FAQ

Probleem met inloggen in Internet explorer (11)
Probleem met inloggen in Internet explor..
Als u internet explorer gebruikt, en na inlog laat het niet zien dat u ingelogd bent, dan komt dat omdat er een verouderde sessie sleutel in uw browser bewaard is gebleven. Deze sessie sleutel zorgt ervoor dat er een verbinding gemaakt kan worden tussen uw browser en deze website.
Om dit op te lossen leegt u de cookies & website data van uw browser. Dat kan door de toetsen: ctrl-shift-del in te drukken, of u gaat naar opties > beveiliging, en daarna klikt u op browser geschiedenis verwijderen.
Zorg ervoor dat het eerste vinkje bovenaan uit staat. Het is alleen van belang om de cookies & website data te legen, de overige vinkjes kunnen daarom uit blijven staan.
De website werkt optimaal in de browser Firefox en nagenoeg identiek in de browsers IE, Opera en Chrome.
 
Wat als ik mijn boek uit heb?
Als je je boek uit hebt deel je in "mijn profiel" je mening over het boek. Daar zie je ook de mogelijk je mening te delen via social media. Via social media zijn er ook winacties voor leerlingen die hun mening gegeven hebben over het boek.
 
Voer ik mijn boek in als ik het ga lezen of als ik het uit heb?
Als je weet welk boek of welke boeken je gaat lezen voer je ze in. Je mening over het boek deel je pas als je het uit hebt.
 
Waar kan ik als docent de lijst met leerlingen vinden?
Log in met je emailadres en wachtwoord en klik in het menu op mijn leerlingen. Alle leerlingen die zich ingeschreven hebben zie je op de lijst.
 
Waar kan ik de filmpjes vinden van de BN-ers?
De filmpjes kan je vinden via de link in het menu (bovenaan): Leescoaches
Klik op de zwarte knop "Ik daag je uit!"
 
Waar kan ik de boeken vinden?
De boeken kun je vinden via de link in het menu (bovenaan): "Leestip".
Oftewel hier: Leestip (boekenplank)
 
Ik heb helemaal geen tijd voor De Weddenschap. Of toch?
De Weddenschap kan je zoveel en zo weinig tijd kosten als je zelf wilt. Als je geen tijd hebt voor aparte literatuurlessen, is de minimale inspanning om je zelf in te schrijven. Je leerlingen vraag je om een leescoach te kiezen en zich in te schrijven. Ze voeren de boeken in die ze gelezen hebben. En zij maken kans op een heerlijke leeservaring en diverse prijzen. Als er veel leerlingen meedoen vraag je aan hen of ze gaan bloggen hierover en dit melden bij info@deweddenschap.nl De leerlingen doen de communicatie en jij gaat verder met je reguliere lessen
 
Okee, ik heb wel wat tijd om mijn leerlingen aan het lezen te krijgen. Wat zal ik doen?
Doe bovenstaande optie en waag een les aan leesbevordering. Zoek met de leerlingen op de website bij mijn leestip naar leuke boeken en nodig een bibliothecaris uit die met goede boekentips komt. Log in met je account en volg het leesgedrag van je leerlingen. Kijk welke boeken ze lezen en hoe ver ze al zijn. Praat af en toe met ze voor tijdens of na de les en stimuleer ze om drie boeken te lezen in het half jaar. Doe zelf ook mee en deel je leeservaringen. Wees eerlijk.
 
Ik heb heel veel zin in De Weddenschap, kom maar op, wat raden jullie me aan?
Organiseer je eigen feestelijke aftrap van De Weddenschap. We hebben een voorbeeld draaiboek op de website staan op de docentenpagina. Zorg dat je leerlingen een coach kiezen en drie boeken gaan lezen. Schrijf je in en log regelmatig in om de vorderingen van je leerlingen te zien. Werk samen met de bibliotheek en informeer naar de mogelijkheden van een boekencollectie op school. Praat over boeken tijdens de les en geef ruimte voor vrij lezen. Lees onze lessuggesties en deel je didactische aanpak en ervaringen op het forum. Sluit feestelijk af na 6 maanden en stel zelf ook prijzen ter beschikking. Nodig lokale pers uit bij de aftrap en de aflsluiting.
 
Waarom moet ik inloggen als docent? Ik wil juist wel een keer offline
Je hoeft niet in te loggen maar het mag wel. Veel informatie staat gewoon openbaar en niet achter de inlog. Als je inlogt als docent krijg je toegang tot het forum en kan je de voortgang van jouw leerlingen monitoren. Als je niet inlogt kan je gewoon verder gaan met je lessen en lekker lezen en zorgen dat je leerlingen ook gaan lezen.
Vraag hen wel om hun boeken in te voeren. Je kan altijd later nog inloggen als je tijd hebt. En wees niet bang, wij nemen contact op zodra blijkt dat op jouw school de meeste boeken worden gelezen!
 
Mijn wachtwoord werkt niet, ik heb nu al geen zin meer..ik ga wel lezen
Als je wachtwoord niet werkt of je bent het vergeten voer dan een wachtwoordherinnering uit.
Voer je e-mailadres in, en klik op verzenden. Een nieuw wachtwoord wordt aangemaakt, en naar je e-mailadres verstuurd.
De wachtwoordherinnering kan je hier vinden.
Let op, de wachtwoorden zijn wel hoofdletter gevoelig. Als je je wachtwoord met copy paste in het veld zet, is er een kans dat je ongemerkt een spatie meeneemt. Typ het verkregen wachtwoord dan over.
 
Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
Log in op je account met het wachtwoord dat je toegestuurd hebt gekregen. De optie om je wachtwoord te wijzigen is zichtbaar onder het linkje 'profiel'
 
En die prijzen aan het eind, mijn leerlingen winnen nooit wat?
Op de prijzenpagina staat wat de leerlingen kunnen winnen. Gedurende het half jaar zullen daar prijzen aan toegevoegd worden. Tussendoor zullen we prijzen verloten om te stimuleren dat de leerlingen door blijven lezen. Hou dit in de gaten. Het is ook leuk om voor je eigen school en klas zelf prijzen ter beschikking te stellen. Schakel daar ook je leerlingen voor in, wees creatief met het verzinnen van prijzen. Als je je boek uit hebt mag je een of meer muzieknummers via je mobieltje en boxje laten horen in de klas. Tijdens het kwartiertje muziek kunnen de leerlingen vrij lezen of werken in de klas.