Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 

De Weddenschap archief

 

 

De Weddenschap #1
2011/2012

De Weddenschap #1<hr> 2011/2012
In 2011 start de eerste editie van De Weddenschap.
Yes-R, Nadia Poeschman en Sergio Hasselbaink dagen de leerlingen uit drie boeken te lezen in 6 maanden.

Op 13 september was de aftrap van De Weddenschap in de bibliotheek in Cappelle aan den IJssel. Vmbo'ers en docenten van Het Comenius College en Sergio Hasselbaink, ondertekenden de overeenkomst.
Op 15 september volgden Druten en Culemborg het voorbeeld van Capelle. In Druten vertelde Nadia (presentator van MTV) aan een zaal vol vmbo-leerlingen waarom zij De Weddenschap is aangegaan en hoeveel plezier zij beleeft aan haar eerst gekozen boek "Latino king".

Aan het einde van de bijeenkomst beloofden de burgemeester van Druten en de directeur van het vmbo om, net als de leerlingen, De Weddenschap aan te gaan.

Een boek lezen staat veel interessanter dan bijvoorbeeld naar je blackberry staren in de trein.
- Sergio Hasselbaink

Leescoaches 2011/2012

Yes-R

Yes-R

Rapper

Wie is Yes-R?
Yesser Roshdy (Amsterdam, 2 november 1986), beter bekend onder zijn artiestennaam Yes-R, is een Nederlands rapper, presentator en acteur van Marokkaans-Egyptische afkomst. Als rapartiest behoorde hij tot de formatie D-Men en als acteur was hij te zien in de films 'n Beetje verliefd, Gangsterboys, Shouf Shouf Zombibi en Mijn opa de bankrover.
Roodkapje was een toffe meidDe BeproevingDe jongen in de gestreepte pyjama

Vlogs

Nadia Poeschman

Nadia Poeschman

Actrice, presentratice, model

Wie is Nadia?
Toen ze nog op de havo zat, werd Poeschmann benaderd door een fotograaf om modellenwerk te doen. Ze besloot echter eerst haar school af te maken en door te stromen naar het vwo, om vervolgens fulltime als internationaal model te gaan werken. Als model stond zij met modereportages in onder meer de Elle, Vogue, Maxim en Cosmopolitan en liep zij shows voor Hermès, Mart Visser en Monique Collignon. Ook was zij al meerdere malen op tv te zien. Poeschmann speelde in reclames van Dubbelfrisss en Hi en zij was de streakende 'Ellen' uit de Andrelon-reclame.
Latino KingMiss DakloosDe Hongerspelen

Vlogs

Sergio Hasselbaink

Sergio Hasselbaink

Rapper

Wie is Sergio?
Hasselbainks eerste rol op televisie was een gastrol in Flikken Maastricht in 2010. In 2011 maakte hij zijn filmdebuut met een hoofdrol in de dramafilm Sonny Boy. Hasselbaink kreeg in 2013 een hoofdrol in de Nederlandse komedieserie Popoz en een vaste bijrol in de Vlaamse serie Binnenstebuiten.
Dit is geen dagboekRotjongensDe belevenissen van een muurbloem

Vlogs

<  Editie 2: 2012/2013

<  Archief