Het laatste gekozen boek is Confettiregen van Splinter Chabot


 

Recensies (467)

Vervloekt
Vervloekt - Mel Wallis de Vries
Ik vond het een heel mooi boek. Het is de mooiste van de drie boeken die ik gelezen heb. Het verhaal is heel spannend en het boek leest ook nog eens lekker weg. En als je eenmaal leest kan je niet meer stoppen met lezen. Echt een heel geslaagd boek !
- L.
>
Ontsnapt!
Ontsnapt! - Theo Engelen
Leuk en intrsant boek!
- A.
>
Victoria
Victoria - Patrick Lagrou
Marijn en Talitha zijn terug bij elkaar en bij hun dochter. Nu hebben ze besloten om naar HaÏti te gaan, waar Talitha's familie woont. Marijn kan eindelijk met hen kennismaken. Maar onderweg naar het dorp doen zich vreemde zaken voor en bij aankomst blijkt het hele dorp uitgestorven.
- K.
>
Kil
Kil - Mel Wallis de Vries
Ik vind het een spannend boek doordat je niet weet wat er met Tyrza [de hoofdpersoon] is gebeurd en je graag wilt weten hoe het afloopt. Dat maak het interessant om te lezen. Voor jongeren die houden van dunne boeken is dit wel een aanrader.
- L.
>
Val
Val - Cis Meijer
Ik vond het een leuk en spannend boek vooral aan het einde zat ik op het puntje van mijn stoel. Omdat het verhaal echt anders afloopt dan je verwacht. Wel vond ik dat het een beetje moeilijk op gang kwam.
- L.
>
Fright Night
Fright Night - Maren Stoffels
Frightnight
Schrijver: Maren stoffels

Hoofdgedachten
Ik vindt het boek best leuk het is niet mijn favoriete boek, maar wat wel beter kon was het einde het had voor mij wat spannender gemogen.

Omschrijving van het boek
Een groep vrienden geef zich op voor een frightnight om geconfronteer Te worden met hun grooste angsten, maar ze hadden nooit verwacht dat hun grootste geheimen uit zouden komen. Wie is de verassende gast op de frightnight? Een van de 3 vrienden zal het niet overleven.

Wie overleeft het niet? Welke geheimen komen naar boven? Wie is de moordenaar?

Het boek kwam uit in 2018 en het boek is geschreven voor Young adults.
Het verhaal gaat over dat Dylan, Quinten en Sofia meedoen aan een frightnight om hun grootste angsten te overkomen. Dag voordat de FrightNight begonnen wilde Sofia iets leuks doen voor Dylan zijn verjaardag, maar ze ontdekt dat hij meer geheime had dan dat ze dacht. Renza en Sandy Twee probleemjongeren die mee doen met de FrightNight als acteurs, Wanneer Renza en Sandy de Groep vrienden ontmoeten komen er meer geheimen aan het licht. Einde van de avond overleeft een van hun het niet.

Ik vindt de kaft van de boek heel mooi en het verhaal lijn ook. In het algemeen zag het boek er netjes uit. Het verhaal was wel te beetje te kort, maar veder was het een mooi verhaal

Ik raad jullie zeker aan om deze boek te lezen het is een hele leuke en spannende boek.
- H.
>
Zwijg
Zwijg - Mel Wallis de Vries
Zwijg
Schrijver: Mel Wallis de vries

Hoofdgedachten
Ik vindt het boek best saai. het verhaal lijn en zo was leuk, maar er zijn veel van dit sort boeken met het zelfde verhaallijn. Ik vindt deze boek niet echt bijzonder.

Omschrijving
Het verhaal gaat over 4 vriendinnen : Sarah, Jami, Alyssa en Fee ze zijn hele goeie vriendinnen. Ze weet alles over elkaar. Op een avond hadden ze besloten om met elkaar te gaan logeren. Ze hadden nooit verwacht dat er onverwachts bezoek zou komen, en een van grootste geheimen uit zou komen. Niemand mocht weten wat er die avond gebeurt was.

Wie is die onverwachtse bezoek? Welke geheimen komen er uit? En kunnen ze die avond wel geheim houden?

Het boek kwam uit in 2019. Genre is jeugdthriller.
Het verhaal gaat over dat 4 vriendinnen lang niet bij elkaar hebben gelogeerd. Dus besloten ze met elkaar te logeren. Begin van het logeer partij was gezellig met een hapje en een drankje, maar laat er in de avond gebeurd er iets wat ze nooit hadden verwacht. Niemand mocht weten wat er die avond was gebeurd.

