Snitch

Snitch - Margje Woodrow


20 recensies

 

1

 

Een hele leuke boek maar ik heb hem nog niet uitgelezen.
- E.   ★★★★★
 
>
 

2

 

Ik heb hem snel uit kunnen lezen was niet super leuk.
- J.   ★★★★★
 
>
 

3

 

Interessant boek. Grappig bij sommige stukken..
- J.   ★★★
 
>
 

4

 

Toen ik het boek ging lezen dacht ik dat het erg leuk en spannend zou zijn wat het ook eigenlijk was op het begin maar daarna was het niet echt interessant waardoor ik het niet wilde uitlezen.
- S.   ★★★
 
>
 

5

 

Ik vond het een leuk boek en spannend en het was heel origineel bedacht
Ik vond het leuk.
- F.   ★★★★
 
>
 

6

 

Ik vond het een leuk en heel spannend boek. Het is een leuke jeugdthriller.
- C.   ★★★★★
 
>
 

7

 

Super leuk.
- M.   ★★★★★
 
>
 

8

 

Leuk een boek waar je echt met plezier leest.
- A.   ★★★★★
 
>
 

9

 

Heel leuk wauw.
- M.   ★★★★★
 
>
 

10

 

Geweldig boek.
- M.   ★★★★★
 
>
 

11

 

Het boek is leuk en zit vol avonturen.
- A.   ★★★★
 
>
 

12

 

Top boek. Margje kan altijd zeer goed de spanning opbouwen. Goed geschreven, leest lekker snel. Door de spanning wil en moet je ook verder lezen.
- L.   ★★★★★
 
>
 

13

 

Het boek Snitch is een leuke jeugdthriller! Je leest er snel doorheen en bevat ook lekker veel spanning! Het gaat over dingen zoal pesten, meelopen en drugs dit zijn ook problemen in het echte leven en daarom is het een leuk maar realistisch boek. Ik raad het boek zeker aan!
- T.   ★★★★
 
>
 

14

 

Ik vond het een leuk boek, het is spannend.
- F.   ★★★★
 
>
 

15

 

Ik vond het een heel leuk boek. Want het is erg realistisch. En dit gebeurt ook in het echt.
- R.   ★★★★
 
>
 

16

 

Ik vond het een leuk en spannend boek. Het was ook leuk dat het best onverspelbaar was dus je wist niet echt wat er ging gebeuren.
- M.   ★★★★
 
>
 

17

 

Dit vond ik een leuk boek het is heel spannend. Er komen veel verschillende personen in voor wat het soms verwarend maakt maar wel heel leuk. Ik raad dit boek zeker aan als je van een beetje spanning houdt.
- D.   ★★★★
 
>
 

18

 

Ik vond het een super leuk boek. Ik vond het boek ook begripvol maar het boek was ook heftig en zeker spannend. Ik kon goed voor me zien wat er allemaal gebeurde. Ik zal het zeker nog een keer lezen. Het is een erg realistisch boek. Dit vond ik van mijn boek.
- 1.   ★★★★★
 
>
 

19

 

Ik vind het een leuk en soms ook wel spannend boek, bij sommige stukjes weet je niet hoe het afloopt dus dan is het extra spannend, dit boek is zeker een aanrader
- 4.   ★★★★★
 
>
 

20

 

Snitch.
Margje Woodrow.
Noordhoff Uitgevers bv, Groningen.
Thriller.
216 pagina’s.
Boek ik geschikt voor 13 tot 99 jarigen.

Roos is de hoofdpersoon en Quinty en Fenna zijn belangrijke bijfiguren. Het gaat erover dat Roos en Quinty al jaren lang een goede vriendschap hebben, maar er komt ineens een meisje genaamd Fenna in de klas en Quinty wordt beste vrienden met haar. Roos vindt het niet fijn dat Quinty en Fenna zo’n beste vrienden worden, want zij was altijd beste vriendinnen met Quinty. Daardoor wordt Roos gefrustreerd en wordt ze steeds sneller boos. Daarvoor moet ze ook naar een arts gaan, die zegt dat ze medicijnen moet slikken, maar dat wil ze zelf niet. Daardoor blijft ze gefrustreerd en wordt ze steeds sneller boos. Dat heeft er voor gezorgd dat niemand meer in de buurt van Roos wil zijn, zoals klasgenoten en volwassenen. Uiteindelijk is bijna iedereen tegen haar en iedereen verdenkt haar van vreemde gebeurtenissen die plaatsvinden. Bijvoorbeeld een klasgenootje was flauwgevallen tijdens een schooluitje en iedereen zei “Roos jij hebt iets gedaan waardoor dit is gebeurd”, maar volgens Roos was dat niet waar. Quinty heeft uiteindelijk een lastige situatie, want eigenlijk wil ze weer vriendinnen worden met Roos, maar ze is bang dat Fenna dan boos op haar wordt en dat wil ze ook niet. Met de vriendschap van Roos en Quinty komt het uiteindelijk weer goed, want ze hebben gesprekken met hun ouders erbij en daar komen goede gesprekken uit waardoor ze elkaar weer meer gaan waarderen, niet zoals voorheen maar wel weer beter dat eerder.

De opbouw van het boek is wel goed, want er zit een duidelijk begin, midden en einde in, want het begint gewoon duidelijk en het midden en het einde is ook duidelijk door de gebeurtenissen in het verhaal. Het is een levensecht verhaal, want het is iets dat misschien wel bij meerdere mensen gebeurt.
Het begint een beetje spannend, want de vriendschap wordt slechter tussen Roos en Quinty. Maar later in het verhaal is niet meer zo heel spannend. Dat komt doordat het meer een gewone herkenbare situatie is, omdat dit een situatie is die tussen veel vriendinnen gebeurt.
Deze gebeurtenis in het boek is denk ik een situatie in het echt heel vaak gebeurt, want vriendinnen die dan ruzie krijgen door dat iemand goede vriendinnen wordt met iemand anders en dan een hele discussie krijgen daarover. Dus het is wel een geloofwaardig verhaal.
De schrijfstijl van de schrijver is dat ze meestal korte zinnen gebruikt met makkelijke woorden zodat het goed te begrijpen is. Dat kun je onder andere zien door een citaat uit het boek: ‘Ik ga alvast.’ Hieraan kun je zien dat de schrijver korte zinnen gebruikt.
Ik denk dat de boodschap die de schrijver wil geven is dat ze informatie wil geven over de ruzie tussen de meiden. En dan uiteindelijk ook de boodschap geven dat je niet om zo’n situatie ruzie moet gaan maken. Het is wel een duidelijk verhaal wat de schrijver wil delen, want zo’n situatie gebeurt wel vaker.
Het is wel een leuk boek, maar ik vond het niet echt spannend. Soms heb ik ook wel zin een spannend stukje waarvan je denkt van ‘’oh nee’’ wat gaat hier gebeuren. Dat kwam er niet echt in voor, daardoor vind ik het wel iets minder leuk. Maar verder is het wel een leuk boek.
- Y.   ★★★
 
>
 
 

< Leestip