Zoek naar boeken op
 
 
 
 

Lessuggesties

 
 
 
 
Na het lezen nog wat extra's doen? Hier zijn een aantal lessuggesties om De Weddenschap voor jou en de leerlingen nog leuker te maken. De lessuggesties komen onder andere van Anika Verschuur in het kader van de pilot dBos en Praktijkonderwijs, De Weddenschap, Biblionet Groningen, Manon Sikkel Kinderboekenambassadeur (2019/2022), Nieuws in de klas en VO-Content in WikiWijs.
Kies een opdracht die je het meest aanspreekt en het beste bij jouw leerlingen past. Natuurlijk kan je ook je eigen opdrachten inzetten. Hiervoor kan je zelf nieuwe opdrachten aanmaken of delen van bestaande opdrachten gebruiken en op maat maken voor je eigen leerlingen.
Hieronder staan een paar voorbeelden van opdrachten voor verschillende niveaus om mee aan de slag te gaan!
 
 
Verplaats je in één ..
Deze opdracht is gemaakt door Nieuws in de klas. Met deze opdracht wordt het lezen van nieuws gecombineerd met het lezen van fictie. Leerlingen..
Vmbo    Mbo   
> Lees meer
PRINT
 
Een Recensie
Leerlingen schrijven een recensie over het boek dat ze hebben gelezen. Op Wikiwijs staan tips hoe leerlingen een goede recensie kunnen maken. Vraag..
Vmbo    Mbo   
> Lees meer
PRINT
 
Dagstarters
Het boek "Terra ultima" (Raoul Deleo) is een bijzonder boek dat de Woutertje Pieterse prijs won in 2022. De Woutertje Pieterse Prijs is een prijs..
Pro   
> Lees meer
PRINT
Creatief schrijven bij..
“Creatief schrijven is een fantastische manier om op je eigen taal te komen. Om te ontdekken waar de woorden zijn, om te leren hoe je bij die..
Pro   
> Lees meer
PRINT
Maak een stopmotion va..
Maak van een van je drie boeken een stopmotion. Kijk bij Maak een stopmotion over je boek De Weddenschap voor tips van kunstenaar Ida Buijs. Onder..
Vmbo    Mbo   
> Lees meer
PRINT
Luisteren naar online ..
"Ondergedoken als Anne Frank" vertelt de verhalen van onderduikers, die net als Anne Frank in WO II ondergedoken hebben gezeten. Je kunt de verhalen..
Pro   
> Lees meer
PRINT
Verder luisteren binne..
Wanneer werken met "Ondergedoken als Anne Frank" bevalt en je wilt verder oefenen met online luisteren kan ik je onderstaande podcast..
Pro   
> Lees meer
PRINT
Een ketengedicht bij h..
''In tijden van oorlog was ik nog kleinFijn en veilig was ik nooit bangLang voordat de kanonnen vuurdenStuurde mijn moeder mij gewoon naar..
Pro      
> Lees meer
PRINT
Black poetry bij het o..
Bij black poetry, in het Nederlands ook wel 'Stiftgedicht' genoemd, gaat het om het wegstrepen van woorden en het laten overblijven van mooie..
Pro   
> Lees meer
PRINT
Leeskronkels
Geïnspireerd op de creatieve kronkels van de online lesmethode Drama online kun je zogenaamde leeskronkels inzetten op elk gewenst moment. Aan het..
Pro   
> Lees meer
PRINT
Spelen met poëzie
Poëzie is niets anders dan ritmische taal. Een manier van spreken en schrijven waarbij je de regels los mag laten, woorden anders mag gebruiken, en..
> Lees meer
PRINT
Knipgedicht
Zelf een gedicht schrijven is nog niet zo makkelijk. Daarom is de werkvorm van het knipgedicht een toegankelijke manier voor iedereen om met..
Pro   
> Lees meer
PRINT
Raadgedicht
Schrijfster Rian Visser begon in 2015 in samenwerking met Het Poëziepaleis, de website www.raadgedicht.nl om kinderen en leerkrachten te stimuleren..
Pro   
> Lees meer
PRINT
De wereld van het boek
Niet alleen een boek vertelt een verhaal, de schrijver en illustrator die erachter zitten hebben ook wat te vertellen! Daarom zoemen we met..
Pro   
> Lees meer
PRINT
Van papier tot boek
Weten de leerlingen hoe een boek wordt gemaakt? Start met het maken van een mindmap en noteer daarin alle woorden en zinnen die zij vinden passen bij..
Pro   
> Lees meer
PRINT
Beroepen
"Van boswachter tot YouTuber", Arwin Kleijngeld In dit boek staan 25 beroepen beschreven in de vorm van een interview met iemand die dit beroep..
Pro   
> Lees meer
PRINT