Het laatste gekozen boek is De schaduwtroon van Jennifer A. Nielsen


 

Recensies (339)

Koning op de vlucht
Koning op de vlucht - Jennifer A. Nielsen
Het is echt een erg meeslepend boek en je hebt dan gewoon zin om verder te lezen, dus dit boek is echt een aanrader voor kinderen die wel van een beetje spanning houden.
- J.
J heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
Haat
Haat - Mel Wallis de Vries
In het begin was het boek een beetje onduidelijk, maar later werd het veel duidelijker en spannender. Ik kon niet meer ophouden met lezen.
- M.
M heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
Harry Potter en de Orde van de Feniks
Harry Potter en de Orde van de Feniks - J.K. Rowling
Het is een avontuurlijk boek.
- J.
J heeft dit boek ★★★★★ gegeven!elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
De executie
De executie - Daniëlle Bakhuis
De Executie is een enorm spannend boek, dat je het liefst in één keer wil uitlezen. Het gaat over het leven in een verknipte samenleving, waarin iemand aan de macht is die vreemde regels na wil leven. Als je een regel overtreedt, wordt je geëxecuteerd. Kinderen tussen de leeftijd van vijftien en twintig jaar oud, die een regel hebben overtreden, krijgen nog één kans om te overleven in een bizarre tv-show. Deze tv-show is vrij bizar en heftig, je moet er maar tegen kunnen.
- P.
P heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★Openbaar Stedelijk College Eindhoven Ath..
>
Maze runner
Maze runner - James Dashner
Het was een heel leuk en spannend boek. Ik wilde steeds verder lezen om te weten wat er ging gebeuren. Je kon je ook zelf alles voorstellen zonder dat er plaatjes bij zaten. Zeker de moeite om te lezen!
- B.Openbaar Stedelijk College Eindhoven Ath..
>
Sterrenkunde voor mensen met haast
Sterrenkunde voor mensen met haast - Neil deGrasse Tyson
Het was goed, informatief. Het was soms een beetje saai, maar over het algemeen best goed
- K.
K heeft dit boek een 3 gegeven (van 5) ★★★Openbaar Stedelijk College Eindhoven Ath..
>
De vloek van de Titaan
De vloek van de Titaan - Rick Riordan
Het boek gaat over Percy Jackson. Hij en zijn vrienden: Annebeth en Thalia gaan naar en kostschool die heet Westover Hall. Daar zochten ze samen met Gover (Is ook een vriend van Percy) naar Nico en Bianca Di Angelo hun, want de Di Angelo's wisten zelf niet wat voor mensen hun waren. De vijand zocht hun ook op die school. Percy had hen gevonden, maar meneer Doorns de vijand had hun ook gevonden. Hun drieën werden naar buiten gestuurd door meneer Doorn. Percy probeerde Annebeth, Thalia en Grover te zeggen dat ze naar buiten moesten komen met zijn gedacht. Percy vocht bij een soort klif, maar het was hem niet gelukt. Annebeth ging ook de strijd aan en werd vastgegrepen. Meneer Doorns sprong samen met Annebeth van de klif. Percy wist dat zij niet dood was en begon een zoek tocht. Waarin iedereen meeging, maar ook Zoë Nachtschade ging mee een jageres. Voor dat ze ging hadden ze van alles afgesproken. Percy had nico belooft op Bianca te passen en het orakel had een voorspeld: 'Eén van hen zal het niet overleven'. Bianca was gedood door een mega reus, maar zij was niet de enige die dood was Zoë was ook dood gegaan door een wond in haar zij. Bianca had voor haar dood een beeldje van een van de goden voor zijn broertje. Het was iedereen gelukt om de vijanden Zoë's vader te verslaan. Annebeth was terug en de godin Artemis. (Die was ook ontvoerd door hun) Er werd een feest gegeven voor hun en Nico was boos op Percy toen hij hoorde dat Bianca dood was. (Hij had zijn beeldje gekregen) Ze kwamen er later achter dat Luuk het soort hulpje van Zoë's vader nog levende.

Ik vond het boek spannende op bepaalde stukjes, maar ook saai. Soms gebruikten ze in het boek moeilijke worden.
Daarom geef ik het boek 3 sterren.
Ik raad het boek wel aan als je van Fantasiedingetje houd anders niet.
- 2.Christelijk Scholengemeenschap Lyceum Ha..
>
Niet te stoppen
Niet te stoppen - Angie Thomas
Een meisje genaamd: Bianca heeft een droom om een raper te worden. Ze heeft als klein kind veel meegemaakt. Haar moeder deed vroeger aan de druks en Bianca en haar broer moesten toen bij haar opa en oma wanen. Later toen de moeder was afgekickt konden ze weer thuis wonen, haar vader was een beroemde rapper, maar was overleden. Bianca ging naar school bij de controle werd zij er uitgepikt op haar spullen door te zoeken. Bianca weigerde en werd daardoor op de grond geduwd. iedereen zag dat op school en online. Ze was het zat dat de gekleurde mensen steeds er uit werd gehaald. Dat ze op de grond werd geduwd bleef steeds in haar hoofd zitten bij alles wat ze deed. Ze had maakte een rap NIET TE STOPPEN. Er kwamen positieve. maar ook negatieve reacties op haar rap. De oude vriend van haar vader die haar hielp met alles (bijv. het maken van die rap). Had haar een contract gegeven haar moeder moest het onderteken, maar haar moeder had gezegd dat ze moest stoppen met rappen. Uit eindelijk heeft ze die contract ge tekent en Bianca en haar moeder en broer zijn bij haar opa en oma gaan wonen, want ze kwamen geld te kort voor het huis en studie van de broer van Bianca. het was Bianca gelukt om haar droom waar te maken.

