Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 

Veel gestelde vragen

 
Waar kan ik de vlogs van de ambassadeurs vinden?
Alle vlogs van de ambassadeurs zijn te vinden onder het linkje Leescoaches in het menu, en verzameld op de pagina ambassadeurs.
Oftewel hier: ambassadeurs

Categorie Boeken  
 
 
Ik ontvang geen e-mail van De Weddenschap, hoe komt dit?
Hoogstwaarschijnlijk is de e-mail in je spam/junk folder terecht gekomen. Dit gebeurt vaak bij Gmail e-mailadressen.
Controleer daarom eerst je spam/junk folder. Als je de mail daar hebt gevonden, markeer het als "geen spam", en voeg De Weddenschap toe aan je adressenboek.
Heb je de e-mail alsnog niet ontvangen, test dan hier of je überhaupt e-mail van De Weddenschap kunt ontvangen en/of neem contact op met support.

Categorie Algemeen  
 
 
Waar kan ik de nieuwste boeken vinden?
Op De Weddenschap worden regelmatig nieuwe boeken toegevoegd, het overzicht van de nieuwste boeken kun je vinden in de Leestip op de: nieuwste boeken pagina.

Categorie Boeken  
 
 
Ik ben een ouder, kan ik samen met mijn kind(eren) meedoen?
Ja dat kan! Je kunt je hier inschrijven. Na je inschrijving kan je jezelf aan je kind koppelen, waarna je elkaars gekozen boeken kan zien, berichtjes sturen en boeken uit je favorieten lijst aan elkaar kunt aanbevelen.

Categorie Algemeen  
 
 
De Weddenschap is al begonnen, kan ik me nog inschrijven?
Jazeker, je kunt op ieder moment, voor het einde van de campagne, jezelf inschrijven. De Weddenschap sluit deze editie op 30 april 2024.
Eenmaal ingeschreven kom je in het digitale klaslokaal en daar staan alle materialen en uitleg voor je klaar!

Categorie Inschrijven  
 
 
Wij lezen vaak de tips van de Jonge Jury, waar kunnen we die lijst vinden?
Niet alleen de Jonge Jury, maar meerdere lijstjes kun je vinden in de leestip. Ga naar de leestip, en klik daarna op de link: lijstjes.
Oftewel hier: Lijstjes

Categorie Leestip  
 
 
Mijn boek heb ik niet in de leestip gevonden, kan ik zelf een boek invoeren?
Jazeker, log in op je account, en ga naar mijn boekenplank. Daar vind je de optie om zelf een boek in te voeren. Vul de schrijver in, en daarna de titel van het boek, klik op invoeren en klaar is kees.

Categorie Boeken  
 
 
Wat als ik mijn boek uit heb?
Als je je boek uit hebt deel je op de mijn boekenplank pagina je mening over het boek. Daar zie je ook de optie om je boek te delen via social media. Via social media zijn er ook winacties voor leerlingen die hun mening gegeven hebben over het boek.

Categorie Leestip  
 
 
Kies ik mijn boek als ik het ga lezen of als ik het uit heb?
Als je weet welk boek of welke boeken je gaat lezen dan kun je ze al kiezen. Je mening over het boek deel je pas als je het boek uit hebt.

Categorie Leestip  
 
 
Waar kan ik de boeken vinden?
De boeken kun je vinden via de link in het menu: "Leestip".
Oftewel hier: Leestip

Categorie Leestip  
 
 
Ik ben mijn wachtwoord vergeten wat nu?
Geen probleem! Je kunt je wachtwoord herstellen. Ga naar deze pagina: wachtwoord herstellen, en voer daar het e-mailadres in waar je mee bent ingeschreven. Vervolgens volg je de stappen om je wachtwoord te herstellen.

Categorie Inschrijven  
 
 
Waarom werkt mijn wachtwoord niet?
Als je wachtwoord niet werkt controleer eerst of je wel het juiste wachtwoord hebt ingevoerd.
Je wachtwoord is hoofdletter gevoelig. Dus Woord is niet hetzelfde als wOOrd.
Als je wachtwoord nog steeds niet werkt, of je bent het vergeten, voer dan een wachtwoord reset uit.
Dat werkt zo: voer je e-mailadres in en klik daarna op verzenden. Een reset link wordt aangemaakt, en naar jouw e-mailadres verstuurd. Klik op deze link om een nieuw wachtwoord aan te maken.
De wachtwoord reset kan je hier vinden.

