De leescoaches dagen je uit

Gerson MainGerson MainGerson MainGerson Main

Gerson Main

Singer-songwriter

Over Gerson
Gerson Main stond in de finale van De beste singer-songwriter en werkte samen met o.a Dio, Akwasi en Typhoon. Zijn debuutalbum heet "slechtste singer-songwriter". De Nederlandse taal is belangrijk voor hem in zijn werk als liedjesschrijver, dichter en muziektheatermaker.
Mary Shelley's FrankensteinEen lied dat alleen ik kan horenAlbino
Gerson Main
Sarah-JaneSarah-JaneSarah-JaneSarah-Jane

Sarah-Jane

Zangeres

Over Sarah-Jane
Sarah-Jane is een topzangeres met soulvolle stem en opvallende persoonlijkheid. Zij heeft naast veel ervaring als achtergrondzangeres van onder andere Ronnie Flex een mooie solocarrière. Ze speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival, deed mee aan The Voice of Holland en deed het voorprogramma tijdens de tour van Billy Ocean.
Niet te stoppenVastEr is geen vorm waarin ik pas
Loiza LamersLoiza LamersLoiza LamersLoiza Lamers

Loiza Lamers

Model

Over Loiza
Loiza Lamers is een Nederlands model en won als eerste transgender wereldwijd het televisieprogramma Holland's Next Top Model. Op tienjarige leeftijd werd haar transitie van jongen naar meisje gevolgd in een documentaire. Verder deed Loiza mee aan televisieprogramma's zoals Expeditie Robinson en De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld.
Dark mindTegenwoordig heet iedereen sorryDie zomer met Jente
Loiza Lamers

Podcast De Weddenschap met Gerson Main


Tijdens de aftrap met Gerson Main op het Johan de Wittcollege hebben de leerlingen van 3 vmbo kader een podcast opgenomen. De podcast is mede mogelijk gemaakt door bibliotheek Den Haag.
Liesbeth Bouman, programmaleider voortgezet onderwijs van bibliotheek Den Haag, Janneke van Wijk, projectleider van De Weddenschap, Marc Brouwer van Podjecasten en docent Lara Nooteboom van de Johan de Witt scholengroep maakten de podcast met de leerlingen van klas 3k.
Tijdens de uitzending stellen leerlingen vragen aan Gerson Main over zijn deelname aan De Weddenschap. Maria Postema beantwoordt telefonisch vragen over het hertalen van Frankenstein.

Gerson Main heeft Frankenstein uit


Gerson Main heeft zijn eerste boekenvlog gemaakt. "Hij pakte zijn gitaar en speelde een paar treurige maar mooie liedjes. Mooier en treuriger dan ik hem ooit had horen spelen." Dit fragment is uit het boek Frankenstein geschreven door Mary Shelley en hertaald door Marion Postema.
Gerson is enthousiast over het taalgebruik in het boek en ook het onderwerp heeft hem aan het denken gezet. Dit boek is tot nu toe 16 keer gekozen door deelnemers aan De Weddenschap. Wil je dit boek ook lezen of een ander boek, meld je dan aan en schrijf een recensie over je gelezen boek. Zo kan je ook anderen stimuleren om te lezen. Want zoals Gerson in het startfilmpje zegt: "We zijn toch allemaal influencers".

Loiza Lamers heeft Die zomer met Jente uit


Loiza Lamers heeft haar eerste boekenvlog gemaakt. Ze las Die zomer met Jente van Enne Koens. Het boek gaat over vriendschap en de grenzen van vriendschap. Dit boek is 10 keer gekozen door de deelnemers aan De Weddenschap. Wil je dit boek ook lezen of een ander boek? Laat een recensie achter op de recensies pagina

Sarah Jane is ziek en leest Vast


Hatsjoe! Dit is hoe de eerste boekenvlog van Sarah-Jane begint. Sarah-Jane heeft de griep. Ze ligt al dagen ziek op de bank. Maar een voordeel heeft het wel. Ze heeft al haar afspraken moeten afzeggen en heeft nu tijd om achter elkaar door te lezen. Het boek vast van Annie van Gansewinkel is een echte aanrader.
Dit boek is tot nu toe 19 keer gekozen door deelnemers aan De Weddenschap. Lees je ook dit boek of een ander boek? Schrijf dan hier een recensie en deel je leestip https://www.deweddenschap.nl/boeken/recensies.php