Het laatste gekozen boek is Ugly love van Colleen Hoover
 

 

 
 
 

Recensies

 
 
 
Tom Groot leest zich suf (niet dus) dl. 6 - Liz Pichon
Het boek dat ik heb gelezen heet: Tom Groot leest zich suf (dus niet).

De schrijfster van dit boek heet: Liz Pichon, zij heeft al meer dan 10 boeken over Tom Groot geschreven, Liz Pichon is een Britse kinderboekenschrijfster, ze is geboren op 16 augustus 1963.

A personages - Kon je je goed inleven in de personages? Vind je de personages goed beschreven? Ja, je kon je goed inleven in de personages omdat alles werd duidelijk uitgelegd in het verhaal, en dan kan je alles goed inbeelden, de personages werden ook goed beschreven door kleine plaatjes bij de tekst.

B plot -Vond je het verhaal goed opgebouwd? Wilde je graag doorlezen? Heeft het verhaal een goed einde? Ja, ik vond het verhaal goed opgebouwd omdat het over 1 onderwerp ging en niet over allemaal verschillende verhalen. Het was een leuk en grappig verhaal dus ik wilde graag doorlezen, het verhaal had een goed en logisch einde.
C stijl - Vond je het taalgebruik fijn om te lezen? Staan er veel moeilijke woorden in, leest het makkelijk weg? Ja, het was fijn om te lezen en er waren bijna geen moeilijke woorden in het boek, het las wel lekker weg maar soms waren de plaatjes en achtergronden van de woorden een beetje onduidelijk.
D thema - Waarover heeft het boek je aan het denken gezet? Zijn er kwesties waar je anders over bent gaan denken door het boek?

Het boek ging over kinderboekenweek, en Tom zit in groep 6 en ze gingen de hele week leuke dingen doen, en ook verkleed naar school en toen dacht ik hoe het bij mij op de basisschool dan eruit zal zien en waarom wij dat niet deden.
Is je boek een aanrader?
Ja mijn boek is wel een aanrader het is een grappig en leuk boek en het is fijn om te lezen.
- 4.   ★★★★
 
 
>
 
Het leven van een loser wegwezen - Jeff Kinney
Het is een leuk en humoristisch boek en er gebeuren genoeg gebeurtenissen waardoor het niet verveelt om te lezen!
Echt een aanrader!!
- K.   ★★★★★
 
 
>
 
Katvis - Tjibbe Veldkamp
Het boek Katvis is een spannend boek dat gaat over een jongen genaamd Ate, Ate is 14 jaar. Ate is eenzaam en zit veel op internet. Hij heeft weinig vrienden maar denkt een vriend gevonden te hebben in Baptiste, althans iemand die zich voordoet als Baptiste. Ate heeft al vaak geld gegeven aan Baptiste en als Baptiste aangeeft dat hij zijn telefoon moet verkopen besluit Ate naar hem toe te gaan en te helpen. Dit is het begin van een bijzonder avontuur waarin Ate het slachtoffer is van catfishing.

De spanning in het boek bouwt zich op waardoor je door wilt lezen. Met name het avontuur in Brussel dat Ate meemaakt is spannend. In Brussel wordt hij opgewacht door Emeraude en proberen ze te ontsnappen aan oom Joseph die op zijn geld uit is. Het verhaal lijkt wel een gangsterverhaal want ze slaan telkens op de vlucht. Voor hun vlucht stelen ze bijvoorbeeld een scooter om zo snel mogelijk te kunnen ontsnappen. Iets wat Ate thuis nooit zou doen.

Ik vind het verhaal niet zo geloofwaardig. Ten eerste, je kan nooit in een keer in Brussel zijn zonder dat je ouders het weten. Ten tweede is de kip Beyoncé in de tas van Emeraude wel grappig, maar dat gebeurt niet zo snel in de echte wereld.

