Het laatste gekozen boek is Waanzin van Mel Wallis de Vries
 

 
 
 
 
 
De belevenissen van een muurbloem

De belevenissen van een muurbloem - Stephen Chbosky

 
Charlie is een jongen van 15 jaar die zich gelukkig en ongelukkig tegelijk voelt. Hij woont bij zijn vader en moeder en heeft een broer en een zus. In de lente is zijn enige vriend Michael overleden. Michael heeft zelfmoord gepleegd en Charlie loopt met de vraag rond waarom hij dit heeft gedaan. Hij bezoekt sessies met leerlingbegeleiders maar ook hier vindt hij geen antwoorden op zijn vragen en stuit hij op onbegrip.

In zijn klas bij het vak techniek zit een jongen die hij later bij een footballwedstrijd ook tegenkomt. Ondanks dat de jongen een paar klassen hoger zit besluit hij hem aan te spreken. De jongen heet Patrick en het klikt meteen. Patrick is met Sam, waarvan Charlie eerst denkt dat het zijn vriendin is maar het blijkt zijn zus te zijn. Charlie is meteen verliefd op haar maar zij zegt hem dat hij te jong is en dat hij haar niet op die manier moet zien. Ze stelt voor gewoon vrienden te zijn.

Ik vind het een geweldig boek, het is ook goed van de auteur dat hij laat zien dat tieners ook best wel wat meemaken en dat het niet altijd even makkelijk is.

De stijl in dit boek is zeer kenmerkend. Het is een briefvorm geschreven en dat creƫert extra intimiteit, je krijgt als lezer het gevoel dat je echt een kijkje krijgt in het leven van Charlie. Het taalgebruik zorgt ervoor dat je het idee krijgt dat de brieven echt door een puber is geschreven en niet door een volwassen man. Ik was binnen 2 dagen klaar met lezen, dus het ging redelijk snel, der stonden weinig moeilijke woorden in en als er een moeilijk woord in stond, legde Charlie dit uit.

Conclusie; Geweldig boek, leuk voor jongere lezers.
- B.   ★★★★★
 
>
 
 

< Leestip