Ik vindt het boek spannend, maar vooral leerzaam. Het laat zien wat het met iemand doet als hij/zijn gediscrimineerd wordt en ook niet iemand moet beschuldigen van dingen waar je geen bewijs voor hebt.
Daarom geeft in dit boek 5 sterren.
- 2.
2 heeft dit boek ★★★★★ gegeven!Christelijk Scholengemeenschap Lyceum Ha..
>
The curious incident of the dog in the night-time
The curious incident of the dog in the night-time - Mark Haddon
Ik vind het een mooi boek, erg gedetailleerd.
Er wordt goed beschreven wat de hoofdpersoon doet, denkt en voelt.
Wat ik wel een minpuntje vind is dat de hoofdpersoon stereotyperend neer wordt gezet op het gebied van autisme, verder echt een aanrader!
- J.
J heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★
>
De geur van groen
De geur van groen - Pamela Sharon
Ik vond het een super tof boek! De wereld van een blind persoon wordt goed beschreven en de symbolen van de kleuren vind ik heel mooi!
Echt een aanrader!!
- J.
J heeft dit boek ★★★★★ gegeven!
>
De geur van groen
De geur van groen - Pamela Sharon
Ik vond het een super tof boek! De wereld van een blind persoon wordt goed beschreven en de symbolen van de kleuren vind ik heel mooi!
Echt een aanrader!!
- A.
A heeft dit boek ★★★★★ gegeven!
>
Het leven van een loser wegwezen
Het leven van een loser wegwezen - Jeff Kinney
Het is een leuk boek
- T.
T heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
De edele
De edele - Taran Matharu
Dit boek vindt ik echt leuk.
Het is heel spannend de schrijver weet echt hoe je de spanning moet opbouwen echt een aanrader.
- J.
J heeft dit boek ★★★★★ gegeven!elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
De eliminatie
De eliminatie - Daniëlle Bakhuis
Toen Chleo boos op haar moeder werd, loopt ze weg. Wanneer ze weer terug naar huis wilt gaan stapt ze in een bus. Als ze in de bus in slaap valt, word ze wakker in een garage. Als ze uit de bus stapt ziet ze negen totaal verschillende mensen die ook passagiers zijn van de bus. Na een tijdje komen ze erachter dat als ze willen ontsnappen de helft binnen 50 uur geëlimineerd moet worden.
Ik vind dat het boek goed en fijn geschreven is. Het boek is erg leuk maar vooral heel spannend. Ik heb zelf geen irritaties aan het boek. Ik zou het boek zeker aanraden aan andere mensen omdat het een heel spannend boek is.
- 2.
2 heeft dit boek ★★★★★ gegeven!Christelijk Scholengemeenschap Lyceum Ha..
>
Complot
Complot - Eva Burgers
Abby wil zo snel mogelijk weg, haar vader zit altijd op tinder en tot haar grote schrik ziet ze haar moeder zoenen met een ander man. Ze vraagt haar beste vriendin Jane of ze mee wil met haar naar Londen en ze gaan naar Londen. De locatie is niet zomaar uit gekozen, toen Abby bij de recherche keek zag ze dat ze met een groot onderzoek bezig zijn over de Red Snake. Als Abby en Jane in Londen zijn zwerven ze wat rond en bekijken wat, uit eindelijk komen ze bij een opslag ruimte en iemand ziet de meiden daar. Ze zijn in grote problemen en dit kan hun leven kosten.

