Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 

De Weddenschap archief

 

 

De Weddenschap #4
2014/2015

De Weddenschap #4<hr> 2014/2015
Stichting Lezen organiseert dit schooljaar voor de vierde keer De Weddenschap, de leescampagne voor leerlingen in het vmbo en mbo. Drie bekende Nederlanders dagen jongeren uit in een half jaar tijd drie boeken te lezen.
Wie slaagt in die opdracht maakt kans op een van de vele prijzen. Ook dit seizoen hebben wij weer een sterk team van BN'ers samengesteld die fungeren als boegbeeld, rolmodel en leescoach. Wat dacht u van actrice Toprak Yalçiner (bekend van GTST), radio- en tv-presentator Klaas van Kruistums en rapper Typhoon die flink aan de weg timmert met zijn succesvolle album Lobi da Basi.

De voorbereidingen van De Weddenschap zijn in volle gang. Papieren en digitale materialen zijn vormgegeven, de foto's en filmpjes van de BN'ers al gemaakt en de website wordt opnieuw ingericht.

De Weddenschap gaat dit jaar iets later van start dan in voorgaande jaren. Op maandag 10 november vindt de aftrap plaats op het vmbo-evenement Stap op de rode loper in Nemo.

Leescoaches 2014/2015

Klaas van Kruistums

Klaas van Kruistums

Presentator

Wie is Klaas?
Klaas van Kruistum (Veenendaal, 6 oktober 1976) is een Nederlandse presentator, die na lange tijd voor de EO gewerkt te hebben, sinds 2014 werkzaam is bij de KRO-NCRV. Van Kruistum begon bij de Stichting Lokale Omroep Kerken (STILOK), eerst als technicus en later ook presentator van jongerenprogramma's. Later kwam hij terecht bij Evert ten Ham, die destijds dj was op 3FM. Niet lang daarna werd hij aangenomen als programmamaker, geluidstechnicus en producer van commercials. Twee jaar daarna besloot hij een heel andere richting in te gaan: hij begon aan de opleiding Verpleegkunde op het hbo te Utrecht. Maar niet lang daarna kwam hij terug bij 3FM met een eigen programma.
PasswordEn dan nog ietsWaarom zeggen we eh

Vlogs

Typhoon

Typhoon

Rapper

Wie is Typhoon?
Imro Glenn Lubertus Emile de Randamie ('t Harde, 6 augustus 1984), beter bekend onder zijn artiestennaam Typhoon, is een Nederlandse rapper/zanger van Surinaamse afkomst.
De Randamie groeide op in het Veluwse dorpje 't Harde en komt uit een muzikale familie. Zijn vader speelde gitaar en saxofoon, zijn moeder zong in een koor, zijn broers Kevin en Earlrandall rappen en zijn zus Sharon is r&b-zangeres. Tussen licht en lucht uit 2007 was zijn debuutalbum.
Dag vriend!Hotel De Grote LDriedelig paard

Vlogs

Toprak Yalçiner

Toprak Yalçiner

Actrice

Wie is Toprak?
Toprak Yalçiner (Karaman, 21 juni 1987) is een Turkse actrice die in Nederland actief is. Ze kreeg bij het grote publiek vooral naamsbekendheid als Nuran Baydar in de RTL 4-soap Goede tijden, slechte tijden.
NietsHet wonderbaarlijke voorval met de hond in de nachtHet raadsel van alles wat leeft

Vlogs

<  Editie 5: 2015/2016Editie 3: 2013/2014  >

<  Archief