Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 

De Weddenschap archief

 

 

De Weddenschap #5
2015/2016

De Weddenschap #5<hr> 2015/2016
Dit schoolseizoen organiseert Stichting Lezen voor de vijfde keer De Weddenschap, dé leescampagne voor vmbo en mbo. De Weddenschap start op maandag 12 oktober. Bij De Weddenschap dagen drie bekende Nederlanders leerlingen uit in zes maanden tijd drie boeken te lezen. Dat doen zij zelf ook. Wie de opdracht volbrengt maakt kans op een van de schitterende prijzen.

Feestelijke aftrap door BN'ers
Dit jaar trappen Jasper Gottlieb, Teske de Schepper en Brownie Dutch De Weddenschap feestelijk af. Samen met vmbo-klassen in Amersfoort, Almere en Leiden zetten zij hun handtekening onder het Weddenschapscontract. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om het einddoel te halen. Behalve de rol van uitdager vervullen de BN'ers ook de rol van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken.

Wie is waar en wanneer?
Jasper Gottlieb trapt af op het Vakcollege Amersfoort (maandag 12 oktober), Teske met leerlingen van het Da Vinci College in Leiden (dinsdag 13 oktober) en Brownie met leerlingen van het Buitenhoutcollege in Almere (woensdag 14 oktober).

Leescoaches 2015/2016

Brownie Dutch

Brownie Dutch

Zanger, rapper en muziekproducent

Wie is Brownie?
Brownie Dutch, pseudoniem van Renaldo Dennis Remy van Tuil (Amsterdam, 1986), is een Nederlandse zanger, rapper en muziekproducent. Brownie Dutch is een zoon van een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. Op de middelbare school richtte hij met een paar vrienden een rapgroepje op. Ze traden op in buurthuizen en schoolfeesten. Brownie Dutch nam gitaar- en pianoles, studeerde vervolgens aan de Herman Brood Academie en liep stage op een muziekschool toen hij door Ali B werd benaderd om voor hem te werken als geluidstechnicus.
Zeven eigenschappen die jou succesvol makenThe secret voor jongerenDe beleveniseconomie

Vlogs

Teske de Schepper

Teske de Schepper

Zangeres/vlogger

Wie is Teske?
Teske de Schepper (Reeuwijk-Dorp, 26 augustus 1995), vooral bekend als Teske, is een Nederlands vlogger en zangeres. Teske begon toen ze dertien jaar was met het schrijven van stukjes en het maken van video's. In januari 2009 begon ze een eigen webblog. Ze is een bekende YouTube-vlogster in de Benelux, met ruim 303.000 volgers op haar YouTube-kanaal en Instagram.
ShockZeven minuten na middernachtHet Achterhuis

Vlogs

Jasper Gottlieb

Jasper Gottlieb

Acteur

Wie is Jasper?
Jasper Gottlieb (Amsterdam, 29 mei 1989) is een Nederlands acteur. Hij is vooral bekend geworden door zijn rol in de Nederlandse jeugd-soapserie SpangaS. Hij volgt een vooropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij heeft op de middelbare school het Montessori Lyceum Amsterdam gezeten en helpt daar nog af en toe met dramalessen.
Gouden jarenHoe angst klinktBirk

Vlogs

<  Editie 6: 2016/2017Editie 4: 2014/2015  >

<  Archief