Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 
 
Img: /images/kies_je_coach_en_lees_mee-low.gif
21 juni 2023

Kies je coach en lees mee

 
De Weddenschap is een leesbevorderingscampagne voor leerlingen en docenten in het vmbo, praktijkonderwijs en mbo. Meedoen met de hele school kan natuurlijk ook. De deelnemers lezen drie boeken in zes maanden. Slaag je daarin, dan heb je de weddenschap gewonnen en maken docenten en leerlingen kans op prijzen en de landelijke schooltrofee.
Drie bekende Nederlanders staan model in de campagne als leescoach. Zij dagen, samen met docenten en bibliothecarissen, leerlingen uit om te gaan lezen. De leescoaches kiezen drie boeken en delen hun keuze in de startfilm en maken boekenvlogs. Elke leerling kiest drie passende boeken uit om binnen zes maanden te lezen. Om te helpen bij de keuze voor boeken geven leerlingen, docenten en leesprofessionals elkaar leestips en schrijven recensies. De uitdagers van dit schooljaar zijn Boaz, Sophie Straat en Wieger Hoogendorp.

Deelnemers kiezen 1 van hen als leescoach. Na afloop ontvangen zij van hun leescoach een certificaat met daarop de covers van de gelezen boeken en een foto en handtekening van de leescoach. De belangrijkste leescoaches zijn natuurlijk de docenten. Tijdens het project maken zij boekentiplijsten en leuke opdrachten aan voor de leerlingen. Daarbij kan je kiezen voor bestaande en deze bewerken of geheel nieuwe maken. De campagne gaat van start op 1 november 2023 en wordt afgesloten op 30 april 2024.
Inclusief digitale toolkit met posters, contractborden en na afloop voor elke leerling een certificaat met de covers van de boeken, foto en handtekening van de leescoach en docent.
Deelname aan De Weddenschap is gratis.
 
 

 
 
 
 
 

< Nieuws overzicht
< archieven