De Weddenschap archief

 

 

Editie 2021/2022

 
Editie 2021/2022
De elfde editie van De Weddenschap gaat van start! We zijn trots op onze helden Selma Omari, Willie Wartaal en Memru Renjaan en de mooie boeken die zij gaan lezen. Schrijf je in en geef aan met hoeveel klassen je meedoet. Je ontvangt dan in de week van 11 oktober het pakket. Het pakket bestaat uit posters en boekenleggers. Maak je boekenlegger persoonlijk en vul je leescoach en de drie boeken in.
Versier de school met de posters, maak een foto van de plek waar de poster hangt, plaats deze op social media en tag @deweddenschap en @stichtinglezen. Stichting Lezen nodigt docenten van alle vakken uit om mee te lezen met hun leerlingen. Lezen doe je samen!
 
 
 

 

Leescoaches 2021/2022

 
Memru Renjaan

Memru Renjaan

Componist, gitarist, producer

Wie is Memru?
 
Leescoach Memru Renjaan is componist, gitarist en producer. Hij is de man achter bekende liedjes als Louise van Gers Pardoel, Parijs van Kenny B. Jungle van Broederliefde en Jij bent de liefde van Guus Meeuwis.

"Ik lees niet superveel, maar ik lees graag over de Tweede Wereldoorlog. Bij De Weddenschap kan je 3 boeken lezen over je favoriete thema".
 
Ondergedoken als Anne FrankVoor als je stuk bentSala & Monk
 
Memru Renjaan
 
Memru heeft Sala en Monk uit
 
Memru leest gedichtenbundel van Schiavone
 
Ondergedoken als Anne Frank
 
 
 
Selma Omari

Selma Omari

Zangeres, influencer

Wie is Selma?
 
Leescoach Selma Omari is zangeres en vlogster. Dit jaar bracht ze haar album 'Meisje uit Crooswijk' uit.

"Vroeger hield ik al van lezen en schrijven. In groep 4 stimuleerde mijn juffrouw mij om mijn liefde voor schrijven verder te ontwikkelen. Op de middelbare school moedigde een docent mij aan om eigen verhalen te schrijven en mijn voorliefde voor boeken en verhalen kwam terug. Ik doe mee aan De Weddenschap om iedereen enthousiast te maken op dezelfde manier als mijn docenten mij toen enthousiast hebben gemaakt".
 
Pizzamaffia slaat doorBedtijdverhalen voor rebelse meisjesGloei
 
 
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
 
Gloei
 
Pizzamaffia slaat door
 
 
Vragen gesteld aan Selma Omari
 

Welke comedy boeken vind jij super leuk. Ik zoek namelijk een comedy boek en ik dacht misschien kon jij me helpen. Ik ben trouwens ook een fan van jou 😂😊. Groetjes!!
 

Hoi wat een leuke vraag. Ik zou dat ook wel willen weten. We kunnen deze vraag wel even stellen aan alle deelnemers van De Weddenschap. Misschien zijn er nog anderen die het weten?!
- Selma Omari
 
Hallo Selma Omari, wat was vroeger uw lievelingsboek en raadt u ons aan?
 

Vroeger las ik "Echte mannen eten geen kaas". Ik las ook boeken over vrouwen die onderdrukt worden of die in de loverboyscene zitten. Ik las boeken over onderwerpen die me op dat moment bezig hielden.
- Selma Omari
 
Hoe wordt ik niet snel afgeleid met lezen?
 

Kies een rustig plekje uit waar je lekker zit of ligt. En leg je mobiel even weg! Hou de volgende vragen in je achterhoofd als je leest. Over wie gaat het? Hoe ziet het er daar uit? Wat voor geluiden hoor je? Wat gaat er gebeuren?
Zo maak je van de tekst die je leest een beetje een film die je voor je kan zien. Misschien kan dat helpen om goed in het verhaal te komen. Als je eenmaal goed in het verhaal zit, dan zal je ook minder snel afgeleid zijn en wil je juist doorlezen!
- Selma Omari
 
Ik kan moeilijk boeken kiezen, kunt u mij helpen?
 

Bedenk over welk onderwerp je graag iets zou willen lezen, omdat je daar bijvoorbeeld momenteel veel mee bezig bent. Je kan op de leestippagina van De Weddenschap allerlei lijstjes vinden. Kijk ook eens naar de leestips van de Jonge Jury.
Heb je een mediatheek op school, of ben je lid van een bibliotheek? Daar kan je praten met mensen die heel veel boeken kennen, en die kunnen je ook helpen het juiste boek te vinden!
- Selma Omari
 
 
Willie Wartaal

Willie Wartaal

Rapper, acteur, presentator

Wie is Willie?
 
Leescoach Willie Wartaal is rapper, acteur en presentator. Hij werd bekend als lid van de Jeugd van Tegenwoordig. Zijn album Nieuwe Kunst nam hij op in Museum Voorlinden.

"De Weddenschap is voor mij niet moeilijk, want ik hou heel erg van lezen. Ik ga op zoek naar boeken waarvan ik denk dat jongeren ze leuk vinden om te lezen".
 
AuxietyHet geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar67 seconden
 
Willie Wartaal
 
Auxity (deel 1)
 
Auxity (deel 2)
 
Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar
 
67 seconden
 
 
 
 

 

Top 10 2021/2022

 
1   Katvis - Tjibbe Veldkamp
 
2   Mijn nacht met Vedder - Buddy Tegenbosch
 
3   #Selfie - Caja Cazemier
 
4   Het leven van een Loser - Jeff Kinney
 
5   Fake! - Carry Slee
 
6   67 seconden - Jason Reynolds
 
7   Kil - Mel Wallis de Vries
 
8   Pizzamaffia slaat door - Khalid Boudou
 
9   Spijt! - Carry Slee
 
10   Het meisje met de vlechtjes - Wilma Geldof
 
 
 
Editie 2020/2021  >
 

<  Archief