Het boek interesseerde mij om de kaft, maar ook hoe het is geschreven. het is een best mooi verhaal, maar soms kan het verwarrend zijn als ze praten over het verleden en over het heden. In het geheel is het een mooi boek.

Het is zeker een aanrader om te lezen. Het is een mysterieus en spannend boek voor al het einden zie je niet aankomen.
- H.
>
Room service
Room service - Maren Stoffels
Recensie : Room service
Schrijver is Maren Stofels
Ik vond het boek wel spannend in het begin maar opgegeven moment wordt het te langdradig.
Het verhaal begon. met dat Fender een brief had ontvangen van een oude vriendin van hem Isolde, de volgende dag was het Kates verjaardag dus ging hij met Lucas, Linne en Kate naar een vijf sterren hotel. ook daar krijgt Fender brieven van de zelfde persoon over zijn oude vriendin.
Hoe sterk zijn de vriendschappen ? Wie is de gene die die brieven stuurt? En is Linne een vervanger voor Isolde?
Het verhaal is een jeugdroman. De hoofdpersonen zijn Fender en Linne ze zoeken samen met Kate Lucas uit wie die brieven stuurt, ze worden bedreigt met het verleden. het gaat er een beetje om dat Linne, Kate, Lucas en Fender vrienden waren ze ging voor Kates verjaardag naar een 5 steren hotel, maar Fender kreeg brieven over het verleden met Isolde. nu proberen ze samen uitzoeken wie die brieven stuurt en waarom
Het idee van het verhaal was wel leuk maar, het was te langdradig omdat het lang duurde voor dat ze er achter kwamen wie die brieven had gestuurd.

Ik vond het boek wel mooi uit zien en het verhaal lijn ook heel mooi maar ik had er wat meer plaatjes in gewild omdat, dan zit er niet alleen tekst in het boek.

Het is zeker een leuke boek het is een boek die ik jullie aanraad om te lezen.
- H.
>
13 reasons why
13 reasons why - Jay Asher
Het was super spannend en een leuk boek. Met wel wat verschillen als k naar de serie kijk.
- S.
>
100% game
100% game - Lisette Dröge
100% Game is geschreven door Lisette Dröge en de tekeningen zijn gemaakt door Walter Donker.
Het gaat over een jongen die steeds meer gaat gamen en daardoor denkt dat de buitenwereld hem niet meer aardig vind maar zijn vrienden en ouders helpen hem.
Ik vond het boek leuk en ik raad mensen zeker aan om het boek te lezen als ze van gamen houden.
J.
- N.
>
Schaduwloper
Schaduwloper - Christien Boomsma
Schaduwloper van Christien Boomsma.
Het gaat over een meisje genaamd Luca die opeens een raar telefoontje krijgt, ze gaat eropaf en ziet een jongen en dan gebeuren er allemaal rare dingen en moet ze de jongen helpen om schaduwen te bevechten.
Het is een leuk en spannend boek, ik zou het boek nog wel een keer willen lezen.
J.
- N.
>
Hij hoort bij jou
Hij hoort bij jou - Anna Todd
Ik vond de verhaallijn erg duidelijk en wat ik minder goed vond is dat er geen 4 delen nodig zijn om het verhaal compleet te vertellen.
- S.
>
Hij hoort bij jou
Hij hoort bij jou - Anna Todd
Ik vond het echt een super leuk boek en ik heb ook de film gekeken dus kon me heel goed in het verhaal plaatsen.
- S.
>
Honderd uur nacht
Honderd uur nacht - Anna Woltz
De veertien jarige Emilia ontdekt iets vreselijks over haar vader. Ze wil daarom niet meer op school gezien worden, ze vertrekt alleen naar New York. Ze heeft het vliegticket en het appartement geboekt op de creditcard van haar vader. Op Schiphol kijken ze haar een beetje verbaasd aan, want het gebeurd eigenlijk nooit dat een veertienjarig meisje alleen naar NY vliegt, toch ze laten haar door. Toen ze aankwam in Amerika werd haar paspoort nog een keer nagekeken en dan mag ze Amerika in. Ze pint haar eerste dollars en neemt een bus naar haar appartemen
- K.
>
Harry Potter en de steen der wijzen
Harry Potter en de steen der wijzen - J.K. Rowling
Boek: Harry potter en de steen der wijzen

