De leescoaches dagen je uit

Lize Korpershoek
Lize Korpershoek is illustrator en videomaker onder anderen bekend van haar YouTube filmpjes Adviezen van Lize. Haar beroemde kat Dirkie zit op social media. Lize houdt van boeken waarin van alles misgaat.

Lize Korpershoek

Actrice

Het kankerkampioenschap voor juniorenSuske en Wiske: CromimiDe schaduwen van Radovar
Ruben Annink
Ruben Annink is singer-songwriter en bracht samen met Ali B. Het nummer Terwijl jullie nog bij me zijn uit. Hij werkte onder andere met Monica Geuze en Teske de Schepper. Lezen inspireert hem bij het schrijven van songteksten. Ondanks zijn dyslexie gaat Ruben de uitdaging aan.

Ruben Annink

Singer-songwriter

OnbreekbaarNooit meer thuisSnitch
Tjindjara
Tjindjara is zangeres en deed mee aan the Voice of Holland. Ze speelt mee in verschillende musicals en deed als danseres mee aan concerten van Diana Ross en Lionel Ritchie. Tjindjara houdt van lezen maar gunt zich soms geen tijd. De Weddenschap is een mooie uitdaging om weer meer te gaan lezen.

Tjindjara

Zangeres

Grote gevoelensLivestreamArabische sprookjes

Ruben heeft Snitch uit


Ruben Annink is net terug uit Ibiza voor opnames voor het televisieprogramma De Beste zangers. Ondertussen heeft hij ook zijn laatste boek Snitch uit. "Een bloedstollend verhaal", een echte aanrader wat hem betreft. Wil jij nog een laatste boek lezen in de vakantie? Kies dit boek en geniet ervan in de zon!Er is ook een trailer van het boek.

Tjindjara heeft De Weddenschap gehaald


Tjindjara heeft De Weddenschap gehaald. Ze vond het lastig om het lezen te combineren met het drukke leven dat ze leidt. Maar De Weddenschap was wel een stok achter de deur. Tjindjara las Live Stream van Buddy Tegenbosch. Ze zit midden tussen de verhuisdozen. Kijk het filmpje om te zien wat ze van het boek vond. Verder heeft ze nog leuke plannen voor na de verhuizing.

Lize heeft het Kankerkampioenschap voor junioren gelezen


Lize heeft haar laatste boek uit en heeft De Weddenschap gehaald! Nu moeten we wel eerlijk zijn, want Lize is natuurlijk wel een beetje een leesmonster. Ze heeft een heel leuk filmpje gemaakt over het Kankerkampioenschap gemaakt. Ben je nog op zoek naar een laatste boek? Kijk dan het filmpje want dit boek is zo leuk dat je het heel snel uit hebt.


Lize heeft het Kankerkampioenschap uit from MediaMucho on Vimeo.

Lezen en grote gevoelens


Tjindjara is bezig met het boek 'Grote gevoelens' van Janny van der Molen. Nog twee hoofdstukken en dan heeft ze het boek uit. Tjindjara: "Wat ik echt een heel tof hoofdstuk vond was hoofdstuk drie 'Gender en seksualiteit'. Ik vind dat Janny van der Molen het op zo'n leuke manier vertelt. Het gaat over een jongetje die erachter komt dat hij homoseksueel is en het moeilijk vindt om aan zijn ouders te vertellen."
'Grote gevoelens'gaat over onderwerpen in de psychologie. Tjindjara vertelt in het filmpje hoe zij lezen een plek geeft tussen haar dagelijkse bezigheden.

Het leuke van een stripboek en leestips van Lize


Lize heeft haar stripboek uit. Een stripboek bij De Weddenschap mag dat ook? Ja natuurlijk mag dat. Lize: "Het leuke van het stripboek is dat ze af en toe dingen die zich buiten het boek afspelen, zoals jij en ik en het feit dat het boek een uitgeverij heeft, dat ze dat in het boek naar voren laten komen." Het Suske en Wiske verhaal Cromini van Gerben Valkema en Yann werd in 2017 tijdens de Stripdagen als beste jeugdalbum benoemd.
Lize heeft tips hoe je nog meer geconcentreerd je boek kan lezen. Kijk het filmpje voor meer tips.

Ruben leest elke dag een gedicht.


Singersongwriter Ruben Annink is bezig met zijn tweede boek. Iedere ochtend leest hij een gedicht uit de bundel Onbreekbaar van Hans Hagen. "Ik heb tegen mezelf gezegd, hey, ik lees er gewoont eentje per dag. Dat vind ik leuk, want anders ben je er zo snel door heen. Je kan natuurlijk als je je best doet, kan er binnen een uur doorheen zijn, maar dat is natuurlijk niet echt leuk. Dus elke keer bij het ontbijt, bij het koffie-tje, dan lees ik er eentje." aldus Ruben Annink.
Wil je meer tips van Ruben kijk het filmpje.


Aftermovie Ruben Annink op Frieslandcollege


Op het Frieslandcollege in Leeuwarden gaan de studenten lezen binnen een speciaal talentenprogramma. Het lezen van boeken wordt gecombineerd met het bezoeken van musea en culturele instellingen. Tijdens de aftrap van De Weddenschap vertelt Ruben Annink waarom hij leesambassadeur is. Een inspiurerend filmpje om met de klas te bekijken.

Lize heeft de Schaduwen van Radovar uit


Lize heeft haar eerste boek uit. De schaduwen van Radovar is een spannend boek. Natuurlijk geeft Lize ook wat lees tips.

Ruben Annink heeft Nooit meer Thuis gelezen


Ruben Annink is van Nederlands-Indische komaf. Het boek Nooit meer Thuis van Martine Letterie maakt indruk. Hij weet hoe het hele schip eruit ziet. Lezen helpt Ruben bij het schrijven van songteksten. Even in een andere wereld duiken met een boek geeft inspiratie!

Tjindjara heeft Arabische sprookjes uit


Tjindjara heeft haar eerste boek uit. Tjindjara is enthousiast over Arabische sprookjes van Rodaan Al Galidi. Het is een prachtig boek voor jong en oud. De illustraties zijn van Geertje Aalders. Ondanks haar drukke activiteiten is ze lekker gaan lezen.

Tjindjara

Tjindjara trapt af op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet


Vandaag start Tjindjara De Weddenschap op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet. Tjindjara en de school zijn er klaar voor. Wil je meer weten over Tjindjara en de boeken die zij gaat lezen kijk op deze pagina.
Tjindjara

Zet je wekker! Lize Korpershoek op NPO radio 1


Sta maandag 29 oktober extra vroeg op want om 6.50 vertelt Lize Korpershoek aan Winfried Bayens op https://www.nporadio1.nl/ hoe zij, Tjindjara en Ruben Annink iedereen aan het lezen gaan krijgen. Maandag 29 oktober gaat De Weddenschap van start. Leerlingen van pro, vmbo en mbo gaan de uitdaging aan om drie boeken in zes maanden te lezen. Natuurlijk lezen docenten ook mee!