Zoek naar boeken op
 
 
 
 

Leestip

 

 
 

Buitenspel - Margje Woodrow


7 recensies

 

1

Het is een erg spannend boek om te lezen, je moet het boek wel helemaal gaan lezen voordat je weet wat er gebeurd in het boek.
- A.   ★★★★
 
 
>
 

2

Spannend boek je wist wel wie de moord had gedaan halverwege het boek maar wel leuk ik bied het aan voor kinderen boven de 10 als je wild beginnen met Spannende boeken lezen.
- M.   ★★★★
 
 
>
 

3

Buitenspel van Margje Woodrow.
Ik vond dit echt een tof boek omdat, het een goede triller is. De titel is buitenspel ik vind dat goed bij het boek passen. Je hoeft niet van voetbal te houden om dit boek te kunnen lezen. Ik geeft dit boek 5 sterren omdat, het echt een gaaf boek is en het leest makkelijk weg. Ook schrijft de dader in het boek, dat is een blauwe bladzijde. Het is dan een bladzijde uit het dagboek van de dader. Gaaf boek lezen dus !.
- M.   ★★★★★
 
 
>
 

4

Buitenspel
-Schrijfster: Margje Woodrow
-Uitgever: De fontein
-Genre: Jeugd Thriller
- Aantal pagina’s: 229 pagina’s
- Leeftijd: vanaf 13 jaar
Samenvatting

Dit spannende boek gaat over het voetbalteam van de hoofdpersonen Nynke en Jimmy. De thuissituatie bij Nynke is niet goed. Haar ouders hebben constant ruzie en soms gaat de vader gewoon opeens weg en zodra hij terugkomt is er gelijk weer ruzie. Op een dag besluit Nynke haar spullen te pakken en gewoon weg te gaan. Ook bij Jimmy speelt er thuis het nodige, zo heeft zijn zusje een eetstoornis.

Beiden kijken erg uit naar het trainingsweekend zodat ze even thuis weg zijn. Helaas loopt het trainingsweekend niet zoals verwacht en gebeuren er verschrikkelijke dingen.

Tijdens de eerste nacht wordt er een bosspel gehouden waar het vreselijk mis gaat. Jimmy treft in het bos het dode lichaam van zijn medespeler Mattias aan en vervolgens is ook de vriendin van Nynke, Soraya verdwenen. Door deze gebeurtenissen vertrouwt niemand elkaar meer en is het onduidelijk welke rol iedereen hierbij heeft.
Dit levert spanning en onenigheid tussen de spelers in het voetbalteam op.

Bij thuiskomst worden een aantal spelers toegevoegd aan een snapchat groep en ze ontvangen daar vreselijke berichten en filmpjes. Het in onduidelijk wie dit doet en waarom. Dit levert veel spanningen tussen de vrienden/spelers onderling op en iedereen verdenkt elkaar. Wie kan je nog vertrouwen? Zo probeert de dader nog een vriend Boaz te wurgen en ook Jimmy iets aan te doen.

Tot het laatst toe blijft onduidelijk wie de dader is en in het verhaal proberen Jimmy en Nynke erachter te komen wie het gedaan heeft en vooral waarom. Het wordt duidelijk dat de dader veel gepest is en vervelende dingen heeft meegemaakt waardoor ze letterlijk een aantal pesters wilde straffen.
Het boek speelt zich voornamelijk in de tegenwoordige tijd af, maar je hebt soms flashbacks naar het verleden.

- de opbouw van het verhaal
- Er is niet echt een heel duidelijk begin, midden en eind. Je hebt vooral heel veel flashbacks en je hebt soms ook een paar fragmenten dat de moordenaar iets zegt en dat is dan gewoon midden in het verhaal. Er zijn geen flash forwards.

- de opbouw van spanning.

- Er zit een redelijke opbouw van spanning in het boek. Er wordt in het begin over de hoofdpersonen geschreven en de thuissituaties van beiden waar duidelijk wordt dat ze het niet heel makkelijk hebben. Vervolgens gaan ze vrij snel op trainingskamp en wordt vrijwel direct Mattias vermoord.

- de geloofwaardigheid van het verhaal

- Ja, het is best geloofwaardig, omdat het boek ook verteld over de thuissituatie van Nynke en Jimmy en daarnaast gaan het boek over vertrouwen en vriendschap. Het boek gaat ook over pesten en de gevolgen daarvan. De moord en het wurgen is wel ver gezocht en wat minder realistisch.

- de schrijfstijl van de schrijver.

- Het is heel erg verschillend, want soms zijn het hele korte zinnen en dan weer een hele lange zin. Voor kinderen vanaf 13 jaar zijn het best eenvoudige woorden.
- de boodschap van het verhaal

- Ik denk dat de schrijver je wilt leren wat de gevolgen van pesten kunnen zijn en je ook wil laten weten dat het leven niet altijd makkelijk is, want er komen heel veel moeilijke situaties in dit boek voor.

Slotmening :
Ik vond het een erg leuk realistisch boek om te lezen er komen veel spannende dingen in dit boek voor dus als je van spannende boeken/genres houd zou ik dit boek zeker aanraden om te lezen!.
- D.   ★★★★
 
 
>
 

5

Ik vond het boek Buitenspel een super leuk en spannend boek. Er gebeurt elke keer wel iets wat je niet verwacht en daardoor maakt het, het juist zo spannend. Wat ik ook zo leuk vindt aan het boek is dat je aan het einde te weten krijgt wie nou de dader is en dan is het altijd wel een persoon die je juist niet verwacht. Het is zeker een aanrader om dit boek te lezen.
- R.   ★★★★★
 
 
>
 

6

Ik vond het een beetje interessant maar niet echt mijn smaak. Ik zou hem wel aanraden aan mensen die van mysterie houden.
- R.   ★★★
 
 
>
 

7

Boek: Buitenspel
Schrijver: Margje Woodrow

Een voetbalkamp voor een jongens- en meisjesteam gaat helemaal fout. Jimmy en Nynke draaien al een tijdje om elkaar heen, als ze de kans krijgen samen op voetbalkamp te gaan is er hoop op meer. Helaas krijgt het kamp een naar gevoel als een jongen uit het team, Mattias, dood wordt gevonden. Hij stond bekend als populair, maar hij pesten vaak vrienden en vriendinnen, hij trok hier ook anderen in mee. De dood van Mattias is een raadsel en er wordt vooral met vingers gewezen, iedereen is een dader, dat is een vreselijk gevoel.

, Teun Willems,
.
- T.   ★★★★
 
 
>
 
 

< Leestip