Img: /images//bin/winaars_trofee.jpg
22/06/2021

De trofee en de prijzen zijn uitgereikt

 
De trofee van de Weddenschap is in het jubileumjaar gewonnen door leerlingen en docenten van het Elzendaalcollege uit Boxmeer. Docenten en leerlingen hebben de trofee in ontvangst genomen. In totaal deden 640 klassen van ruim 100 verschillende scholen mee. Ruim 440 leerlingen en 9 docenten van verschillende vakken van het Elzendaalcollege deden mee aan De Weddenschap.

Projectleider Janneke van Wijk van De Weddenschap legt uit: “De winnende school wordt gekozen door te kijken naar het aantal leerlingen dat meedoet, het aantal docenten dat betrokken is en de mate van activiteit, zoals het schrijven van recensies op de website. Bij het Elzendaalcollege is het heel leuk dat juist alle niveaus en alle docenten meedoen. Lezen doen. Behalve een trofee wint de school een schrijversbezoek naar keuze van de Schrijverscentrale.

Lezen vergroot je woordenschat
“Supertrots zijn we”, vertelt Anne de Keizer, docent Nederlands. “We hebben afgelopen jaar flink uitgepakt om lezen weer aantrekkelijk te maken voor de kinderen.” Deelname aan De Weddenschap was één van de initiatieven van dit leesplan.

Anne de Keizer: “Lezen is erg belangrijk. Door te lezen vergroot je bijvoorbeeld je woordenschat en je leert je beter inleven in andere personen. Kinderen zijn het niet meer gewend om langere teksten te lezen en leesboeken helpen om deze vaardigheid te oefenen. We begonnen de Weddenschap met het tekenen van het contract waarin leerlingen vastleggen tenminste drie boeken te lezen. De contracten hangen, samen met de posters, ondertekend in de lokalen, de aula en de personeelskamers. De boekenleggers heb ik uitgedeeld aan de leerlingen die als eerste drie boeken hadden gekozen en ook ingevuld op de website. Zo was er meer stimulans om na te denken over de te lezen boeken. De leerlingen geven aan dat de te winnen prijzen een stimulans zijn om te lezen.”

De ereaders zijn gewonnen door de docenten B.Terpstra van Anna Maria Schurman in Franeker, door Ij.van Maurik van het Maurickcollege en door P. van Dungen van het Stedelijk College. Alle leerlingen die een individuele prijs hebben gewonnen hebben deze inmiddels ontvangen.

De elfde editie van De Weddenschap start op 1 november en eindigt op 30 april 2022.
 
 
 
 
 
 

< Nieuws overzicht
< archieven