De schrijver gebruikt veel Franse woorden in het boek. Dat vind ik soms wel onhandig omdat je niet altijd weet wat die woorden betekenen. De oom van Emeraude (Joseph) spreekt bijvoorbeeld Frans. Ik vind het opvallend dat Ate gewoon Frans terug kan praten en geen moeite lijkt te hebben met de taal.

Het boek geeft lezers inzicht in hoe catfishing in zijn werk kan gaan en dat niet alles wat je ziet waar is. Ate ging naar Brussel voor Baptiste. Hij dacht dat hij een vriend had, maar hij bleek een slachtoffer van catfishing te zijn, want Baptiste bestond helemaal niet. Ik vind dat Ate niet zo slim is, omdat hij geld geeft aan iemand die hij nog nooit in het echt gezien heeft. Hij heeft wel veel geluk dat het nog goed eindigt.

Samengevat; Katvis is een spannend boek dat soms een beetje ongeloofwaardig is, maar het geeft lezers een goed inzicht in catfishing. Ik raad het boek aan voor mensen die van spannende boeken houden die gebaseerd zijn op de echte wereld. Je leert over dit boek over een onderwerp waar we allemaal mee te maken kunnen krijgen, in een spannende en avontuurlijke vertelwijze.
- I.   ★★★★
 
 
>
 
54 minuten - Marieke Nijkamp
Heel leuk boek! Hou van actie dus dit is het perfecte boek voor mij 😉
- 4.   ★★★★
 
 
>
 
Katvis - Tjibbe Veldkamp
Ik vind het een leuk boek maar omdat ik er al veel over wist ook saai. Het boek gaat over Ate die met de trein van Nederland naar Brussel raakt waar hij verzeild raakt in een netwerk van bedriegen, bedreigen en leugens.

Ik vind de opbouw goed alleen het denken van Ate “wat als” vond ik wel een beetje te vaak terugkomen en als ze het ging doen gebeurde het meestal ook wel precies zoals hij dacht dus is de verrassing er ook wel vanaf. Ik vond het wel begrijpelijk dat het chronologisch geschreven is.
Voor de rest is het verhaal wel geloofwaardig geschreven en een goed voorbeeld gebruikt waarom catfishing wordt gebruikt. Alleen het naar de “vriend” toegaan om zomaar een telefoon te brengen vind ik iets minder realistisch.

Ik vind de schrijfstijl ook wel een beetje saai omdat ik spannendere en minder voorspelbare boeken gewent ben. Daarnaast wel goed geschreven voor iemand die minder veel leest en er toch wat spanning in te brengen.

De boodschap is heel goed omdat het steeds vaker voorkomt en als je er niet op let ook zo in trapt. Het is als je weet waar je op moet letten makkelijk te herkennen en het boek leert sommige dingen die kenmerkend zijn voor catfishing.

Het is een goed boek en redelijk leuk, maar ik zou het niet aanraden als je de boodschap al begrijpt want dan wordt het wel saai. Het is geen moeilijk boek maar ook niet direct een makkelijk boek. Ik raad het aan over mensen die er van willen leren en met enige regelmaat een boek lezen.
- 9.   ★★★
 
 
>
 
Katvis - Tjibbe Veldkamp
Het boek katvis was voor mij niet zo Boeiend. Het verhaal gaat over Ate die naar ‘Baptiste’ gaat in Brussel om een telefoon af te geven. Hij blijkt gecatfisht te zijn door Emeraude die geld moet verzamelen voor Joseph, Haar oom. Ze probeert bij hem te ontsnappen en Brussel te verlaten. Ate moet haar helpen.

Het verhaal loopt in een lijn, daarmee bedoel ik dat het van begin tot eind klopte, er was niet een stuk dat eerder of later was. Toen Ate in de trein zat was er niet eerst een stuk dat er werd gepraat over Brussel en hoe het daar is.

