Van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel

Van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel


23 september 2019Hoe krijg je kinderen aan het lezen? Als kinderboekenschrijver bezoek ik bijna elke week een school. Meestal basisscholen, soms een VMBO. Een van de vragen die ik altijd stel is wie er van lezen houdt. In groep drie gaa...
 
Lees meer >

Start negende seizoen De Weddenschap


19 september 2019Ben je ook klaar voor het leesoffensief waarbij leesplezier centraal staat? Op 28 oktober start het negende seizoen van De Weddenschap, de leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen. De leescoaches zijn klaar voor het ..
 
Lees meer >

Maak nu nog kans op de trofee van De Weddenschap


06 mei 2019In verband met de meivakantie is De Weddenschap verlengd tot 10 mei. Registreer nu nog je leerlingen en de gelezen boeken en maak kans op de trofee en een van de vele prijzen. Vul alle gegevens in en print het..
 
Lees meer >

De Weddenschap verlengd tot 10 mei


18 april 2019In verband met de vakantie wordt De Weddenschap verlengd tot 10 mei. Lees je laatste boek uit in de meivakantie! Tot die tijd kunnen docenten de laatste leerlingen en de gelezen boeken toevoegen. Vul alle gegevens in en..
 
Lees meer >

Lize heeft het Kankerkampioenschap voor junioren gelezen


08 april 2019Lize heeft haar laatste boek uit en heeft De Weddenschap gehaald! Nu moeten we wel eerlijk zijn, want Lize is natuurlijk wel een beetje een leesmonster. Ze heeft een heel leuk filmpje gemaakt over het Kankerkampioenschap..
 
Lees meer >

Kies een boek uit de shortlist van de Jonge Jury


18 februari 2019De shortlist van de Jonge Jury is toegevoegd aan de leestips van De Weddenschap. Kijk op de boekenplank van De Weddenschap en kies een titel van de Jonge Jury. Als je het boek selecteert komt het automatisch op je..
 
Lees meer >

Lezen en grote gevoelens


06 februari 2019Tjindjara is bezig met het boek 'Grote gevoelens' van Janny van der Molen. Nog twee hoofdstukken en dan heeft ze het boek uit. Tjindjara: "Wat ik echt een heel tof hoofdstuk vond was hoofdstuk drie 'Gender en..
 
Lees meer >

Ruben leest elke dag een gedicht.


01 februari 2019Singersongwriter Ruben Annink is bezig met zijn tweede boek. Iedere ochtend leest hij een gedicht uit de bundel Onbreekbaar van Hans Hagen. "Ik heb tegen mezelf gezegd, hey, ik lees er gewoont eentje per dag. Dat vind ik..
 
Lees meer >

Meld je aan en ontvang gratis promotieposters


09 januari 2019Doe je mee met je leerlingen aan De Weddenschap en kan je wel wat extra posters gebruiken? Vraag dan nu je extra posters aan. De extra posters worden gratis gestuurd aan docenten en leesprofessionals die ingeschreven..
 
Lees meer >

Lize heeft de Schaduwen van Radovar uit


23 december 2018Lize heeft haar eerste boek uit. De schaduwen van Radovar is een spannend boek. Natuurlijk geeft Lize ook wat lees tips.
 
Lees meer >

Nodig een schrijver uit van de tiplijst


20 september 2019De Weddenschap is helemaal compleet met een bezoek van een schrijver via De Schrijverscentrale. Een persoonlijke ontmoeting met een auteur maakt leerlingen enthousiast voor lezen en boeken. De schrijvers geven een worksh..
 
Lees meer >

Winnaars van De Weddenschap 2018/2019 bekend


05 juni 2019De Weddenschap is afgelopen en de prijswinnaars zijn bekend. De trofee is dit jaar gewonnen door de leerlingen en docenten van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam. Driekwart van alle leerlingen die zich inschreven bij ..
 
Lees meer >

Ruben heeft Snitch uit


23 april 2019Ruben Annink is net terug uit Ibiza voor opnames voor het televisieprogramma De Beste zangers. Ondertussen heeft hij ook zijn laatste boek Snitch uit. "Een bloedstollend verhaal", een echte aanrader wat hem betreft. Wil ..
 
Lees meer >

Tjindjara heeft De Weddenschap gehaald


11 april 2019Tjindjara heeft De Weddenschap gehaald. Ze vond het lastig om het lezen te combineren met het drukke leven dat ze leidt. Maar De Weddenschap was wel een stok achter de deur. Tjindjara las Live Stream van Buddy Tegenbosch..
 
Lees meer >

Hulp bij registreren van leerlingen en boeken


14 maart 2019De Weddenschap is in de laatste fase beland. De leescoaches en deelnemers zijn inmiddels met het derde boek bezig. Heb je hulp nodig bij de registratie van de leerlingen neem dan contact op met info@deweddenschap.nl We h..
 
Lees meer >

Het album De Weddenschap op Vimeo


12 februari 2019Alle filmpjes van de leescoaches van De Weddenschap staan op vimeo. Tjindjara, Ruben Annink en Lize Korpershoek hebben inmiddels twee van de drie boeken gelezen. Met de filmpjes stimuleren zij leerlingen en studenten om..
 
Lees meer >

Het leuke van een stripboek en leestips van Lize


04 februari 2019Lize heeft haar stripboek uit. Een stripboek bij De Weddenschap mag dat ook? Ja natuurlijk mag dat. Lize: "Het leuke van het stripboek is dat ze af en toe dingen die zich buiten het boek afspelen, zoals jij en ik en het ..
 
Lees meer >

Tijdsplanning De Weddenschap


09 januari 2019Wil je regelmatig aandacht besteden aan De Weddenschap in je lessen? We hebben een voorbeeld gemaakt van een tijdsplanning die je kan volgen. Combineer het lezen van de boeken met het maken van verwerkingsopdrachten...
 
Lees meer >

Aftermovie Ruben Annink op Frieslandcollege


10 november 2018Op het Frieslandcollege in Leeuwarden gaan de studenten lezen binnen een speciaal talentenprogramma. Het lezen van boeken wordt gecombineerd met het bezoeken van musea en culturele instellingen. Tijdens de aftrap van De ..
 
Lees meer >

Ruben Annink heeft Nooit meer Thuis gelezen


21 december 2018Ruben Annink is van Nederlands-Indische komaf. Het boek Nooit meer Thuis van Martine Letterie maakt indruk. Hij weet hoe het hele schip eruit ziet. Lezen helpt Ruben bij het schrijven van songteksten. Even in een andere ..
 
Lees meer >
1 2   >

< archieven