M.

63


Ik vond het een heel leuk spannend boek met wat je niet had verwacht van wat er zou gebeuren, ik dacht zelf dat het heel anders zou aflopen. Zulke spannende boeken vind ik leuk om te lezen.
- S.

64


Ik vond het een heel leuk spannend boek met wat je niet had verwacht van wat er zou gebeuren, ik dacht zelf dat het heel anders zou aflopen. Zulke spannende boeken vind ik leuk om te lezen.
- S.

65


Leuk en er was veel avontuur en het ging ook nog over voetbal.
- D.

66


Leuk boek.
- F.

67


Ik vond het boek best leuk het was een goed boek leuke inhoud maar het is niet echt mijn smaak.
- S.

68


Ik vond het niet een geweldig boek maar ook niet een stom boek. Ik werd bij dit boek ook niet echt meegesleept in het verhaal. Toen ik het boek las zonken mijn gedachten ook elke keer ergens anders naar toe. Daarom geef ik het 3 Sterren.
- C.

69


Ik vond het boek opzich wel leuk maar soms vondt ik het wel een beetje saai maar dat zou kunnen omdat ik lezen niet zo leuk vindt in het algemeen maar als je voetbal boek wilt is dit wel een aanrader.
- L.

70


Was op sommige momenten spannend maar in het boek waren stukken waar er niet veel gebeurde maar was wel leuk om te lezen.
- R.

71


Dit boek vond ik ook erg leuk lezen is niet mijn ding maar voetbal is zeker leuk om te lezen.
- H.

72


Het was een leuk boek maar het taalgebruik mocht wat minder heftig.
- C.

73


Misschien denk je dat je het niet leuk zal vinden als je geen voetbal liefhebber bent, maar dat is juist niet waar. Het is spannend en vooral omdat je kan voelen hoe het is om in zijn schoenen te staan. Herkenbare Nederlandse plekken, hoe het is om in een arm land te leven. Ik zit er helemaal in. Echt een aanrader!
- J.

74


Het was denk zelf wel het leukste boek tot nu toe en het is best wel avontuurlijk.
- S.

75


Ik vindt het geen leuk boek want er komt aardig veel geweld in voor.
- J.

76


Ik vindt het geen leuk boek vanwege het geweld dat hier in voorkomt en omdat het over voetbal gaat.
- J.

< Leestip

Log in of meld je aan  ×

Om mee te kunnen doen aan de Weddenschap heb je een account nodig. Klik hier om in te loggen of hier om je aan te melden