Dit boek kan wel realistisch zijn, vooral omdat er nu veel met internet word gechat enz. Maar dat er iemand van een oom wil ontsnappen omdat zij naar school wilt...vind ik wat minder realistisch omdat school toch best belangrijk is. Emeraude moet van haar oom Joseph geld verzamelen door mensen te catfishen, maar ze gaat veel liever naar school.

Ze wilde door middel van dit boek duidelijk maken dat je moet oppassen internet, omdat er mensen op zitten die zich voor doen als andere. Ate dacht dat hij met Baptiste aan het appen was, maar was met Emeraude aan het appen. Ze zei dat ze het moeilijk had en dat ze daarom geld nodig had. Ate trapte erin en gaf haar best wel wat geld.

Het boek voor mij was niet zo goed, ik vond dat het wel wat spannender mocht. Ik kwam ook pas laat in het verhaal. Sommige stukken waren vooral ook moeilijk om te begrijpen. Niet echt een boek voor mij dus. Ik zou het boek voor sommige wel aanraden, vooral voor de mensen die geÏnteresseerd zijn in catfishen. Als je op zoek bent naar spannende boeken zou ik dit boek niet aanraden.
- B.   ★★★
 
 
>
 
De vreselijke twee - Mac Barnett
Mick gaat verhuizen naar Dutjebroek, het saaiste dorp dat er is en dat vindt Mick helemaal niet leuk want in zijn oude dorp was hij de grootste grappenmaker en moest hij afscheid nemen van zijn beste vrienden. Nu hij in Dutjebroek is, moet hij ook naar school en op zijn eerste schooldag stond de auto van directeur Barsman op de trap. Directeur Barsman dacht dat Mick zijn auto op de trap had gezet. Maar directeur Barsman wist niet dat Mick nieuw was op school, dus stelde directeur Barsman Mick voor aan Nick. Nick was het meest enthousiaste kind van de school. Later in het verhaal kwam Mick erachter dat Nick ook een grappenmaker was. Nick en Mick werden vrienden en noemden zichzelf de verschrikkelijke twee.

Ik vind dit boek heel leuk omdat het grappig is en er ook plaatjes in dit boek staan, maar soms is dat minder leuk omdat er soms teveel plaatjes achter elkaar staan. De personages waren origineel omdat ze allemaal iets hadden dat anderen niet hadden.
Ik kon me niet echt hechten aan de personages omdat het een behoorlijk onrealistisch boek is. Het plot was origineel omdat je niet vaak een boek over grappen tegenkomt. De schrijfstijl was prettig omdat het niet zulke ingewikkelde zinnen met moeilijke woorden waren. Ik raad dit boek aan aan mensen die van humor houden.
- R.   ★★★★
 
 
>
 
Het Picasso mysterie - Manon Berns
Leuk boek
- N.   ★★★★
 
 
>
 
Katvis - Tjibbe Veldkamp
Ik vond het niet zo leuk om te lezen. Het gaat over een jongetje genaamd Ate die in contact is met een andere jongen, Baptiste, ze praten met elkaar, geven geld aan elkaar, eigenlijk zoals iedereen doet in het dagelijks leven. Maar zodra Baptiste zijn telefoon moet verkopen komt Ate in actie. Hij gaat naar Brussel en gaat zijn oude telefoon zelf brengen. En dat gaat niet zoals verwacht.
Het begin vond ik zelf best leuk. Ate en Baptiste praten met elkaar, bespreken dagelijkse zaken en je leert wat over Ate zijn dagelijks leven.
Het begint eigenlijk wel leuk vond ik, want het ging over een normale jongen waar je
Niet van zou verwachten dat het fout gaat. Alleen naarmate het verhaal verderging vond ik het eigenlijk ook steeds saaier worden, want er gebeurde op het gegeven moment niks spannends meer. Het verhaal zou wel waar kunnen zijn, want het zou iedereen kunnen overkomen dat ze met iemand praten en vervolgens diegene helemaal niet echt is. Alleen de manier waarop ze het vertelden vond ik niet zo leuk, want het was gewoon dat hij er vanzelf achter kwam dat zijn vriend helemaal niet echt was.
De schrijfstijl was wel goed, want het was niet heel moeilijk te begrijpen. Dat is best belangrijk om mensen het boek te laten lezen, en vooral als het een kinderboek is.
Het is ook wat makkelijker te begrijpen door de plaatjes die erbij staan, zoals de tekstbalkjes waar je in chat.
Tijdens het lezen kwam je er wel achter hoe het is om erachter te komen dat je vriend eigenlijk helemaal geen vriend is. En brachten ze de boodschap over dat je moet oppassen met wie je appt of belt.
Ik vond dit verhaal niet zo leuk omdat er niet zoveel spannende dingen gebeurden.
Maar ik raad het boek wel en niet aan. Ik raad het boek aan voor kinderen die een beetje willen weten hoe het is om gecatfished te worden, maar als je opzoek bent naar spannende boeken is dit niet het boek wat je zoekt.
- R.   ★★★
 
