In de praktijkvoorbeelden maken we kennis met de deelnemende docenten aan De Weddenschap.

Annemarie Apswoude is instructeur bij het Novacollege. Tijdens de landelijke aftrap is Loiza Lamers bij haar op school geweest. Annemarie doet voor de tweede keer mee aan De Weddenschap met de studenten uit het 1e en 2e jaar van de richting Pedagogisch Werk en Onderwijsassistent.
“Vorig jaar hebben we een aantal lessuggestiesgevolgd. Dit jaar gaan we speeddaten met de boeken, de studenten vertellen elkaar kort iets over het gelezen boek kan positief of negatief zijn en na 5 minuten vertelt de student aan de andere kant van de tafel iets over zijn/haar boek.
Ik heb een docentenaccount en meld mijn studenten altijd van te voren aan zodat zij als je gelezen hebben makkelijk kunnen inloggen met hun emailadres en het klassikale wachtwoord dat ik hen geef. Zo kunnen we tijdens de les vooral lezen en aandacht aan de boeken besteden. Het aanmelden van de studenten gaat heel makkelijk. Ik doe dit met een hele klas tegelijk ik kopieer de e-mail adressen uit de klassenlijsten en plak die dan in het daarvoor aangegeven veld van De Weddenschap en dat is het. Zo was ik 20 minuten kwijt met het aanmelden van 171 studenten.''
We hebben maken gebruik van de lessuggesties en hebben onze eigen werkwijze. Ik laat de studenten vooral vrij lezen, ze nemen een eigen boek mee of lenen een boek uit mijn leeskoffertje, aan het einde van het jaar doen ze een presentatie uit een gelezen boek. Ik besteed ook aandacht aan de jongeren Boekenweek, Kinderboekenweek en de Boekenweek voor volwassenen. De filmpjes kijken we klassikaal zodra ze geplaatst zijn.
Mijn tiplijst of veelgelezen boeken bij ons zijn After van Anna Todd, familie geheimen van Astrid Holleeder en Harry Potter worden bij ons veel gelezen."


Aftrap Novacollege from MediaMucho on Vimeo.


< Nieuws overzicht
< archieven