Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 

De Weddenschap archief

 

 

De Weddenschap #9
2019/2020

De Weddenschap #9<hr> 2019/2020
Ben je ook klaar voor het leesoffensief waarbij leesplezier centraal staat? Op 28 oktober start het negende seizoen van De Weddenschap, de leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen. De leescoaches zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Loiza Lamers, Gerson Main en Sarah-Jane zullen eind oktober de landelijke aftrappen verzorgen.

Docenten kunnen zich nu inschrijven, deelname is gratis. Meld voor eind oktober je klassen aan en ontvang een klassikaal wachtwoord. Docenten die zich aanmelden ontvangen gratis de posters voor in de klas. Of print zelf de posters en contractborden.
 

Leescoaches 2019/2020

Loiza Lamers

Loiza Lamers

Model

Wie is Loiza?
Loiza Lamers is een Nederlands model en won als eerste transgender wereldwijd het televisieprogramma Holland's Next Top Model. Op tienjarige leeftijd werd haar transitie van jongen naar meisje gevolgd in een documentaire. Verder deed Loiza mee aan televisieprogramma's zoals Expeditie Robinson en De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld.
Die zomer met JenteDark mindTegenwoordig heet iedereen sorry
Loiza Lamers

Vlogs

Gerson Main

Gerson Main

Singer-songwriter

Wie is Gerson?
Gerson Main stond in de finale van De beste singer-songwriter en werkte samen met o.a Dio, Akwasi en Typhoon. Zijn debuutalbum heet "slechtste singer-songwriter". De Nederlandse taal is belangrijk voor hem in zijn werk als liedjesschrijver, dichter en muziektheatermaker.
Mary Shelley's FrankensteinAlbinoEen lied dat alleen ik kan horen
Gerson Main

Vlogs

Sarah-Jane

Sarah-Jane

Zangeres

Wie is Sarah-Jane?
Sarah-Jane is een topzangeres met soulvolle stem en opvallende persoonlijkheid. Zij heeft naast veel ervaring als achtergrondzangeres van onder andere Ronnie Flex een mooie solocarrière. Ze speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival, deed mee aan The Voice of Holland en deed het voorprogramma tijdens de tour van Billy Ocean.
VastNiet te stoppenEr is geen vorm waarin ik pas

Vlogs


Top 10 2019/2020

#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
#9
#10
<  Editie 10: 2020/2021Editie 8: 2018/2019  >

<  Archief