 
>
 
Katvis - Tjibbe Veldkamp
Ooit een online vriend gehad?
Naar hem of haar toe gewild?
Heeft hij of zij ooit gevraagd naar geld?
Ate heeft een online vriend die hij vaak geld geeft. Op een dag reist hij naar Brussel voor zijn vriend om hem zijn oude Samsung te geven.
Die vriend die hij geld geeft heet Baptiste, Ate appt elke dag met hem van 16:00 en 22:30.
Het is een leuk en leerzaam boek maar soms wat saai. Het verhaal verteld over de vriendschap.
Tussen Ate en Baptiste, maar Baptiste is niet wie hij lijkt te zijn.
Het boek over de gevaren van internet: catfish (Nederlands: katvis)
Als het even saai is dan komt er een bladzijde erna meteen weer iets nieuws. Ate gaat naar Brussel naar Baptiste, ze worden bijna gepakt, ontsnappen, en maken vanalles mee.
Soms is het ongeloofwaardig. Bijvoorbeeld toen ze ontsnapten uit Joseph zijn huis. Ze mochten gewoon gaan, niks geen schrammetje, en de telefoon die kan 3 dagen overleven zonder te worden opgeladen.
Het oplichten dus het katvissen gebeurt wel maar niet zo snel dat een kind van 14 wordt gevangengenomen dat een ander kind zich doodschiet om een “vreemde” te beschermen.
Dit boek is geschreven voor 10, 11 en 12-jarigen want 13-jarigen weten hier al meer van en hebben hier ook les in gehad op school. Om zoiets niet te vertrouwen.
Ik denk dat dit ook door de schrijfstijl komt want er zitten geen tot bijna geen moelijke woorden in. Het is niet een super dik boek wat meestal wel is bij een boek voor 13 jarigen.
De les wat je hiervan leert is dat je niet zomaar iemand moet vertrouwen en geld lenen anders word je misschien gecatfisht. In het boek wordt er hierover gezegd: ik kan de preek al uitschrijven, het grote boze web, helemaal naar Brussel zonder iets te zeggen. Dit denkt Ate dat zijn moeder dit tegen hem gaat zeggen als hij weer thuis is.
Ik vind het opzich wel een goed slot en een normaal einde maar aan de andere kant ook een cliffhanger want je weet niet hoe het verder gaat, of ze meer avonturen gaan beleven.
Ik zou het aanraden maar niet voor mijn leeftijd.
- L.   ★★★
 