Categorie Inschrijven  
 
 
Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
Log in op je account met het wachtwoord dat je toegestuurd hebt gekregen. De optie om je wachtwoord te wijzigen is zichtbaar onder het linkje 'mijn gegevens'.

Categorie Inschrijven  
 
 
Kan ik mijn account opzeggen?
Ja hoor, dat kan. Op de mijn gegevens pagina kun je via de Account verwijderen link een verzoek tot verwijderen indienen.

Categorie Inschrijven  
 
 
Waar kan ik als docent de lijst met leerlingen vinden?
Log in met je e-mailadres en wachtwoord en klik op het schoolbord op de link leerlingen overzicht. Alle leerlingen die zich ingeschreven hebben zie je vervolgens in het overzicht.

Categorie Docenten  
 
 
Okee, ik heb wel wat tijd om mijn leerlingen aan het lezen te krijgen. Wat zal ik doen?
Doe bovenstaande optie en waag een les aan leesbevordering. Zoek met de leerlingen op de website bij mijn leestip naar leuke boeken en nodig een bibliothecaris uit die met goede boekentips komt. Log in met je account en volg het leesgedrag van je leerlingen. Kijk welke boeken ze lezen en hoe ver ze al zijn. Praat af en toe met ze voor tijdens of na de les en stimuleer ze om drie boeken te lezen in het half jaar. Doe zelf ook mee en deel je leeservaringen. Wees eerlijk.

Categorie Docenten  
 
 
Ik heb heel veel zin in De Weddenschap, wat raden jullie me aan?
Organiseer je eigen feestelijke aftrap van De Weddenschap. We hebben een voorbeeld draaiboek op de website staan op de docentenpagina. Zorg dat je leerlingen een coach kiezen en drie boeken gaan lezen. Schrijf je in en log regelmatig in om de vorderingen van je leerlingen te zien. Werk samen met de bibliotheek en informeer naar de mogelijkheden van een boekencollectie op school. Praat over boeken tijdens de les en geef ruimte voor vrij lezen. Lees onze lessuggesties en deel je didactische aanpak en ervaringen op het forum. Sluit feestelijk af na 6 maanden en stel zelf ook prijzen ter beschikking. Nodig lokale pers uit bij de aftrap en de aflsluiting.

Categorie Docenten  
 
 
Waarom moet ik inloggen als docent? Ik wil juist wel een keer offline.
Je hoeft niet in te loggen maar het mag wel. Veel informatie staat gewoon openbaar en niet achter de inlog. Als je inlogt als docent kan je de voortgang van jouw leerlingen monitoren. Als je niet inlogt kan je gewoon verder gaan met je lessen en lekker lezen en zorgen dat je leerlingen ook gaan lezen.
Vraag hen wel om hun boeken in te voeren. Je kan altijd later nog inloggen als je tijd hebt. En wees niet bang, wij nemen contact op zodra blijkt dat op jouw school de meeste boeken worden gelezen!

Categorie Docenten  
 
 
Ik heb helemaal geen tijd voor De Weddenschap. Of toch?
De Weddenschap kan je zoveel en zo weinig tijd kosten als je zelf wilt. Als je geen tijd hebt voor aparte literatuurlessen, is de minimale inspanning om je zelf in te schrijven. Je leerlingen vraag je om een leescoach te kiezen en zich in te schrijven. Ze voeren de boeken in die ze gelezen hebben. En zij maken kans op een heerlijke leeservaring en diverse prijzen. Als er veel leerlingen meedoen vraag je aan hen of ze gaan bloggen hierover en dit melden bij info@deweddenschap.nl
De leerlingen doen de communicatie en jij gaat verder met je reguliere lessen.

Categorie Docenten  
 
 
En die prijzen aan het eind, mijn leerlingen winnen nooit wat?
Op de prijzenpagina staat wat de leerlingen kunnen winnen. Gedurende het half jaar zullen daar prijzen aan toegevoegd worden. Tussendoor zullen we prijzen verloten om te stimuleren dat de leerlingen door blijven lezen. Hou dit in de gaten. Het is ook leuk om voor je eigen school en klas zelf prijzen ter beschikking te stellen. Schakel daar ook je leerlingen voor in, wees creatief met het verzinnen van prijzen. Als je je boek uit hebt mag je een of meer muzieknummers via je mobieltje en boxje laten horen in de klas. Tijdens het kwartiertje muziek kunnen de leerlingen vrij lezen of werken in de klas.

Categorie Docenten