Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 

De Weddenschap archief

 

 

De Weddenschap #8
2018/2019

De Weddenschap #8<hr> 2018/2019
Doel van de campagne is alle leerlingen van het vmbo en mbo op een aansprekende manier met boeken in aanraking te laten komen. Veel leerlingen vinden lezen niet zo leuk, weten de weg niet naar leuke boeken of hebben moeite zich tot lezen te zetten. De Weddenschap biedt leerlingen suggesties voor boeken en een stimulans om te lezen. Alle Nederlandstalige boeken passend bij de leeftijd zijn toegestaan. Leesplezier staat voorop.

De leerlingen staan er niet alleen voor. Zij krijgen hulp van drie BN'ers. Lize Korpershoek, Ruben Annink en Tjindjara kiezen drie boeken die ze voor De Weddenschap gaan lezen. Zij zijn niet alleen de uitdagers maar ook coach. Op deze manier helpen ze de jongeren de finish te laten behalen.
 

Leescoaches 2018/2019

Lize Korpershoek

Lize Korpershoek

Columnist, illustrator, documentairemaker

Wie is Lize?
Lize Korpershoek (Den Helder, 23 juli 1985) is een Nederlands presentator, documentairemaker, illustrator, columnist en voormalig model. Korpershoek maakte in 2017 de webserie Adviezen van Lize op videoplatform YouTube. Naast haar webserie had ze een rubriek met dezelfde naam in het ochtendprogramma van radio-dj Domien Verschuuren en een column in de Viva. In 2019 werd Korpershoek voornamelijk bekend door haar korte documentaire Mijn seks is stuk, die ze in het kader van 3LAB maakte voor de VPRO.
Suske en Wiske: CromimiDe schaduwen van RadovarHet kankerkampioenschap voor junioren

Vlogs

Ruben Annink

Ruben Annink

Singer-songwriter

Wie is Ruben?
Ruben Annink is singer-songwriter en bracht samen met Ali B. Het nummer Terwijl jullie nog bij me zijn uit. Hij werkte onder andere met Monica Geuze en Teske de Schepper. Lezen inspireert hem bij het schrijven van songteksten. Ondanks zijn dyslexie gaat Ruben de uitdaging aan.
SnitchNooit meer thuisOnbreekbaar

Vlogs

Tjindjara

Tjindjara

Zangeres

Wie is Tjindjara?
Tjindjara is zangeres en deed mee aan the Voice of Holland. Ze speelt mee in verschillende musicals en deed als danseres mee aan concerten van Diana Ross en Lionel Ritchie. Tjindjara houdt van lezen maar gunt zich soms geen tijd. De Weddenschap is een mooie uitdaging om weer meer te gaan lezen.
Arabische sprookjesGrote gevoelensLivestream

Vlogs


Top 10 2018/2019

#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
#9
#10
<  Editie 9: 2019/2020Editie 7: 2017/2018  >

<  Archief