 
>
 
Katvis - Tjibbe Veldkamp
Het boek katvis is een leuk boek dat gaat over een jongen genaamd Ate die geen vrienden heeft. En dan gaat chatten met een andere jongen genaamd Baptiste, Ate denkt dat hij eindelijk een vriend heeft gevonden. En dan komt hij erachter dat Baptiste zijn telefoon moet verkopen, Ate gaat naar Brussel om zijn oude telefoon te geven maar dat gaat niet helemaal goed... Ik vond het begin van het boek een beetje saai want er gebeurde nog niet echt iets en het was af en toe niet helemaal goed te volgen vond ik. Daarna vond ik het zeker wel een leuk boek want er kwam actie in het verhaal. Ik vind de opbouw van het verhaal heel goed, want ze betrekken de lezer meteen bij het verhaal. Want er staat: Het was donker in de slaapkamer, maar de telefoon op zijn hoofdkussen straalde blij. Ik vind het verhaal best wel geloofwaardig, ze laten ook best vaak wat chatberichten zien, en dat is ook wel leuk. De schrijfstijl is goed, het is eenvoudig te lezen en er staat voldoende informatie in, want dat is ook heel belangrijk om mensen het boek goed te laten begrijpen. En al helemaal als het een kinderboek is, de plaatjes maakt het boek ook makkelijker te lezen. Er zit een goede boodschap in het verhaal, want ze geven mee dat je niet iedereen online moet vertrouwen, als je dat doet kunnen er rare dingen gebeuren. Zo gebeurd dat ook in dit verhaal, Ate geloofd Baptiste te veel waardoor hij een afspraak maakt om hem zijn oude telefoon te geven zodat ze nog verder kunnen appen. Ik vind het einde van het boek wel goed, maar een verandering zou nog kunnen zijn dat hij werd achtervolgd door iemand. Ik vind het boek zeker een aanrader, want bij iedereen zou kunnen gebeuren dat hij of zij iemand online te veel vertrouwd en alles voor hem gaat doen zodat hij of zij een vriend heeft.
- S.
 
 
>
 
Katvis - Tjibbe Veldkamp
Recensie katvis.

Inleiding.

Het boek gaat over een jongen genaamd Ate die een online vriend heeft gevonden met de zelfde interesses als hem.
De vriend heet Babtiste hij woont in Brussel.
Hij zegt dat hij een nieuwe telefoon nodig heeft Ate denkt het een goed idee te vinden om zijn oude telefoon naar Brussel te brengen.

Opbouw.

Ik vind de opbouw van het verhaal een beetje vreemd wat waarom zou een jongen van ongeveer 13 jaar oud. alleen naar Brussel gaan en een telefoon geven aan een online vriend die hij nog nooit in het echt heeft gezien.

Geloofwaardigheid.

De geloofwaardigheid vind ik apart want ik vind het nogal raar dat in het beging van het verhaal de moeder van Ate weg gaat.
En Ate dan het hele weekend alleen thuis laat terwijl zijn moeder dan in Rotterdam zit en Ate nog in Groningen.

Schrijfstijl.

De schrijfstijl van het boek vind ik persoonlijk prima.
Het is goed te volgen en er zitten niet echt woorden in waar je van denkt wat is dat in hemelsnaam.
Alleen vind ik het verhaal soms een beetje krom want dan komt er ineens iemand die het hele verhaal er nog niet is geweest.

Boodschap.

De boodschap di de schrijver de lezers wilt meegeven vind ik goed.
Want hij geeft meerde re redenen waarom je niet alleen naar een stad moet gaan om iets een iemand te geven.
Ook al ken je die genen goed moet je het toch niet doen want misschien word je wel ontvoert en meegenomen wat ook bijna bij Ate was gebeurd.

Slot.

