Nodig een schrijver uit van de tiplijst


20/09/2019De Weddenschap is helemaal compleet met een bezoek van een schrijver via De Schrijverscentrale. Een persoonlijke ontmoeting met een auteur maakt leerlingen enthousiast voor lezen en boeken. De schrijvers geven een worksh..
 
Lees meer >

Maak nu nog kans op de trofee van De Weddenschap


06/05/2019In verband met de meivakantie is De Weddenschap verlengd tot 10 mei. Registreer nu nog je leerlingen en de gelezen boeken en maak kans op de trofee en een van de vele prijzen. Vul alle gegevens in en print het..
 
Lees meer >

Hulp bij registreren van leerlingen en boeken


14/03/2019De Weddenschap is in de laatste fase beland. De leescoaches en deelnemers zijn inmiddels met het derde boek bezig. Heb je hulp nodig bij de registratie van de leerlingen neem dan contact op met info@deweddenschap.nl We h..
 
Lees meer >
Kies een boek uit de shortlist van de Jonge Jury

Kies een boek uit de shortlist van de Jonge Jury


18/02/2019De shortlist van de Jonge Jury is toegevoegd aan de leestips van De Weddenschap. Kijk op de boekenplank van De Weddenschap en kies een titel van de Jonge Jury. Als je het boek selecteert komt het automatisch op je persoo..
 
Lees meer >

Lezen en grote gevoelens


06/02/2019Tjindjara is bezig met het boek 'Grote gevoelens' van Janny van der Molen. Nog twee hoofdstukken en dan heeft ze het boek uit. Tjindjara: "Wat ik echt een heel tof hoofdstuk vond was hoofdstuk drie 'Gender en..
 
Lees meer >

Het leuke van een stripboek en leestips van Lize


04/02/2019Lize heeft haar stripboek uit. Een stripboek bij De Weddenschap mag dat ook? Ja natuurlijk mag dat. Lize: "Het leuke van het stripboek is dat ze af en toe dingen die zich buiten het boek afspelen, zoals jij en ik en het ..
 
Lees meer >

Start negende seizoen De Weddenschap


19/09/2019Ben je ook klaar voor het leesoffensief waarbij leesplezier centraal staat? Op 28 oktober start het negende seizoen van De Weddenschap, de leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen. De leescoaches zijn klaar voor het ..
 
Lees meer >

Het album De Weddenschap op Vimeo


12/02/2019Alle filmpjes van de leescoaches van De Weddenschap staan op vimeo. Tjindjara, Ruben Annink en Lize Korpershoek hebben inmiddels twee van de drie boeken gelezen. Met de filmpjes stimuleren zij leerlingen en studenten om..
 
Lees meer >

Ruben leest elke dag een gedicht.


01/02/2019Singersongwriter Ruben Annink is bezig met zijn tweede boek. Iedere ochtend leest hij een gedicht uit de bundel Onbreekbaar van Hans Hagen. "Ik heb tegen mezelf gezegd, hey, ik lees er gewoont eentje per dag. Dat vind ik..
 
Lees meer >

Meld je aan en ontvang gratis promotieposters


09/01/2019Doe je mee met je leerlingen aan De Weddenschap en kan je wel wat extra posters gebruiken? Vraag dan nu je extra posters aan. De extra posters worden gratis gestuurd aan docenten en leesprofessionals die ingeschreven..
 
Lees meer >

Lize heeft de Schaduwen van Radovar uit


23/12/2018Lize heeft haar eerste boek uit. De schaduwen van Radovar is een spannend boek. Natuurlijk geeft Lize ook wat lees tips.
 
Lees meer >

Tjindjara heeft Arabische sprookjes uit


21/12/2018Tjindjara heeft haar eerste boek uit. Tjindjara is enthousiast over Arabische sprookjes van Rodaan Al Galidi. Het is een prachtig boek voor jong en oud. De illustraties zijn van Geertje Aalders. Ondanks haar drukke activ..
 
Lees meer >
<  1 2 3 4 5   >

< archieven