Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 
 
Img: /images/gif-2023-07-06-14-05-01.gif
01 september 2023

Schrijf je nu in voor De Weddenschap met Boaz, Sophie Straat en Wieger Hoogendorp

 
Vanaf 21 augustus is het weer mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwe editie van De Weddenschap. Scholen die zich voor 26 september inschrijven zullen in de week van 2 oktober een welkomstpakket ontvangen met daarin posters en een set boekenleggers. Posters en contractborden zijn in de toolkit downloadbaar. Met de toolkit biedt De Weddenschap gratis materiaal aan scholen om de aftrap feestelijk aan te kleden.

De landelijke aftrappen met drie leescoaches zullen plaats vinden in de eerste twee weken van november op een Praktijkschool, een VMBO-school en een MBO. Gedurende de campagne kunnen deelnemers gebruik maken van boekentiplijsten en lessuggesties. Deze kunnen zij zelf, indien gewenst, op maat maken voor eigen doelgroep en publiceren in hun klaslokaal en op de website.
De nieuwe leescoaches lezen graag, zijn muzikant en hebben passie voor taal.

Leescoach Boaz is zanger bij de populaire groep Goldband en won met zijn band verschillende prijzen zoals de mtv award.
Ik kreeg met kerst altijd een boek van mijn vader. Lezen was voor mij een manier om uit de realiteit te ontsnappen. Ik zocht altijd dikke boeken uit. Ik lees veel over de wereld. Het is net als met een film, alleen maak je je personages zelf in je hoofd als je een boek leest.
Ik doe mee aan De Weddenschap omdat ik bang ben dat lezen anders vergeten wordt. Lezen geeft je nieuwe inzichten


Leescoach Sophie Straat is zangeres en zingt een combinatie van levens- en protestliederen.
Als ik een nummer schrijf start ik eerst met het verhaal dat ik wil vertellen. Daarna volgt de muziek. Ik hou van verhalen en kan altijd inspiratie gebruiken bij het schrijven van mijn nummers. Ik ben dyslectisch, dat maakt het lezen soms lastig. Ik luister ook naar audioboeken.
Meedoen aan De Weddenschap? Laten we het gewoon doen, wordt leuk!


Leescoach Wieger Hoogendorp is producer en muzikaal multitalent die artiesten als Caro Emerald, Goldband en Sophie Straat achter zijn naam heeft staan.
Mijn vader hield van lezen en voorlezen. De liefde voor boeken heb ik van hem meegekregen. Ik ben een alleslezer, ik vind het leuk om mijn horizon te verbreden. Ik hou van historische boeken zoals boeken van Hilary Mantel.Ik doe mee aan De Weddenschap omdat ik het mooi vind om ook anderen enthousiast te maken voor een goed boek.
 
 

Inschrijven   Leescoaches  
 
 
 
 
 

< Nieuws overzicht
< archieven