Ate stond te wachten op de vriend van zijn moeder Greg.
Ate had Greg gebeld en uitgelecht wat er gebeurd was en of Greg hem wou komen ophalen in Brussel.
Dat vond Greg goed, Ate stond te wachten bij een pleintje toen hij in de verte Emoraude zag.
Dat is de gene die Ate zijn hulp nodig had.
Ate liep naar haar toe en sprak haar aan ze zag er blij uit toen ze Ate zag.
Ze zij dat ze in de problemen zat met haar oom.
Ate stelde voor om Emoraude mee te nemen naar Nederland.
Toen Greg er eindelijk was stelde Ate het voor aan Greg, Greg werd helemaal boos op Ate ‘waarom wil je haar menemen door haar zit je in de problemen’
Zei hij.
Ate gaf het toe hij liep naar Emoraude toe en zij vaarwel hij stapte de auto in en reed weer terug naar huis.

Ik vind het boek wel aantraden voor mensen die van spanning houden.
- T.   ★★
 
 
>
 
Harry Potter en de steen der wijzen - J.K. Rowling
Titel: Harry Potter en de steen der wijzen.
Auteur: J.K.Rowling.
Het boek gaat over Harry potter, een beroemd kind maar dat weet hij zelf nog niet. Hij word opgevoed door zijn tante en haar man. Harry komt op een gegeven moment erachter dat hij een tovenaar is omdat hij een brief krijgt van de tovenaars school. Op die school ontmoet hij Ron Wemel en Hermelien Griffel. Samen beleven ze allemaal spannende avonturen. Ik kan niet meer zeggen anders verklap ik het verhaal. Ik vond dit een spannend boek met een goed verhaal, omdat er telkens dingen gebeuren waardoor het boek je aan het lezen houd. Je leest er redelijk makkelijk doorheen dus het is niet te moeilijk om te lezen. Er zitten geen plaatjes in het boek waardoor je wel een beetje fantasie nodig hebt, maar dat is niet een heel groot probleem omdat er ook een film is gemaakt. Ik raad het je zeker aan.
- N.   ★★★★
 
 
>
 
Fazbear Frights Into the pit - Scott Cawthon & Elley Cooper
Leuk boek maar ik geef het een 1
- 4.   ★★★★
 
 
>
 
Bijna vergeten - Dave Goldstein
Saai
- 9.   ★★
 
 
>
 
Moordspel - Cis Meijer
Ik vond het een leuk en een spannende boek ik raad het boek aan als je van spanning houds en als je het leuk vind om spannende dingen leuk vind en als je een beetje houd van griezelige dingen.
- 9.   ★★
 
 
>
 
Iets van mij - Caja Cazemier
Ik vond het een heel leuk boek, ik heb er ook veel van geleerd.
Het is interessant en het was fijn om te lezen.
Ik vond dat alles goed was uitgelegt en dat het heel duidelijk was.
Ik raad dit boek aan aan tieners (vooral meisjes, maar ook voor jongens), want je kan er veel van leren. Ik denk dat je na het lezen van dit boek ook meer erover na zal denken.
- 9.   ★★★★★
 
 
>
 
A vow so bold and deadly - Brigid Kemmerer
Rerecensie A vow so bold and deadly.
Het gaat niet goed in emberfall sinds dat grey terug is zijn er groepen gevormd een groep die achter rhen staat en een groep die achter grey staat en opnieuw wil beginnen, grey heeft gezegd dat hij de aanval tegen rhen heeft stopgezet voor nu in de tussen tijd heeft rhen iedereen weggeduwd van hem zelfs harper terwijl zij een weg wil vinden om iedereen te helpen.
Ik vond het een mooi boek en zal het ook zeker aanraden dus daarom geef ik het ook vier sterren!
- J.   ★★★★
 
 
>
 
Honderd uur nacht - Anna Woltz
Super spannend en leuk boek!
- N.   ★★★★★
 
 
>
 
(Not) so perfect - Linda van de Pol
Super leuk boek!
- N.   ★★★★★
 
 
>
 
Katvis - Tjibbe Veldkamp
Het boek Katvis gaat over een jongen en zijn vriend. De jongen en de vriend hebben elkaar online ontmoet, zij appen elke dag ongeveer 10 minuten met elkaar. Een keer uit het niets zegt de vriend dat hij zijn telefoon moet verkopen. De jongen besluit om naar de vriend te rijzen zodat hij een oude telefoon aan de vriend kan geven, dan kunnen ze nog verder appen, maar er zijn veel obstakels en verwarringen onderweg.

