Zoek naar boeken op
 
 
 
 
 

De Weddenschap archief

 

 

De Weddenschap #7
2017/2018

De Weddenschap #7<hr> 2017/2018
Vanaf editie 2017-2018 zoekt Stichting Lezen een uitvoerende partij voor De Weddenschap. Deze wordt gevonden in MediaMucho, een organisatie gespecialiseerd in leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie. In de week van 30 oktober is de aftrap van De Weddenschap. De leescampagne voor het vmbo, pro en mbo van Stichting Lezen daagt leerlingen uit in zes maanden drie boeken te lezen. Iris van Lunenburg, Lennart Timmerman en LAKSHMI zijn de nieuwe uitdagers.

Doel van de campagne is alle leerlingen van het vmbo en mbo op een aansprekende manier met boeken in aanraking te laten komen. Veel leerlingen vinden lezen niet zo leuk, weten de weg niet naar leuke boeken of hebben moeite zich tot lezen te zetten. De Weddenschap biedt leerlingen suggesties voor boeken en een stimulans om te lezen. Alle Nederlandstalige boeken passend bij de leeftijd zijn toegestaan. Leesplezier staat voorop.

De leerlingen staan er niet alleen voor. Zij krijgen hulp van drie BN'ers. Iris van Lunenburg, Lennart Timmerman en LAKSHMI kiezen drie boeken die ze voor De Weddenschap gaan lezen. Zij zijn niet alleen de uitdagers maar ook coach. Op deze manier helpen ze de jongeren de finish te laten behalen.
 
Startfilm Iris van Lunenburg
Startfilm LAKSHMI
Startfilm Lennart Timmerman

Leescoaches 2017/2018

Iris van Lunenburg

Iris van Lunenburg

Presentatrice

Wie is Iris?
Iris van Lunenburg maakt het nieuwe NTR-programma 'Iris onderzoekt' over gemengde relaties. Ze leest graag en veel. Zullen de gekozen boeken uitdagend genoeg zijn?
Het smeltWie is nou normaalEilanddagen
Iris van Lunenburg

Vlogs

Lennart Timmerman

Lennart Timmerman

Acteur

Wie is Lennart?
Lennart Timmerman werd bekend als Raaf in de tv-serie SpangaS. Lennart leest alleen tijdens vakanties, heeft hij tijd genoeg voor De Weddenschap...?
CyberboyDe zee zienSeks, drugs + asperger
Lennart Timmerman

Vlogs

LAKSHMI

LAKSHMI

Zangeres

Wie is LAKSHMI?
LAKSHMI is singer-songwriter en toert met haar debuutshow door Nederland. Ze houdt van lezen, maar is afgeleid door haar mobiel. Gaat het boek het winnen van de mobiel?
SelfieFree runAlaska
LAKSHMI

Vlogs


Top 10 2017/2018

#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
#9
#10
<  Editie 8: 2018/2019Editie 6: 2016/2017  >

<  Archief