Nodig een schrijver uit van de tiplijst


De Weddenschap is helemaal compleet met een bezoek van een schrijver via De Schrijverscentrale. Een persoonlijke ontmoeting met een auteur maakt leerlingen enthousiast voor lezen en boeken. De schrijvers geven een worksh..
 
Lees meer >

20 september 2019

Winnaars van De Weddenschap 2018/2019 bekend


De Weddenschap is afgelopen en de prijswinnaars zijn bekend. De trofee is dit jaar gewonnen door de leerlingen en docenten van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam. Driekwart van alle leerlingen die zich inschreven bij ..
 
Lees meer >

05 juni 2019

Ruben heeft Snitch uit


Ruben Annink is net terug uit Ibiza voor opnames voor het televisieprogramma De Beste zangers. Ondertussen heeft hij ook zijn laatste boek Snitch uit. "Een bloedstollend verhaal", een echte aanrader wat hem betreft. Wil ..
 
Lees meer >

23 april 2019

Tjindjara heeft De Weddenschap gehaald


Tjindjara heeft De Weddenschap gehaald. Ze vond het lastig om het lezen te combineren met het drukke leven dat ze leidt. Maar De Weddenschap was wel een stok achter de deur. Tjindjara las Live Stream van Buddy Tegenbosch..
 
Lees meer >

11 april 2019

Hulp bij registreren van leerlingen en boeken


De Weddenschap is in de laatste fase beland. De leescoaches en deelnemers zijn inmiddels met het derde boek bezig. Heb je hulp nodig bij de registratie van de leerlingen neem dan contact op met info@deweddenschap.nl We h..
 
Lees meer >

14 maart 2019

Het album De Weddenschap op Vimeo


Alle filmpjes van de leescoaches van De Weddenschap staan op vimeo. Tjindjara, Ruben Annink en Lize Korpershoek hebben inmiddels twee van de drie boeken gelezen. Met de filmpjes stimuleren zij leerlingen en studenten om..
 
Lees meer >

12 februari 2019

Het leuke van een stripboek en leestips van Lize


Lize heeft haar stripboek uit. Een stripboek bij De Weddenschap mag dat ook? Ja natuurlijk mag dat. Lize: "Het leuke van het stripboek is dat ze af en toe dingen die zich buiten het boek afspelen, zoals jij en ik en het ..
 
Lees meer >

04 februari 2019

Tijdsplanning De Weddenschap


Wil je regelmatig aandacht besteden aan De Weddenschap in je lessen? We hebben een voorbeeld gemaakt van een tijdsplanning die je kan volgen. Combineer het lezen van de boeken met het maken van verwerkingsopdrachten...
 
Lees meer >

09 januari 2019

Aftermovie Ruben Annink op Frieslandcollege


Op het Frieslandcollege in Leeuwarden gaan de studenten lezen binnen een speciaal talentenprogramma. Het lezen van boeken wordt gecombineerd met het bezoeken van musea en culturele instellingen. Tijdens de aftrap van De ..
 
Lees meer >

10 november 2018

Ruben Annink heeft Nooit meer Thuis gelezen


Ruben Annink is van Nederlands-Indische komaf. Het boek Nooit meer Thuis van Martine Letterie maakt indruk. Hij weet hoe het hele schip eruit ziet. Lezen helpt Ruben bij het schrijven van songteksten. Even in een andere ..
 
Lees meer >

21 december 2018
1 2   >

< archieven