Ik vind het boek erg leuk en spannend. Ik vind dat het boek erg goed en fijn geschreven is. Iets wat ik minder fijn vind aan het boek is dat er bij elk nieuw hoofdstuk de personage over wie het gaat staat. Ik zou het boek zeker aanraden aan andere mensen omdat het een leuk en spannend boek is.
- 2.
2 heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★Christelijk Scholengemeenschap Lyceum Ha..
>
Klem
Klem - Mel Wallis de Vries
Een schoolreis naar Vlieland lijkt erg leuk te zijn maar het gaat ineens compleet fout. Eén van de kinderen word gewurgd in de duinen en is vermoord. De kinderen zijn geschokt en ze willen weten wie haar gekild heeft. En door de slechte weer kommen er veel feiten boven water, en bijna iedereen lijkt de waarheid te zeggen. En alle vriendschappen zitten erg onder druk.
Het boek is erg leuk naar mijn mening. Het verhaal is goed geschreven. Wat ik irritant vind is dat je soms gewoon niet weet waar je bent in het verhaal of je nauw in het huisje zit of op de duine, het maakt het wel makkelijker dat telkens als je aan een nieuwe hoofdstuk begint dat er staat wie het is en hoe laat het is en als het de volgen de dag is dat er dan op een bladzijde groot staat vrijdag. Ik zal dit boek sowieso aan raden aan mensen het is spannend en wanneer je denk die persoon deed het was toch een ander persoon.
- 2.
2 heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★Christelijk Scholengemeenschap Lyceum Ha..
>
Harry Potter en de steen der wijzen
Harry Potter en de steen der wijzen - J.K. Rowling
Harry Potter zijn ouders verongelukten toen hij een baby was en sindsdien woont hij in de bezemkast bij zijn oom en tante.
Hij heeft het daar helemaal niet naar zijn zin maar daar komt verandering in als hij op zijn elfde verjaardag hoort dat hij een tovenaar is. Hij mag naar Zweinstein, de hogeschool voor hekserij en hocus pocus. Eindelijk voelt hij zich ergens thuis en heeft hij vrienden. Maar ook een vijand: Voldemort heeft het op hem voorzien.
Ik vond het een leuk boek, een paar spannende stukken maar ook grappige stukken. Ik zelf raad het je aan om het te lezen omdat Harry net op school komt en al vrienden maakt. En hopelijk kom ik in de volgende boeken meer te weten over Harry.
- 2.
2 heeft dit boek ★★★★★ gegeven!Christelijk Scholengemeenschap Lyceum Ha..
>
Paniek
Paniek - Carry Slee
Leuk interesant boek
- J.elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
Huis van aarde & bloed
Huis van aarde & bloed - Sarah J. Maas
Ik vind dat de inleiding tot het verhaal zelf heel lang duurt
- N.
N heeft dit boek een 1 gegeven (van 5)elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
De outsider
De outsider - Erin Hunter
Super leuk het geeft een fijne opbouw om de rest van de serie te lezen
- T.
T heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
Het Nebula-mysterie
Het Nebula-mysterie - Trudi Trueit
Het is een leuk boek, er gebeurd erg veel en het is ook nog eens leerzaam! Super!
- S.
S heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
Het geheime dagboek van Adrian Mole
Het geheime dagboek van Adrian Mole - Sue Townsend
Het is grappig
- L.
L heeft dit boek een 3 gegeven (van 5) ★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
Harry Potter en de Orde van de Feniks
Harry Potter en de Orde van de Feniks - J.K. Rowling
Het is een boek met een goed verhaal en een geweldige opbouw
- L.
L heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
Harry Potter en de steen der wijzen
Harry Potter en de steen der wijzen - J.K. Rowling
Het is een spannend boek met veel wendingen en een goede verhaal opbouw
- L.
L heeft dit boek een 3 gegeven (van 5) ★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
Kapot
Kapot - Carry Slee
Ik vond het een spannend boek, omdat er elke keer iets anders gebeurde waardoor ik steeds verder wilde lezen.
- F.
F heeft dit boek een 4 gegeven (van 5) ★★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
De outsider
De outsider - Erin Hunter
Ik vind dit boek wel leuk maar heel ingewikkeld maar als je heel goed oplet snap je het wel en ook heel spannend
- D.
D heeft dit boek een 3 gegeven (van 5) ★★★elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
Opa vlucht
Opa vlucht - David Walliams
Ik vind dit een super boek omdat hij heel spannend en grappig vind en als ik aan het lezen ben dan raak ik vaak afgeleid maar dit boek nam me hellemaal mee in het verhaal
- D.
D heeft dit boek ★★★★★ gegeven!elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
My way
My way - Monica Geuze
My way. super leuke boek vooral als je ziet hoe monica nu is en hoe ze was ze heeft veel meegemaakt en daarom gun ik haar geluk met haar dochter en haar vriend ik vind dit boek zeker een aanrader ik kan er niet veel over zeggen want het gaat over veel dingen in haar leven. zeker aanrader
- G.
G heeft dit boek ★★★★★ gegeven!Christelijk Scholengemeenschap Lyceum Ha..
>
Lieke
Lieke - Lieke Martens
Een leuk boek
- R.
R heeft dit boek ★★★★★ gegeven!elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>
Totaal gesloopt
Totaal gesloopt - Jeff Kinney
Heel grappig en zielig op het einde, maar dit boek heeft mij meerdere keren aan het lachen gemaakt.
- M.
M heeft dit boek ★★★★★ gegeven!elzendaalcollege Rooms Katholieke Schole..
>

< Leestip

Log in of meld je aan  ×

Om mee te kunnen doen aan de Weddenschap heb je een account nodig.
Klik hier om in te loggen of hier om je aan te melden