images/jeangu-hotel.jpg
20/05/2021

Jeangu Macrooy maakt trofeewinnaar bekend

Vanuit zijn hotelkamer in Rotterdam maakt Jeangu Macrooy de trofeewinnaar bekend!De trofee van De Weddenschap is dit jaar gewonnen door leerlingen en docenten van het Elzendaal college in Boxmeer! Van harte gefeliciteerd! Komende week krijgen de docenten en leerlingen bericht die een prijs gewonnen hebben.
Het Elzendaal college deed mee met 9 docenten en bijna 440 leerlingen. De meesten lazen drie boeken en gaven sterren aan de boeken, schreven recensies en hielden bij hoeveel bladzijden ze lazen in het digitale klaslokaal.

Docent Anne de Keizer: We begonnen De Weddenschap allemaal met het contract en deze hangen ondertekend in de lokalen. We hebben bij de aftrap ook chocolaatjes uitgedeeld met daarop het logo van De Weddenschap en het logo van onze school. Door de school heen hangen de posters van De Weddenschap. Ze hangen in lokalen, de aula en in de personeelskamers.
Zelf heb ik in het begin de boekenleggers uitgedeeld aan de leerlingen die als eerste drie boeken hadden gekozen en deze ook hadden toegevoegd op de website. Op die manier was er iets meer stimulans om de leerlingen na te laten denken over de drie te lezen boeken.
De leerlingen geven zelf ook aan dat het eventueel winnen van prijzen, helpt om die drie boeken echt te lezen.
Volgend jaar willen we De Weddenschap echt in onze jaarplanning opnemen en onze boektoetsen en -verslagen er op aanpassen. Op die manier hopen we nog meer uit jullie actie te kunnen halen.
< Nieuws overzicht
< archieven