J.K Rowling

Een jongen die in een Dreuzelgezin woont, maar naar een tovenaarsschool gaat, waar hij via Perron 9 3/4 naartoe kan komen via een speciale trein. Hij maakt allemaal gekke dingen mee, zoals allemaal geheimzinnige brieven krijgen en ontdekken wie zijn verongelukte ouders zijn die eigenlijk helemaal niet verongelukt zijn, als hij ze in een spiegel ziet staan. Zwerkbalwedstrijd waarin Harry zich van zijn beste kant laat zien, en over Hagrid, een soort grote vriendelijke reus die Harry graag mag en allemaal enge beesten houdt in zijn kleine huisje vlakbij school. Kay van Wees
- K.
>
De kapitein van de Bokkenrijders
De kapitein van de Bokkenrijders - Ton van Reen
Het boek speelt zich af in Limburg, Rijnland en Vlaanderen rond eind 18e eeuw. Er was veel honger en armoede in die tijd.
Joseph Kirchhoffs (dokter en kapitein van de bokkenrijders) vind dat dat moet veranderen. Samen met de andere bokkenrijders beroofd hij de rijken en geeft het aan de armen.
Ik vind het een interessant boek om te lezen, omdat je leest hoe het eind 18e eeuw was, en omdat het om echt bestaande figuren ging .
Als je het boek leest vind je het in het begin een beetje saai maar het wordt wel spannend als je wat verder doorleest. Verder vertelt het goed het verhaal rondom de hoofdpersoon en dat van de hoofdpersoon zelf.
Ik vind het echt een aanrader.
- R.
>
Het korte tweede leven van Bree Tanner
Het korte tweede leven van Bree Tanner - Stephenie Meyer
Ik vind het een interessant boek omdat het een verhaal verteld van een bij persoon uit de bekende serie twilight, het verteld haar verhaal van het begin tot ze de familie Cullens en Bella ontmoet .
- R.
>
Knock out
Knock out - Joop Gottmers
Ik vond het wel een leuk boek om te lezen omdat er veel in gebeurde.
- P.
>
Flashback
Flashback - Eva Burgers
Leuk en spannend boek. Je kan je een beetje inbeelden wat er gebeurt en waar.
- F.
>
Toegang geweigerd
Toegang geweigerd - Danny De Vos
Als je een persoon bent die veel van lezen houdt ga dit boek dan lezen, ik hou ook van zoek boeken maar het leukste bij zoek boeken zijn dat je niet kon stoppen met lezen dat had ik dan wel hahah, maar als dit echte leven was zou ik het nooit durven maar Nick die doet het wel ik dacht dat dit geen goeie einde zou zijn maar ....... misschien wel jullie moeten dit boek lezen
- A.
>
Koning van Katoren
Koning van Katoren - Jan Terlouw
Leuk boek met veel spannende stukken. Je kan goed in je hoofd bedenken hoe mensen er uit zien.
- F.
>
Koning van Katoren
Koning van Katoren - Jan Terlouw
Ik vond dit boek uitdagend
- R.
>
Koning van Katoren
Koning van Katoren - Jan Terlouw
Dit is best wel een leuke boek, soms is die ook best wel spannend want je weet nooit of die het gaat halen of niet als je van zoek boeken houd dan zou ik hem zeker weten aanraden hoor. Is ook een leuke boek maar ik had de film ook al gezien dus ik wist al hoe die ging natuurlijk hahah maar een super leuke boek
- A.
>
Flashback
Flashback - Eva Burgers
Het was heel spannend
- R.
>
Flashback
Flashback - Eva Burgers
Super spannend boek, ik zou hem echt aanraden ik had de eind nog nooit verwacht. Maar ja zou is het wel gegaan. Ik zou hem zo nog een keer lezen. Dit wel echt een van m’n favoriete boek die ik tot nu toe heb gelezen ik ga hem zeker weten nog een keer lezen
- A.
>
Koning van Katoren
Koning van Katoren - Jan Terlouw
Spannend of hij koning kan woorden
- J.
>
Flashback
Flashback - Eva Burgers
Ik vond het een leuk boek spannend en mysterieus je wilt ook zelf erachter komen wie de dader is
- J.
>
Flashback
Flashback - Eva Burgers
Is echt super spannend boek ik had het nooit verwacht op het eind maar ik zou hem echt nog een keer lezen
- A.
>
Koning van Katoren
Koning van Katoren - Jan Terlouw
Is een heel spannend boek en elke keer komt er een nieuwe stuk dat is wel spannend maar is ook een hele leuke boek
- A.
>
Koning van Katoren
Koning van Katoren - Jan Terlouw
Leuk maar ook wel soms saai
- L.
>

< Leestip

Log in of meld je aan  ×

Om mee te kunnen doen aan de Weddenschap heb je een account nodig.
Klik hier om in te loggen of hier om je aan te melden