Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 

De Weddenschap archief

 

 

De Weddenschap #6
2016/2017

De Weddenschap #6<hr> 2016/2017
Dit schoolseizoen organiseert Stichting Lezen voor de zesde keer De Weddenschap, dé leescampagne voor vmbo en mbo. Bij De Weddenschap dagen drie bekende Nederlanders leerlingen uit in zes maanden tijd drie boeken te lezen. Dat doen zij zelf ook. Wie slaagt in die opdracht maakt kans op een van de schitterende prijzen. De Weddenschap start op maandag 31 oktober.

De drie BN'ers trappen De Weddenschap feestelijk af op maandag 31 oktober en dinsdag 1 en woensdag 2 november. Samen met (v)mbo-klassen in Hazerswoude, Amsterdam en Hilversum zetten zij hun handtekening onder het Weddenschapscontract. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om het einddoel te halen. Behalve de rol van uitdager nemen de BN'ers de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken.

Welke BN'ers zijn dit jaar boegbeeld van De Weddenschap? Streetlab-presentator Daan Boom, 3FM DJ Frank van der Lende en stand up comedian Soundos. Daan trapt af met CSG Groene Hart Rijnwoude in Hazerswoude, Soundos doet dat met mbo-studenten van het Wibaut College in de OBA in Amsterdam en Frank van der Lende is op bezoek bij leerlingen van het Hilfertsheem College in de Bibliotheek van Hilversum.
 

Leescoaches 2016/2017

Daan Boom

Daan Boom

Presentator

Wie is Daan?
Daan Boom (Utrecht, 12 november 1989) is een Nederlandse presentator. Boom presenteert samen met Stijn van Vliet, Jasper Demollin en Tim Senders het programma Streetlab. Ze werden met het programma genomineerd voor de 50ste Gouden Televizier-Ring. Boom deed mee aan het 3e seizoen van Maestro. Op 6 maart 2016 bereikte hij daarin de finale die gewonnen werd door Leona Philippo. Boom heeft gefigureerd in de show Ick Hans Liberg van Hans Liberg. In december 2016 trad Boom, als Side2Side, als een gast op tijdens de zes kerstconcerten van de Toppers in Ahoy Rotterdam.
Boyd was hierBloedbroedersDe jongen in bubbeltjesplastic

Vlogs

Soundos

Soundos

Actrice, stand-up comedian

Wie is Soundos?
Soundos El Ahmadi (Amsterdam, 20 december 1981) is een Nederlandse actrice, presentatrice en stand-upcomedian van Marokkaanse afkomst. Op haar vijftiende levensjaar begon El Ahmadi met acteren en niet veel later kreeg ze interesse in stand-upcomedy. Sinds begin 2007 behoort ze tot de comedians van Comedytrain. Van 2010 tot eind 2012 toerde ze met haar eerste solotheaterprogramma Soundos aangenaam! Door het land. Begin 2013 volgde haar tweede voorstelling, die de titel Er is geen plan B draagt.
Vals SpelMoordvriendenParadise Now

Vlogs

Frank van der Lende

Frank van der Lende

Radiopresentator

Wie is Frank?
Frank van der Lende (Uithoorn, 13 december 1988) is een Nederlandse radiopresentator bij NPO 3FM.
Op 16-jarige leeftijd presenteerde Van der Lende zijn eerste radioprogramma op Rick.FM, de lokale omroep van Uithoorn met titel: Een Uurtje Ellende met Frank van der Lende. Vanaf 2009 was hij actief voor het radiostation AmsterdamFM waar hij op donderdagochtend de samenstelling en presentatie verzorgde voor het programma Amsterdam Wordt Wakker. Via BNN University bleef Van der Lende hangen bij BNN en werkte hij mee aan onder andere de Coen en Sander Show, Open Radio met Timur en Rámon en @Work.
Elke dag een druppel gifHaaieneilandIk geef je de zon

Vlogs

<  Editie 7: 2017/2018Editie 5: 2015/2016  >

<  Archief