images/nieuwe_leescoaches_inshot.jpg
26/05/2021

Welkom nieuwe leescoaches!

De nieuwe leescoaches zijn bekend! Wij zijn heel blij dat Memru Renjaan, Selma Omari en Willie Wartaal meedoen aan alweer de elfde editie van De Weddenschap!

2021-memru4.jpg
Leescoach Memru Renjaan is componist, gitarist en producer. Hij is de man achter bekende liedjes als Louise van Gers Pardoel, Parijs van Kenny B. Jungle van Broederliefde en jij bent de liefde van Guus Meeuwis.

Ik lees niet superveel, maar ik lees graag over de Tweede Wereldoorlog. Bij De Weddenschap kan je 3 boeken lezen over je favoriete thema.
2021-selma2.jpg
Leescoach Selma Omari is zangeres en vlogster. Dit jaar bracht ze haar album 'Meisje uit Crooswijk' uit.

Ik heb altijd interesse gehad in het lezen van boeken. In groep 4 bleek ik ook nog eens van schrijven te houden en werd ik door m'n juffrouw gestimuleerd om dat verder te ontwikkelen. Op de middelbare school bleek mijn voorliefde voor boeken en verhalen terug te komen en heeft een docent mij gestimuleerd eigen verhalen te gaan schrijven. Ik doe mee aan De Weddenschap om iedereen enthousiast te maken op dezelfde manier als mijn docenten mij toen enthousiast hebben gemaakt.
2021-willy9.jpg
Leescoach Willie Wartaal is rapper, acteur en presentator. Hij werd bekend als lid van de Jeugd van Tegenwoordig. Zijn album Nieuwe Kunst nam hij op in Museum Voorlinden.

De Weddenschap is voor mij niet moeilijk, want ik hou heel erg van lezen. Ik ga op zoek naar boeken waarvan ik denk dat jongeren ze leuk vinden om te lezen.
De Weddenschap maakt gebruik van leescoaches. De aftrap start met een film waarin de leerlingen en studenten kennis met de leescoaches en de boeken die zij gaan lezen. Gedurende de campagne delen de leescoaches boekenvlogs met hun ervaringen over lezen. De vlogs zijn bedoeld als aanleiding om in de klas over boeken te praten. De docent en leesconsulent zijn de belangrijkste leescoach. Zij delen boekentiplijsten in het digitale klaslokaal van De Weddenschap.


< Nieuws overzicht
< archieven