De leescoaches dagen je uit

Gerson MainGerson MainGerson MainGerson Main

Gerson Main

Singer-songwriter

Over Gerson
Gerson Main stond in de finale van De beste singer-songwriter en werkte samen met o.a Dio, Akwasi en Typhoon. Zijn debuutalbum heet "slechtste singer-songwriter". De Nederlandse taal is belangrijk voor hem in zijn werk als liedjesschrijver, dichter en muziektheatermaker.
Mary Shelley's FrankensteinEen lied dat alleen ik kan horenAlbino
Gerson Main
Sarah-JaneSarah-JaneSarah-JaneSarah-Jane

Sarah-Jane

Zangeres

Over Sarah-Jane
Sarah-Jane is een topzangeres met soulvolle stem en opvallende persoonlijkheid. Zij heeft naast veel ervaring als achtergrondzangeres van onder andere Ronnie Flex een mooie solocarrière. Ze speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival, deed mee aan The Voice of Holland en deed het voorprogramma tijdens de tour van Billy Ocean.
Niet te stoppenVastEr is geen vorm waarin ik pas
Loiza LamersLoiza LamersLoiza LamersLoiza Lamers

Loiza Lamers

Model

Over Loiza
Loiza Lamers is een Nederlands model en won als eerste transgender wereldwijd het televisieprogramma Holland's Next Top Model. Op tienjarige leeftijd werd haar transitie van jongen naar meisje gevolgd in een documentaire. Verder deed Loiza mee aan televisieprogramma's zoals Expeditie Robinson en De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld.
Dark mindTegenwoordig heet iedereen sorryDie zomer met Jente
Loiza Lamers
Loiza Lamers

Gerson heeft laatste boek uit


Gerson las "Een lied dat alleen ik kan horen" Hij heeft hiermee zijn laatste boek voor De Weddenschap uit. Het is het beste boek dat hij gelezen heeft. Wil je weten waarom hij onder de indruk is kijk dan het filmpje.

Loiza Lamers

Loiza haalt De Weddenschap


Loiza heeft De Weddenschap gehaald. Als derde boek las zij 'Tegenwoordig heet iedereen sorry' van Bart Moeyaert. Ze heeft genoten van het boek en raadt iedereen aan om nog te lezen tijdens de lockdown.
Kijk het filmpje en lees ook mee.

Loiza Lamers

Sarah Jane heeft haar laatste boek uit


Sarah-Jane heeft haar laatste boek uit. Zij las "Er is geen vorm waarin ik pas" van Erna Sassen. Een echte aanrader wat haar betreft. Het boek en deze onvoorspelbare tijd van Corona zetten Sarah-Jane aan het denken over een nieuwe fase in haar leven. Ze denkt na over wat ze heeft bereikt en wat ze nog wil doen. Kijk het filmpje en kies een boek van jouw keuze. Misschien ook dit boek of liever een ander boek? Kies hier voor een boek

Loiza Lamers

Gerson Main leest Albino van Joost Klein


Gerson Main heeft Albino gelezen van Joost Klein. Kijk het filmpje en hoor waar het boek over gaat. Hoewel? Joost Klein heeft wel een paar regels. Regel 1 is dat je niet praat over de inhoud van het boek en regel 2 is dat als je over het boek praat dat je erover liegt.
Dit boek is 31 keer gekozen door de deelnemers van De Weddenschap. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar jullie recensies over het boek.

Loiza Lamers

Loiza Lamers leest Dark Mind


Loiza Lamers heeft haar tweede boek uit. Ze houdt van spannende boeken en heeft dan ook genoten van Dark Mind van Cis Meijer. Cis Meijer schrijft jeugdthrillers. Op haar website kan je leesfragmenten vinden. Als je zelf zin krijgt om te schrijven kijk dan ook eens naar haar schrijftips.Uitgeverij De Fontein heeft een boektrailer van Dark Mind.
Loiza Lamers

Sarah is Niet te Stoppen!


Sarah-Jane heeft haar tweede boek uit. Niet te stoppen van Angie Thomas is de opvolger van de succesvolle titel "The hate you give". In het filmpje leest zangeres Sarah-Jane een fragment voor uit het boek. Ben je nog op zoek naar een boek om te lezen? Kies dit boek van de leestippagina. Dit boek is 15 keer gekozen door deelnemers van De Weddenschap.

Podcast De Weddenschap met Gerson Main


Tijdens de aftrap met Gerson Main op het Johan de Wittcollege hebben de leerlingen van 3 vmbo kader een podcast opgenomen. De podcast is mede mogelijk gemaakt door bibliotheek Den Haag.
Liesbeth Bouman, programmaleider voortgezet onderwijs van bibliotheek Den Haag, Janneke van Wijk, projectleider van De Weddenschap, Marc Brouwer van Podjecasten en docent Lara Nooteboom van de Johan de Witt scholengroep maakten de podcast met de leerlingen van klas 3k.
Tijdens de uitzending stellen leerlingen vragen aan Gerson Main over zijn deelname aan De Weddenschap. Maria Postema beantwoordt telefonisch vragen over het hertalen van Frankenstein.

Loiza Lamers

Gerson Main heeft Frankenstein uit


Gerson Main heeft zijn eerste boekenvlog gemaakt. "Hij pakte zijn gitaar en speelde een paar treurige maar mooie liedjes. Mooier en treuriger dan ik hem ooit had horen spelen." Dit fragment is uit het boek Frankenstein geschreven door Mary Shelley en vertaald door Marion Postema.
Gerson is enthousiast over het taalgebruik in het boek en ook het onderwerp heeft hem aan het denken gezet. Dit boek is tot nu toe 16 keer gekozen door deelnemers aan De Weddenschap. Wil je dit boek ook lezen of een ander boek, meld je dan aan en schrijf een recensie over je gelezen boek. Zo kan je ook anderen stimuleren om te lezen. Want zoals Gerson in het startfilmpje zegt: "We zijn toch allemaal influencers".

Loiza Lamers

Loiza Lamers heeft Die zomer met Jente uit


Loiza Lamers heeft haar eerste boekenvlog gemaakt. Ze las Die zomer met Jente van Enne Koens. Het boek gaat over vriendschap en de grenzen van vriendschap. Dit boek is 10 keer gekozen door de deelnemers aan De Weddenschap. Wil je dit boek ook lezen of een ander boek? Laat een recensie achter op de recensies pagina


Loiza Lamers

Sarah Jane is ziek en leest Vast


Hatsjoe! Dit is hoe de eerste boekenvlog van Sarah-Jane begint. Sarah-Jane heeft de griep. Ze ligt al dagen ziek op de bank. Maar een voordeel heeft het wel. Ze heeft al haar afspraken moeten afzeggen en heeft nu tijd om achter elkaar door te lezen. Het boek vast van Annie van Gansewinkel is een echte aanrader.
Dit boek is tot nu toe 19 keer gekozen door deelnemers aan De Weddenschap. Lees je ook dit boek of een ander boek? Schrijf dan hier een recensie en deel je leestip https://www.deweddenschap.nl/boeken/recensies.php