Het verhaal heeft een goed bouwpunt. de ingang, het middenstuk en het slot zijn allemaal best wel goed onderbouwd, Alleen zijn er overal wel een paar dingen die anders zouden kunnen, zoals dat er soms verwarringen zijn met wat er gebeurt en/of wie wat zegt. Het verhaal is meer geleund naar fictie omdat bijvoorbeeld tegen her einde van het boek een van de karakters een mes in zijn schouder steekt.

Net zoals het naar fictie leunt in de acties die genomen worden in het boek, zijn er vaak rare dingen die gebeuren die de karakters heel normaal of niet te ongewoon vinden. Dus het verhaal is ook geschreven met best wel wat fictie geschreven.

Als je de boodschap van het verhaal moest verduidelijken is de boodschap dat je niet iedereen die je ontmoet, vooral online, niet moet vertrouwen. Als je dat wel doet dan kunnen er onveilige dingen gebeuren. Een voorbeeld is dat een van de karakters meegenomen word en er een afspraakplek word afgesproken waar zij weer “gevonden” worden door de hoofdpersoon.

Ik zelf vind dat het einde van het boek goed genoeg is. maar als het een verandering of een uitsmijter bij bedacht moest worden zou het zijn dat de hoofdkarakter word achtervolgt en door België moet rijden zodat hij weg kan komen. Op het einde vind hij zijn moeder en dan gaat het door zoals het normale einde.
- L.   ★★★★
 
 
>
 
Uitgespeeld - Mel Wallis de Vries
Dit boek is heel spannend ik vond zelf het begin wat minder maar als je door leest en over de helft ben van het boek kan je niet meer stoppen het einden van het boek had ik gewoon helemaal niet verwacht ik raad je dit boek dus zeker aan
- O.   ★★★★★
 
 
>
 
Mikulas, Jezisko a ine komplikacie - Hana Naglik
Dit is een prachtige boek over Dom svatej Alzbety in Kosice, de stad die ik zo goed ken en die mij heel dierbaar is. Het verhaal gaat over een 11 jarige jongen die Mikulas heet, net als Sint, hij is een hulpje van een priest in deze kathedraal. Hij heeft twee moeilijk te vervullen wensen. Hij moet zijn angst overwinnen, wordt gesteund door zijn lieve en slimme vriendin die kanker heeft. Hij mist zijn vader die in een orkest speelt en weinig thuis is. Zijn mama gaat bevallen van tweelingen en zijn zus pest hem vaak. Je ziet Mikulas steeds meer moed te krijgen om zijn angst te overwinnen en aan het eind neemt hij goede beslissingen en verandert zijn ideen en wensen.
Het boek bevat heel veel interessante verhalen over heilige. Het straalt enorm veel liefde en knusse voor Kerstmis sfeer waarbij geloof in de heilige Jesus, Maria en God belangrijke rol spelen.
Ik ben een Slowaak die in Nederland Engelse les geeft aan Nederlandse leerlingen op een vmbo school. Dit boek het ik in het Slowaaks gelezen. Ik beveel het aan iedereen die Slowaaks kan, aan.
- S.   ★★★★★
 
 
>
 
Waterschapsheuvel - Richard Adams
In waterschapsheuvel gaat een groepje konijnen weg van de kolonie en gaan op weg om ergens anders een ideale plek te vinden om een nieuwen kolonie opstarten. onderweg maken ze van alles mee en komen er andere konijnen zich bij hun voegen.
Als je het boek leest leef en denk echt met de karakters mee en je verwacht dat als je door het velt loopt je ze zo op een heling door met bramen begroeide greppels ziet lopen. ik vond dat er verrassende dingen gebeurde tot nu toe en het is daardoor best spanend en minder langdradig. het boek ik relatief moeilijk geschreven en is het als je een iets lagere woordenschat of leesniveau hebt minder of zelfs niet doorgekomen. ik vind het boek leuk omdat het niet te spanend en eng is volgens mijn mening. het kan eng stukjes bevatten voor sommige omdat ze dingen te pressies uitlegden want ze weten de termen er niet van. in elk geval een aanrader
- R.   ★★★★★
 
