Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 
 
 
 
 

29 mei 2024

Welkom Soumaya Ahouaoui, Donny Ronny en Froukje!

 
Zij moedigen de deelnemers op afstand aan en lezen zelf dus ook drie boeken. In tussentijdse filmpjes vertellen zij over hun leeservaringen.
De échte leescoaches zijn natuurlijk de docenten en leesconsulenten die met hun klassen meedoen aan De Weddenschap. Zij kunnen de uitdaging met hun leerlingen aangaan en zelf ook 3 boeken lezen. Op de website van de Weddenschap staan hiervoor goede tips. Ook is er een digitaal klaslokaal, waarin docenten hun leerlingen kunnen toevoegen. Er zijn veel boekentips te vinden en docenten en leesconsulenten kunnen ook eigen boekentiplijsten aanmaken en bewerken om zo leuke boeken bij de leerlingen onder de aandacht te brengen. Daarnaast is er een opdrachtenmodule waaruit bestaande opdrachten gebruikt kunnen worden of nieuwe toegevoegd.
Deelnemende scholen maken kans op de trofee en een schrijversbezoek van de Schrijverscentrale. Onder actieve deelnemende docenten en leesconsulenten wordt een e-reader verloot.

Van wanneer tot wanneer
De Weddenschap loopt van 1 november 2024 tot 30 april 2025. Aangezien de campagne dus zes maanden duurt, is het belangrijk om met regelmaat De Weddenschap onder de aandacht te brengen.

Aanmelden
Leesconsulenten die een account aanmaken, kunnen hun eigen scholen aanmelden en worden daarnaast gekoppeld aan de scholen uit hun werkgebied die zichzelf hebben aangemeld. Wie voor de zomer aanmeldt, ontvangt eind september de gratis materialen, zoals de posters en de boekenleggers.
Aanmelden kan hier: inschrijven.

Maak kennis met de nieuwe leescoaches
Soumaya Ahouaoui is actrice bij het Nationale Theater en is te zien in onder andere Escape from Albatross, Marokkaanse bruiloft en Daarnaast is ze politiek verslaggeefster bij de avondshow met Arjen Lubach. "Door mijn docent was Nederlands mijn lievelingsvak. Hij bracht het heel mooi en daarom ben ik verliefd geworden op de taal, Ik doe mee aan De Weddenschap omdat het lezen van boeken je andere karakters leert begrijpen".

Donny Ronny (voorheen bekend als Stefano Keizers) is het alterego van cabaratier en kleinkunstenaar Gover Meit. In 2017 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival en maakte daarna 4 grensverleggende theaterprogamma's. Ook deed hij mee aan televisieprogramma's als: Expeditie Robinson, Het perfecte Plaatje en Last One Laughing. Daarnaast was hij regisseur van Joost Klein voor het Songfestival. “Ik ben altijd veel voorgelezen en ging wekelijks naar de bibliotheek. Ik doe mee aan De Weddenschap omdat ik hou van taal en bijzondere boeken die verrassen.”

Froukje Veenstra is zangeres en heeft met haar pakkende liedjes over menselijk verdriet en maatschappelijke thema's de harten veroverd van de muziekliefhebber van Nederlandstalige muziek. Ze ontving o.a. twee Edisons en een Zilveren Notenkraker. “Ik had op jonge leeftijd de bibliotheek al uit. Ik vind lezen verrijkend in een haastige wereld. Ik doe mee aan De Weddenschap omdat het leerzaam is en je kijk op de wereld verbreedt”.