Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 

De leescoaches moedigen je aan!

De leescoaches voor de 14de editie zijn bekend.
Welkom Soumaya Ahouaoui, Donny Ronny en Froukje!

 

Froukje Veenstra

Zangeres

Froukje Veenstra is zangeres en heeft met haar pakkende liedjes over menselijk verdriet en maatschappelijke thema's de harten veroverd van de muziekliefhebber van Nederlandstalige muziek. Ze ontving o.a. twee Edisons en een Zilveren Notenkraker.
Ik had op jonge leeftijd de bibliotheek al uit. Ik vind lezen verrijkend in een haastige wereld. Ik doe mee aan De Weddenschap omdat het leerzaam is en je kijk op de wereld verbreedt.
 
 

Donny Ronny

Cabaratier

Donny Ronny (voorheen bekend als Stefano Keizers) is het alterego van cabaratier en kleinkunstenaar Gover Meit. In 2017 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival en maakte daarna 4 grensverleggende theaterprogamma's. Ook deed hij mee aan televisieprogramma's als: Expeditie Robinson, Het perfecte Plaatje en Last One Laughing. Daarnaast was hij regisseur van Joost Klein voor het Songfestival.
Ik ben altijd veel voorgelezen en ging wekelijks naar de bibliotheek. Ik doe mee aan De Weddenschap omdat ik hou van taal en bijzondere boeken die verrassen.
 
 

Soumaya Ahouaoui

Actrice

Soumaya Ahouaoui is actrice bij het Nationale Theater en is te zien in onder andere Escape from Albatross, Marokkaanse bruiloft en Daarnaast is ze politiek verslaggeefster bij de avondshow met Arjen Lubach.
Door mijn docent was Nederlands mijn lievelingsvak. Hij bracht het heel mooi en daarom ben ik verliefd geworden op de taal, Ik doe mee aan De Weddenschap omdat het lezen van boeken je andere karakters leert begrijpen.