images/bin/2021-aftrap-albedacollege.jpg
5/11/2021

Albedacollege trapt af met Selma Omari

Eind oktober gingen studenten Pedagogisch Werk op de locatie Rosestraat De Weddenschap aan met influencer en artiest Selma Omari. Simone Fredriksz, lid college van bestuur trapte De Weddenschap af. Zij benadrukte het belang van lezen en vertelde wat de visie van Albeda hierin is. Ook nam zij haar eigen drie favoriete boeken mee vertelde dat haar moeder haar vanaf jongs af aan al had voorgelezen.
Annemieke Boxem, specialist educatie bij De bibliotheek Rotterdam kwam met haar collega langs en gaf de studenten leestips. De Bibliotheek Rotterdam nam vijftig ruilboeken mee, die de studenten de komende tijd kunnen lezen. De studenten stelden vragen aan Selma over haar favoriete boeken, of ze wel eens voorlas en welke studies zij had gedaan. Na afloop wilden de studenten natuurlijk met Selma Omari op de foto en doken ze meteen op het boek wat hen nieuwsgierig had gemaakt zodat ze dat boek als eerste konden lenen.
Eerder dit jaar deed Albeda samen met andere Rotterdamse scholen al mee met het startsein leesoffensief met het manifest 'Heel Rotterdam Leest'. Meer dan vijftig scholen - van basisscholen tot de universiteit- zijn aan de slag gegaan met leesbevordering. Rotterdam telt ruim 90.000 laaggeletterden, onder wie veel kinderen en jongvolwassenen. Voor de ontwikkeling van deze groep en het tegengaan van kansenongelijkheid is een goede leesvaardigheid onmisbaar. Maaike Scholte, projectleider Team Next: "De Weddenschap zetten we in als onderdeel van de strategische programma's van Albeda."

< Nieuws overzicht
< archieven