 
>
 
Sam - Tom Durie
Ik geef Sam 5 sterren omdat ik het een super spannend en leuk boek vond. Vooral op het einde werd het erg spannend. Het is ook een realistisch boek.
- 9.   ★★★★★
 
 
>
 
Vals - Mel Wallis de Vries
Vals - Mel Wallis de Vries.

Schrijver van het boek.
De schrijver van het boek is Mel Wallis de Vries. Ze is 48 jaar. Deze schrijver heeft al best veel boeken en ze hebben allemaal een beetje hetzelfde thema. Ze heeft veel jeugdthrillers geschreven.

Mening van het boek.
Ik vond het een erg leuk boek en een verrassend eind. Er zijn meerdere hoofdrollen. Het verhaal gaat over 4 meiden die op vakantie gaan. Ik vind dat ze goed worden beschreven. Hun persoonlijkheid wordt goed beschreven en hun uiterlijk ook. Ik kon me ook goed inleven in de personages, want op het einde was het heel spannend dus ik begreep heel goed waarom ze bang waren.

Het plot vond ik goed. Het was goed opgebouwd. Alleen ik vond het een heel verrassend einde. Ik had het niet verwacht. Ik wilde wel heel snel doorlezen, omdat ik heel graag wou weten hoe het boek afliep.

De stijl vond ik top! Er stonden geen plaatjes in. De taalgebruik was prima. Niet te lastige woorden en ook niet te makkelijk. Het was prima te lezen en dat vond ik fijn.

Ik ben niet bepaald anders gaan denken door het boek, omdat het gewoon een verhaal was.

Aanrader.
Ik vond het boek zeker een aanrader als je van spannende jeugdthrillers houdt. Het is een erg leuk boek met spannende dingen en een verrassend einde. Ik was heel benieuwd hoe het boek zou eindigen dus je leest het heel snel door. 😃
- 4.   ★★★★★
 
 
>
 
Percy Jackson 1: De bliksemdief - Rick Riordan
Leuk boek met goden
- K.
 
 
>
 
Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum - Benjamin Alire Sáenz
Ik vond ‘Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum’ een hele goede boek want het verhaal was mooi opgebouwd met veel verassingen. Het was ook heel realistisch bijvoorbeeld ze lieten zien hoe het leven was van Aristoteles, een Mexicaanse jongen van 15 die geen vrienden heeft en zijn broer die hij amper kent zit in de gevangenis. Daarom vind ik het een hele goeie boek.
- K.
 
 
>
 
André Hazes - Ed van Eeden
Het waren leuke boeken met informatie over hoe hij leefde. Als je nog niet veel van André Hazes weet is dit echt een aanrader om te lezen. Het is heel interessant omdat je kan zien wat hij deed buiten de bekendheid en optredens om
- O.   ★★★★★
 
 
>
 
Halt in gevaar - John Flanagan
Dit boek was heel erg leuk. Het was een spannend boek. Bijvoorbeeld wanneer Halt op het punt stond om dood te gaan maar toen kwam Malcolm precies op tijd, maar Will dmoest nog uitzoeken welke bloem werd gebruikt voor het gif, want de antidote kon hem vermoorden als het de foute was.
- J.
 
 
>
 
 
 
 
 

< Leestip
 

Log in of meld je aan  ×

Om mee te kunnen doen aan de Weddenschap heb je een account nodig. Klik hier om in te loggen of hier om je aan te melden