Het leukste boek van de hele wereld

Het leukste boek van de hele wereld


14 januari 2020Manon Sikkel is behalve kinderboekenambassadeur ook ambassadeur van De Weddenschap. Dit is het tweede stuk dat zij voor De Weddenschap schrijft. Het leuke aan de Weddenschap vind ik de enorm diverse keus aan boeken.
 
Lees meer >

Gerson Main heeft Frankenstein uit


12 december 2019Gerson Main heeft zijn eerste boekenvlog gemaakt. "Hij pakte zijn gitaar en speelde een paar treurige maar mooie liedjes. Mooier en treuriger dan ik hem ooit had horen spelen." Dit fragment is uit het boek Frankenstein g..
 
Lees meer >

Sarah Jane is ziek en leest Vast


12 december 2019Hatsjoe! Dit is hoe de eerste boekenvlog van Sarah-Jane begint. Sarah-Jane heeft de griep. Ze ligt al dagen ziek op de bank. Maar een voordeel heeft het wel. Ze heeft al haar afspraken moeten afzeggen en heeft nu tijd om..
 
Lees meer >
Gerson Main maandag 18 november bij Na het Nieuws

Gerson Main maandag 18 november bij Na het Nieuws


17 november 2019Maandag 18 november is Gerson Main te zien bij Na het Nieuws. De uitzending is van 20.25 tot 20.55 uur. Gerson zal in het programma vertellen waarom hij meedoet aan De Weddenschap en wat lezen hem brengt bij het schrijve..
 
Lees meer >

Nodig een schrijver uit van de tiplijst


20 september 2019De Weddenschap is helemaal compleet met een bezoek van een schrijver via De Schrijverscentrale. Een persoonlijke ontmoeting met een auteur maakt leerlingen enthousiast voor lezen en boeken. De schrijvers geven een worksh..
 
Lees meer >

Winnaars van De Weddenschap 2018/2019 bekend


05 juni 2019De Weddenschap is afgelopen en de prijswinnaars zijn bekend. De trofee is dit jaar gewonnen door de leerlingen en docenten van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam. Driekwart van alle leerlingen die zich inschreven bij ..
 
Lees meer >

Ruben heeft Snitch uit


23 april 2019Ruben Annink is net terug uit Ibiza voor opnames voor het televisieprogramma De Beste zangers. Ondertussen heeft hij ook zijn laatste boek Snitch uit. "Een bloedstollend verhaal", een echte aanrader wat hem betreft. Wil ..
 
Lees meer >

Tjindjara heeft De Weddenschap gehaald


11 april 2019Tjindjara heeft De Weddenschap gehaald. Ze vond het lastig om het lezen te combineren met het drukke leven dat ze leidt. Maar De Weddenschap was wel een stok achter de deur. Tjindjara las Live Stream van Buddy Tegenbosch..
 
Lees meer >

Hulp bij registreren van leerlingen en boeken


14 maart 2019De Weddenschap is in de laatste fase beland. De leescoaches en deelnemers zijn inmiddels met het derde boek bezig. Heb je hulp nodig bij de registratie van de leerlingen neem dan contact op met info@deweddenschap.nl We h..
 
Lees meer >

Het album De Weddenschap op Vimeo


12 februari 2019Alle filmpjes van de leescoaches van De Weddenschap staan op vimeo. Tjindjara, Ruben Annink en Lize Korpershoek hebben inmiddels twee van de drie boeken gelezen. Met de filmpjes stimuleren zij leerlingen en studenten om..
 
Lees meer >

Podcast De Weddenschap met Gerson Main


13 december 2019Tijdens de aftrap met Gerson Main op het Johan de Wittcollege hebben de leerlingen van 3 vmbo kader een podcast opgenomen. De podcast is mede mogelijk gemaakt door bibliotheek Den Haag. Liesbeth Bouman, programmaleider ...
 
Lees meer >

Loiza Lamers heeft Die zomer met Jente uit


12 december 2019Loiza Lamers heeft haar eerste boekenvlog gemaakt. Ze las Die zomer met Jente van Enne Koens. Het boek gaat over vriendschap en de grenzen van vriendschap. Dit boek is 10 keer gekozen door de deelnemers aan De Weddenscha..
 
Lees meer >

Praktijkvoorbeeld Novacollege


12 december 2019In de praktijkvoorbeelden maken we kennis met de deelnemende docenten aan De Weddenschap. Annemarie Apswoude is instructeur bij het Novacollege. Tijdens de landelijke aftrap is Loiza Lamers bij haar op school geweest. A...
 
Lees meer >
Van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel

Van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel


23 september 2019Hoe krijg je kinderen aan het lezen? Als kinderboekenschrijver bezoek ik bijna elke week een school. Meestal basisscholen, soms een VMBO. Een van de vragen die ik altijd stel is wie er van lezen houdt. In groep drie gaa...
 
Lees meer >

Start negende seizoen De Weddenschap


19 september 2019Ben je ook klaar voor het leesoffensief waarbij leesplezier centraal staat? Op 28 oktober start het negende seizoen van De Weddenschap, de leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen. De leescoaches zijn klaar voor het ..
 
Lees meer >

Maak nu nog kans op de trofee van De Weddenschap


06 mei 2019In verband met de meivakantie is De Weddenschap verlengd tot 10 mei. Registreer nu nog je leerlingen en de gelezen boeken en maak kans op de trofee en een van de vele prijzen. Vul alle gegevens in en print het..
 
Lees meer >

De Weddenschap verlengd tot 10 mei


18 april 2019In verband met de vakantie wordt De Weddenschap verlengd tot 10 mei. Lees je laatste boek uit in de meivakantie! Tot die tijd kunnen docenten de laatste leerlingen en de gelezen boeken toevoegen. Vul alle gegevens in en..
 
Lees meer >

Lize heeft het Kankerkampioenschap voor junioren gelezen


08 april 2019Lize heeft haar laatste boek uit en heeft De Weddenschap gehaald! Nu moeten we wel eerlijk zijn, want Lize is natuurlijk wel een beetje een leesmonster. Ze heeft een heel leuk filmpje gemaakt over het Kankerkampioenschap..
 
Lees meer >

Kies een boek uit de shortlist van de Jonge Jury


18 februari 2019De shortlist van de Jonge Jury is toegevoegd aan de leestips van De Weddenschap. Kijk op de boekenplank van De Weddenschap en kies een titel van de Jonge Jury. Als je het boek selecteert komt het automatisch op je..
 
Lees meer >

Lezen en grote gevoelens


06 februari 2019Tjindjara is bezig met het boek 'Grote gevoelens' van Janny van der Molen. Nog twee hoofdstukken en dan heeft ze het boek uit. Tjindjara: "Wat ik echt een heel tof hoofdstuk vond was hoofdstuk drie 'Gender en..
 
Lees meer >
1 2   >

< archieven